טרטופו שוקולד בניחוח אמרטו
של אבירם שטיינמץ, דאנטה
500 גר' שוקולד מריר
100 גר' שקדים
50 גר' חמאה
300 מ"ל שמנת מתוקה 42 אחוז
100 מ"ל אמרטו (ליקר גלעיני אפרסק)
200 גר' קקאו עשיר מריר
ההכנה:
1. קולים את השקדים ומוסיפים לשוקולד.
2. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים.
3. מרתיחים את השמנת ומעבירים לשוקולד. מערבבים בכף עץ עד שנוצרת בלילה חלקה.
4. מוסיפים ליקר אמרטו מערבבים ומכניסים למקרר לשש שעות קירור.
5. לאחר הקירור, קורצים כדורים בגודל כדור גולף קטן ומצפים באבקת קקאו.
6. מומלץ להגיש עם כוסית אמרטו בצד.