סלט פאטוש
בקיץ, כשלא ממש מתחשק לאכול ארוחה כבדה, ורוצים לשמור על הגיזרה בביקיני, רשת "לחם ארז" מציעה מתכון לסלט שהוא בעצם ארוחה שלמה ומשביעה

סלט פאטוש של ''לחם ארז'' צילום: דניאל ליילה
המצרכים:
2-3 עגבניות תמר
1/2 בצל סגול
6 צנוניות
50 גרם בולגרית למריחה
2 כפות סומק
חופן עלי פטרוזיליה טרייה
חופן עלי נענע טרייה
חופן עלי בזיליקום
חופן עלי אורוגולה טרייה
חופן עלי שמיר טרייה
מיץ מלימון טרי אחד
1 כף שמן זית
קורט מלח ים
קורט פלפל גרוס
1 פרוסה לחם יווני
המצרכים לקרוטונים:
כפית טימין קצוץ
מעט מלח גס (2 גרם)
כפית שמן זית
פרוסת לחם יווני חתוכה לקוביות
1 שן שום פרוסה
אופן ההכנה לסלט:
1. בקערת ערבוב מכניסים את הירקות, מוסיפים את מיץ הלימון, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים, מוסיפים את העלים ואת הקרוטונים ומערבבים שוב.
2. מעבירים לצלחת סלט.
3. מחלקים את הגבינה לכדורים קטנים ועוטפים בסומק ומפזרים מסביב לירקות.
אופן הכנת הקרוטונים:
1. מערבבים הכל בקערת ערבוב, מניחים בתבנית ואופים בתנור בחום בינוני (200-220 מעלות), עד שיהיו אפויות ופריכות.
2. מערבבים עם הסלט.
מידע תזונתי: קלוריות: 320, חלבון: 10 גרם, פחמימות: 25 גרם, שומן: 20 גרם