טירמיסו
של ליאת גבאי, "חטאים מתוקים"
החומרים:
רינג קוטר 24
לבישקוטים:
3 חלמונים
כף סוכר
3 חלבונים
2 כפות סוכר
100 גרם סוכר
לקרם:
500 גרם גבינת מסקרפונה
1/2 כוס אבקת סוכר
4 חלמונים
5 גרם ג'לטין
2 כפות ליקר קפה
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
לסירופ:
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
ההכנה:
1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קצף אוורירי.
2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עם החלמונים המוקצפים.
3. מקפלים פנימה את הקמח.
4. מרפדים תבנית אפייה ומזלפים פסים באורך חמישה ס"מ.
5. אופים בתנות שחומם מראש ל 180 מעלות למשך רבע שעה.
הקרם:
1. מערבבים את גבינת המסקרפונה עם אבקת סוכר.
2. מקציפים את החלמון לקצף אוורירי ומוסיפים את הגבינה תוך כדי ערבוב.
3. ממיסים את הג'לטין והליקר במעט מים רותחים ומוסיפים לאט לקערה.
4. מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצף עדין ומקפלים לתערובת הגבינה.
הסירופ:
1. מרתיחים את החומרים.
2. מורידים מהאש, מוסיפים שוט של אספרסו או כף נס קפה ומקררים.
הרכבת העוגה:
1. מניחים על תחתית הרינג שכבה של בישקוטים טבולים בסירופ. מוסיפים מעל חצי מהקרם.
2. מניחים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים ומוסיפים את שארית הקרם.
3. נותנים לעוגה להתייצב במקרר, עדיף למשך לילה.