כבד עוף קצוץ עם בצל מטוגן
של רפי אהרונוביץ', ידע הבשרים
החומרים ל-6 מנות:
לכבד:
150 גר' שומן אווז
2 בצלים גדולים קצוצים
600 גר' כבד עוף
מלח ופלפל
1 ביצה קשה
להגשה:
מעט שמן לטיגון
4 בצלים חתוכים לטבעות גדולות
ההכנה:
1. מחממים את שומן האווז במחבת גדולה עד שהוא נמס.
2. מוסיפים את הבצל למחבת ומטגנים עד שהוא מזהיב.
3. מוסיפים את הכבד ומטגנים למשך כמה דקות.
4. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומצננים מעט.
5. מוסיפים את הביצה הקשה וטוחנים במטחנת בשר, טועמים ומתקנים.
ההגשה:
1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד להשחמה.
2. מסדרים את הכבד הקצוץ בצלחת הגשה, מפזרים את טבעות הבצל המטוגנות מלמעלה ומגישים.
3. מומלץ להגיש בצד גמבה אדומה קלויה.