סביצ'ה מוסר ים
של אורן אלקלעי

סביצ'ה מוסר ים צילום: דניה ויינר
1/2 בצל לבן קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
3 עגבניות בשלות מנוקות מגרעינים, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 שן שום מעוכה וקצוצה
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
1/4 כוס מיץ לימון
350 גרם פילטים של דג מוסר ים
2 כפות שמן זית
1 כף גרירת לימון כוסברה קצוצה לקישוט
ההכנה:
1. ממליחים את הבצל בחצי כפית מלח.
2. אחרי עשר דקות שוטפים את הבצל במסננת ומניחים לו להתייבש (כך מוציאים ממנו את החריפות). 3. מערבבים את הבצל עם העגבניות, השום, הכוסברה, הפלפל החריף, מחצית מכמות מיץ הלימון, מעט מלח ופלפל שחור בקערה קטנה ושומרים במקרר עד ההגשה.
4. את המוסר חותכים
דק ומסדרים בשכבה אחידה וצפופה על ארבע צלחות בינוניות.
5. יוצקים את יתרת מיץ הלימון על המוסר.
6. מוציאים את תערובת הירקות הקצוצים מהמקרר ובעזרת כף מפזרים מעט מעל נתחי הדג (נזהרים שלא להציף את הדג בנוזלי התערובת).
7. מקשטים עם שמן זית, גרירת הלימון ומעט כוסברה קצוצה.