חיים תוססים: היינות התוססים של חבל בורגון

אם אתם מתכננים טיול בצרפת, אל תחמיצו את האטרקציה החדשה בבורגון: מוזיאון חדש ליינות התוססים שנותנים קונטרה לשמפניה. מני פאר ממליץ גם על שלושה יינות מצוינים מהאזור

גורמה
מני פאר | 11/12/2009 8:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אם הזדמנתם לצרפת

הקסם של הבועות
הקסם של הבועות צילום: יחסי ציבור

אם אתם במקרה, מתכננים טיול בצרפת והחלטתם להרחיב את טיולכם, אל תחמיצו את בורגון. הבציר נגמר ועבודות החורף בכרם טרם החלו. בין הכרמים והיקבים כדאי לכם לשמור כמה שעות לביקור באתר תיירות יין מקסים חדש. האימג‘ינריום -הקסם של הבועות,‬ הוא מיני מוזיאון שמשפחת בואסה ‭(Boisset)‬ הקימה באזור התעשייתי של הכפר נואי סאן ג‘ורג‘ ליד הכניסה לאוטוסטרדה ‭A31‬ לזכרו של לואי בואיו, נביא ה“שמפניה“ של בורגון.

רבים אינם יודעים, אבל כבר יותר מ‭100-‬ שנה מייצרים שם יינות מבעבעים וטעימים מהפינו נואר, הזן שמפיק את אדומיה הגדולים של בורגון. משפחת בואסה מייצרת ומשווקת יינות ברחבי צרפת. מרכז פעילותה בבורגון ויינות הקוט ד‘אור שלה מהחלק הצפוני של דרך היין המקומית מיוצאים בכבוד ובמחירים גבוהים לרחבי העולם. בישראל מפיצה את יינותיה חברת יינות בורגון (טל‘ ‭.(052-8236392‬ האימג‘ינריום מעביר לכם חוויה רב חושית של כל שלבי הייצור של היינות התוססים באמצעים הכי מבריקים של המדיה. אפשר לראות, להריח, לטעום ובעיקר להתרשם מכל גלגולי השמפניה ברחבי העולם.

בתום הסיור המקסים אסור להחמיץ את החנות, שמהווה כמעט מחצית המתחם היפהפה. אפשר לטעום בה את כל סוגי היינות התוססים שהמשפחה מפיצה, מהיבשים ביותר ועד המתוקים המרעננים. הרעיון לקנות חצי בקבוק כזה לחדר במלון שלכם יהפוך את ליל הסתיו שלכם בבורגון לבלתי נשכח. החנות מציעה גם את שפע המעדנים של בורגון, מחרדל דיז‘ון שמיוצר בשלל טעמים ותיבולים, דרך שבלולים משומרים ועד ליקרים של קסיס. אתם גם יכולים לפתור שם את בעיית המתנות לחברים בארץ במחצית המחיר מפריז.

לפרטים: ‭.L’Imaginarium ,03-80626140 ‬
ווז‘רה, טר דה פאמי, בורגויין, 2006

ווז‘רה, טר דה פאמי, בורגויין,
ווז‘רה, טר דה פאמי, בורגויין, צילום: יחסי ציבור
הפינו נואר הזה מופק מכרמי משפחת בואסה. שני שלישים ממנו באים מהחלקה שממול לגבעה שבה מפיקים את היינות האדומים הגדולים של קלו דה ווג‘ו. אגב, כדאי לטעום פעם את הלבן הגדול שבווז‘רה מפיקים מהשרדונה של הכפר הזה. הברקה לבנה מכפר אדום.

הפינו נואר הפשוט שנקרא "אדמות המשפחה“ הוא יין צרפתי במובן הטוב של המילה. מאוזן להפליא, שומר על רמת אלכוהול סבירה כמו פעם, ‭12.5‬ אחוז, לא פירותי מדי, לא טניני בכלל וטעם העץ כמעט נעלם בגופו. איזון גמיש הוא התרגום העילג ל‭,souple fi nesse-‬ כלומר, בורגיין קום איל פו.

מחיר: 120 שקל על המדף בישראל, קצת יותר מ‭20-‬ יורו אחרי תלאות הייבוא.

בושאר, לה קוטו דה מואן, בורגויין, 2005

בושאר, לה קוטו דה מואן, בורגויין
בושאר, לה קוטו דה מואן, בורגויין צילום: יחסי ציבור
2005 היתה שנת בציר מצוינת בבורגון. אגב, בורגויין הוא ההיגוי הצרפתי הנכון לשם היין או חבל הארץ שנקרא בורגונדי באנגלית ובורגון בעברית על פי החלטת האקדמיה ללשון. יקב בושאר הוא מהוותיקים והגדולים בבורגון. ענבי הפינו הנואר שהפיקו את היין הזה הגיעו מחלקה שנקראת גבעת או מדרון הנזיר.

חלקה ייחודית שלא זכתה שיינותיה יוגדרו כפרמייר קרו. אנחנו המרוויחים מעוול זה. ככה אפשר לקנות אותו בפחות מ‭100-‬ שקל בתל אביב ולזכות ביין שמתקרב לרמת וילאג‘ (שם כפר מוגדר שמייחד את ענביו) במחיר בורגויין פשוט. יין פירותי בעל חומציות קלה אה לה פינו נואר. כמו פרומו ליינות הגדולים של הפינו נואר.

מחיר: 99 שקל בחנויות דרך היין.

לואי ז‘אדו, בורגויין, פינו נואר, 2006

לואי ז‘אדו, בורגויין,
לואי ז‘אדו, בורגויין, צילום: יחסי ציבור
ביקב ז‘אדו שמים דגש על עיצוב אופי היין לפי הטרואר של ענביו. ביינות הגדולים של בורגון יש לעתים אבחנת איכות בין תת חלקות של אותו כרם. מעניין לבחון את המאמץ שמשקיעים בז‘אדו בייצור יין פשוט מענבי הכרמים הצעירים של כל שטחי בורגון.

הענבים אכן מותססים ואף מתיישנים בנפרד. חלקם בחביות גדולות או קטנות וחלקם אף במכלי נירוסטה. רק בסוף התהליך נערך הבלנד הסופי של יין שכל ענביו הם למעשה פינו נואר. זה יופייה וזו עוצמתה של בורגון. האדום הפשוט והמאוזן הזה רומז על שלל טעמי פרי, וגם אם גופו קטן טעמו בפה גדול. בורגויין אדום נפלא למתחילים.

מחיר: 99 שקל בחנויות דרך היין. 

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת יין

בכל שבוע מספר מבקר היין על התרשמויותיו מבקבוק אחד, איך היה טעמו ומה היה טיבו

לכל הכתבות של ביקורת יין

פייסבוק