גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


שוק טלה צלויה בתנור לצד שעועית, אפונה וגזר ברוטב נענע

של שף חיים כהן

של שף חיים כהן | 16/4/2008 8:58 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים ל-8-10 מנות:
שוק טלה בשלמותה (כ-3 ק"ג כולל העצם)
שמן זית
מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט מגורר

ההכנה:
1. מורחים את השוק בשמן זית ומתבלים במלח פלפל ומעט אגוז מוסקט.
2. מחממים תנור ל-220 מעלות ומכניסים את השוק לרבע שעה (רצוי על רשת ומתחת תבנית לקליטת הנוזלים).
3. מנמיכים חום ל-160 מעלות, וצולים למשך חצי שעה נוספת. מכבים את התנור ומשאירים את השוק לרבע שעה מנוחה.

ההגשה:
פורסים את השוק לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה. מומלץ להגיש בליווי שעועית, אפונה וגזר (מתכון בהמשך).
שעועית, אפונה וגזר ברוטב נענע

החומרים:
מעט שמן זית
6 שיני שום פרוסות
1/2 כוס נענע קצוצה
1 שקית אפונה ירוקה קפואה
1/2 קילו שעועית ירוקה קצוצה לשני ס"מ
5 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות של 1/2 ס"מ

ההכנה:
1. חולטים את השעועית במשך שתי דקות, מסננים ושוטפים במי ברז. חוזרים על הפעולה הפעם עם הגזר.
2. בסיר עם שמן זית מאדים שום להזהבה, מוסיפים את הגזר ומערבבים, ואחרי דקה מוסיפים את השעועית והאפונה

(אם האפונה קפואה יש להפשיר ולשטוף, אם היא טרייה - חולטים גם אותה שתי דקות במים רותחים).
3. מוסיפים כוס מים רותחים, 1/2 כוס נענע קצוצה, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה ומגישים כתוספת.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים