עוגיות טיגריס
של אלון גולדמן, מזרין

טיגריס גיל מירון
למאפה:
6 חלבונים
50 גר' קמח לבן רגיל
140 גר' סוכר
1 כף דבש
230 גר' קמח שקדים
200 גר' חמאת אגוזים (חמאה מומסת עד להשחמה)
90 גר' שוקולד צ'יפס (הכי קטנים שיש)
למילוי קרם השוקולד:
100 מ"ל שמנת מתוקה
150 גר' ריבת משמש
110 גר' שוקולד מריר 56 אחוז
ההכנה:
המאפה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מערבבים היטב בקערה את החלבונים, הקמח, הסוכר, הדבש וקמח השקדים.
3. מצננים כשעה במקרר. מוציאים ומוסיפים לתערובת את החמאה והשוקולד צ'יפס.
4. יוצקים לתבניות סיליקון בצורת סברינה ואופים כרבע שעה. מצננים.
קרם השוקולד:
מביאים את השמנת וריבת המשמש לרתיחה, יוצקים על השוקולד דרך מסננת, ממתינים דקה ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
הרכבת המנה:
1. יוצקים מעט מהקרם בעזרת כף או שק זילוף במרכזו של כל מאפה טיגריס.
2. מצננים כשעה ומגישים. בשלב זה ניתן להקפיא.