סורבה ענבים
של רותי רוסו

סורבה ענבים נאור רהב
החומרים:
2 כוסות ענבים ללא גרעינים, מופרדים מהאשכול ושטופים
כוס סוכר
כוס מים
1/4 כוס וודקה
2 כפות מיץ לימון אופן
ההכנה:
1. מכינים סירופ סוכר. מבשלים את המים עם הסוכר ברתיחה עדינה עד שהסוכר נמס כולו. מורידים מהאש.
2. טוחנים את הענבים במעבד מזון. מערבבים עם וודקה, לימון ושני שלישים כוס סירופ סוכר. אפשר לסנן את הקליפות.
3. יוצקים לכלי עמוק ומכניסים למקפיא. כשהסורבה מתחיל להתגבש, אחרי כשעתיים, מוציאים אותו החוצה ומערבבים בבלנדר מוט. אם אין לכם בלנדר מוט חזק (החלשים לא יצליחו להתמודד עם הקרח בהמשך),
4. חוזרים על הפעולה בכל 30-45 דקות עוד שלוש פעמים.
5. מכסים את המיכל, ומשאירים להתקרר במקפיא עד ההגשה.
אפשר להכין גם סורבה מנגו (להחליף את הענבים ב-2 מנגו בשלים), או סברס, סורבה תפוח, קינמון וקלבדוס (משלושה תפוחים, מקל קינמון, 2/3 כוס סירופ סוכר ו-1/4 כוס קלבדוס) וסורבה אוכמניות שחורות (מהמיץ בקרטון).