בוחשים בקלחת
חיליק גורפינקל הוא עצלן מושבע מהסוג שלא רוצה להתאמץ בשביל קרואסון בבוקר אבל לא מסוגל להתחיל את היום בלי מתוק. כפתרון, הוא רוקח מתכונים לעוגות בחושות שלא דורשות הרבה מאמץ. התמורה, לעומת זאת, לוהטת
למרות שכבר עשו את זה לפנינו ויעשו את זה אחרינו (ילדים, זאת אומרת), רוב ההורים לא מצליחים להירגע מהחרדה הקיומית הזו, המתלווה להרגלי האכילה של צאצאיהם, ומתבטאת בשאלה אחת נוקבת: למה הילדים לא מוכנים לאכול שום דבר בריא ואיך אפשר לשכנע אותם לשנות את דעתם?
מומחים לגידול ילדים תמיד אוהבים לענות, בתשובה לשאלה הזו, שצריך לתת לילדים דוגמה אישית. איך אתה מצפה מילד שרואה את אבא שלו זולל עוגיות עם שחר להשתכנע שארוחת בוקר היא הכי חשובה ביום? אבל אני, מה לעשות, מעולם לא הצלחתי להתחבר לארוחת הבוקר. חביתות אני לא ממש אוהב (אלא אם כן הן מושחתות לגמרי), וסלט אני אוכל בכיף, אבל זאת בכלל ארוחת הערב שלי.

בבוקר אני צרפתי. אוהב קפה הפוך וקרואסון. פעם התגוררתי ליד בית קפה שהגיש את הקרואסונים הנפלאים של אסף לוי מ"אסף ארטיזנל".
למעשה, הם היו הסיבה לכך שבני הבכור ידע לבטא את המילה "קרואסון" כבר בגיל שמונה חודשים. אבל מאז עברנו דירה והיום, אם אני רוצה להשיג קרואסון, אני צריך לצעוד לפחות עשר דקות, שזה קצת מוגזם על הבוקר, כך שבלית ברירה אני נוהג להסתפק בעוגיות מהמכולת או בלחמניה עם ריבה.
אלא שלאחרונה החלטתי לשדרג לעצמי את הבוקר ולאפות עוגות. לא מסובכות מדי, ולא כאלו שתובעות קיפולים והקצפות. עוגות בחושות, פשוטות, טעימות ומהירות, שיתלוו אל הקפה הראשון של היום. אז התקשרתי למיקי
שמו האזין לי בדממה, בעודי מתוודה על חיבתי המטופשת לעוגות גזר, והתנדב להרצות לי במשך עשר דקות על חשיבות החדרת האוויר לבלילת העוגה.
או בעברית פשוטה יותר, אם תקציפו את החמאה עם הסוכר והביצים במשך עשר דקות תמימות (ולא במשך שלוש דקות כמו שרוב האנשים נוהגים לעשות) לעולם לא תאפו יותר עוגות במרקם של יציקות בטון. ואפרופו עוגות כבדות מדי, עזבו אתכם מקמח מלא, בחייאת. מה, דווקא עכשיו החלטתם להיות לי בריאים?
ולפני פרידה, אזהרה אחת קטנה: אני מציע שתאפו מראש שתי תבניות, כי הראשונה תחוסל תוך שלוש דקות גג. באחריות.

כמות: 10 מנות, זמן הכנה: שעה (כולל אפייה)
החומרים:
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 ו-1/3 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
2 ביצים
3 גזרים גדולים מגוררים
1/2 כוס שברי אגוזי מלך (או פקאן)
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בינתיים, מערבבים את הסוכר עם השמן בקערה (או במיקסר במהירות איטית) עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את כל המצרכים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים) ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את הביצים, הגזרים המגוררים ושברי אגוזי מלך ומערבבים שוב, עד לקבלת תערובת אחידה.
5. יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומכניסים לתנור למשך כ-45 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
כמות: 10 מנות, זמן הכנה: שעה (כולל אפייה)
לא אומרים איכס על אוכל. וחוץ מזה, מדובר בעוגה טעימה פחד, ואין לה בכלל טעם של קישואים. המתכון הוא של מיקי שמו, התוספות של הצנוברים והג'ינג'ר המסוכר הן שלי.
המתכון ואופן ההכנה זהים לאלו של עוגת הגזר. כל שעליכם לעשות הוא להמיר את הגזרים בקישואים, את האגוזים בצנוברים ואת הג'ינג'ר הטחון בעשר קוביות של ג'ינג'ר מסוכר, שאת חלקן יש לגרר באמצעות פומפייה.

