ביקורת יין: מרגלית קברנה פרנק 2006
היין של יקב מרגלית בעל חמיצות גבוהה, טעים וכבד עם עתיד יפה לפניו, אך יקר

מרגלית יחצ
מאז עברה משפחת מרגלית לשיווק עצמי עלו משמעותית מחירי היין שלהם, והחשוב מכל מבחינתי - יין צעיר של היקב במסעדה ממוצעת יכול להתקרב אל סף 400 שקלים. השאלה הנשאלת היא האם יש כאן תמורה למחיר?
כדי לבחון את הסוגיה טעמתי את היינות המופצים באופן סדיר כיום (חשוב לזכור שמדובר ב-20 אלף בקבוקים בלבד, ועל כן ההפצה אינה סדירה).
כיום אפשר להשיג מבציר 2006 יינות זניים מקברנה סוביניון, קברנה פרנק, אניגמה (בלנד בורדו) וקברנה ספיישל רזרב.
לטוב ולרע, קל לי להתלהב
מיין בעל חמיצות גבוהה, ועל כן הקברנה פרנק היה אהוב עליי במיוחד. יין טעים וכבד עם עתיד יפה לפניו.
חשוב להבין שמעטים היקבים בארץ המסוגלים להוציא יינות כבדים בעלי פוטנציאל התיישנות הנגישים לשתייה כבר אחרי שנתיים. בדרך כלל יינות כאלו יהיו סגורים, עפיצים ומבאסים. אחת הגאוות של יקב מרגלית מתבטאת בעובדה שכל יינותיו מוכנים לשתייה, ואפילו לפני הביקבוק!
אבל למרות יתרונותיו, לא אוכל להתכחש לעובדה שאפשר באותו המחיר לרכוש יין טוב לא פחות ובמחיר שפוי בהרבה.
במרגלית תשלמו גם על הפאסון שבמותג. בכל אופן, העובדות בשטח הן שהביקוש ממשיך לעלות על ההיצע.
המחיר בחנויות: 280–220 שקל מחיר
במסעדות: 380–340 שקל