קיש תרד ורוקפור
סלעית רוסק-בשן, קייטרינג תותים
לבצק:
3 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס חומץ
1/2 כפית מלח
למלית:
3 כפות שמן
3 בצלים קצוצים
1/2 קילו עלי תרד חלוטים (אפשר קפואים)
4 ביצים
250 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
250 גרם גבינה קשה מגוררת
2 שיני שום כתושות
חצי כוס קמח
מלח ופלפל, לפי הטעם
100 גרם גבינת רוקפור, חתוכה לקוביות
ההכנה:
הבצק:
1. במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הבצק בלחיצות קצרות (פולסים) עד לקבלת כדור בצק.
2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
3. מרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ ומרפדים תחתית ודופנות תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.
4. דוקרים במזלג (למניעת התנפחות) ושומרים במקפיא עד הכנת המלית.
המלית:
1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.
2. מצננים מעט ומעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת החומרים פרט לרוקפור.
3. יוצקים את המלית על תחתית הבצק, מסדרים מעל את קוביות הרוקפור ואופים בחום של 180 מעלות, עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב, כ-35 דקות .
4. מצננים מעט, פורסים ומגישים.