תבשיל פטריות שמפיניון
של עליזה בן גיגי, גורמה
4 סלסילות פטריות שמפיניון קטנות, חתוכות לרבעים
4 בצלים חצויים ופרוסים דק
3 כפות שמן חמניות
1 כף סוכר
1/2 כפית קינמון
מיץ מלימון שלם
1/2 כוס אגוזי מלך, שבורים
1/2 כוס צימוקים
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
ההכנה:
1. מזהיבים את הבצל בשמן בסיר רחב ושטוח.
2. מוסיפים את הפטריות ויתרת המרכיבים ומכסים.
3. מבשלים עד שכל הנוזלים שהופרשו מן הפטריות מתאדים.
4. מתקנים תיבול במלח ופלפל שחור גרוס טרי, שמקפיץ את הטעמים.
הערה: מומלץ להגיש את התבשיל על אורז מאודה. הוא נפלא גם ליד המבורגר או סטייק משובח.