כמות: 10 מנות, זמן הכנה: שעה ורבע (כולל אפייה)
זוהי עוגת בננות אמיתית, לא לחם בננות (וכן, יש הבדל). אני החלפתי את אגוזי המלך שמופיעים במתכון בפקאנים ובשוקולד מריר מפורר. אתם מוזמנים להשתמש בשלושתם, או רק באחד מהם. כרצונכם.
המתכון מיועד לתבנית אינגליש קייק מאורכת אחת. כיוון שקונדיטורים הם עם דייקן וזה גם סוד הצלחתם, אני מצטט כאן כמויות מדויקות, אבל גם ממיר אותן לכוסות וכפיות. באופן כללי, אני ממליץ לכם לקנות מאזני מטבח דיגיטליים. לא תאמינו כמה הם ישרתו אתכם.
החומרים:
120 (חבילה וחמישית החבילה) גרם חמאה רכה
180 (כוס וחצי) גרם סוכר
2 ביצים מס' 1
210 (כוס וכף) גרם קמח
6 גרם (כפית) סודה לשתייה
240 גרם (כ-4 יחידות) בננות בשלות ומעוכות
60 גרם (קצת פחות מחצי מכל) שמנת חמוצה
60 גרם (חצי כוס) שברי אגוזי מלך או פקאן ו/או שוקולד מריר מפורר גס (או שניהם)
הההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומניחים את רשת האפייה במקום הנמוך ביותר שאפשר. העוגה צריכה להיאפות בשליש התחתון של התנור.
2. מערבלים במיקסר במהירות בינונית את החמאה, הסוכר והביצים במשך עשר דקות. לא לחפף. זה
כדאי. העוגה תצא אוורירית.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח והסודה לשתייה, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את הבננות המעוכות ושוב מערבבים היטב. מוסיפים גם את השמנת ולבסוף את האגוזים או השוקולד או שניהם.
5. אופים בשליש התחתון של התנור במשך כחמישים דקות. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
כמות: 10 מנות, זמן הכנה: שעה (כולל אפייה)
לא של מיקי שמו. גם לא בדיוק בחושה. אבל מאוד דומה, ומאוד טעימה.
החומרים:
4 תפוחי גראני סמית (הירוקים החמוצים) מקולפים
1 כף קינמון טחון
3/4 כוס סוכר + 3 כפות
1 כף מיץ לימון
180 גרם חמאה בקוביות (קצת פחות משתי חבילות)
2 ביצים מס 1, טרופות קלות
1 כוס קמח
להגשה:
גלידת וניל (לא חובה, אבל טעים)
ההכנה
1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.
2. משמנים בחמאה תבנית מלבנית בינונית.
3. מוציאים מהתפוחים את הליבה, פורסים לפרוסות דקות ומעבירים לקערת מים עם מיץ לימון בכדי למנוע מהם להשחיר.
4. בקערה גדולה מערבבים את התפוחים המסוננים עם הקינמון, 2 כפות סוכר מתוך השלוש ומיץ הלימון. מפזרים אותם באופן אחיד בתחתית התבנית.
5. ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש נמוכה וממשיכים לחמם כשבע דקות עד שהיא מקבלת גוון זהוב-חום. להיזהר לא לשרוף. הבישול הזה יעניק לעוגה טעם עמוק יותר.
6. מעבירים את החמאה לקערה גדולה ומחכים שתתקרר מעט.
7. מערבבים לתוך החמאה את הסוכר, ומוסיפים תוך כדי ערבוב גם את הביצים. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים היטב.
8. יוצקים את התערובת באופן אחיד מעל התפוחים שבתבנית, וזורים מעל את כף הסוכר.
9. אופים את העוגה בתנור החם במשך כארבעים דקות עד שלושת רבעי שעה. פני העוגה צריכים להיות שחומים ופריכים.
10. מקררים על רשת ומגישים בטמפרטורת החדר עם כדור גלידת וניל.
שמו הקונדיטוריה, האצטדיון 6, קריית חיים, טל': 04-8418840; טאגור 30, רמת אביב, תל אביב, טל': 03-7448070