קציצות כבש עם תבשיל פול ירוק ולימונים כבושים
של אבי ביטון, אדורה
לקציצות:
300 גר' בשר כבש
2 פרוסות לחם ללא הקרום, מושרות במים וסחוטות
1 ביצה
1 בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות דק
מלח פלפל
1 כפית כמון
צרור כוסברה קצוץ דק
לתבשיל פול:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום כתושות
4 עגבניות בינוניות בשלות, חתוכות לקוביות
3 כוסות פול נקי קלוף (גם מהציפה הפנימית)
1 גזר גדול פרוס לעיגולים
4 כוסות מים רותחים
2 כפות לימונים כבושים
1 כפית כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה:
צרור כוסברה קצוצה
ההכנה:
הקציצות:
1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומצננים במקרר כשעה.
2. מוציאים את התערובת מהמקרר ובעזרת הידיים יוצרים קציצות עגולות ושוות בגודלן (12 קציצות).
התבשיל:
1. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
2. מוסיפים עגבניות, פול וגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות.
3. מוסיפים ארבע כוסות מים ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים לימון כבוש ומערבבים.
5. מנמיכים את האש, מוסיפים כמון ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
6. מניחים את הקציצות בסיר בעדינות, מכסים ומבשלים כ-40 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
ההגשה:
מחלקים את התבשיל לארבע צלחות הגשה ובכל צלחת מניחים שלוש קציצות. מעטרים בכוסברה
קצוצה (לא חובה) ומגישים מיד.