פריקסה עוף עם פטריות
של חיליק גורפינקל

פריקסה עוף עם פטריות צילום: מיכל רביבו
החומרים:
4 כרעי עוף מחולקים לשניים
חצי קילו פטריות שמפניון או פורטבלו (או שתיהן), מופרדות לגזעים וכיפות
6 כפות שמן זית משובח
2 שיני שום קלופות ופרוסות גס
¼ כוס קמח
קופסה קטנה (400 גרם) של שימורי עגבניות קלופות.
מלח גס
2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
ההכנה:
1. מקמחים קלות את העוף. במקביל, מחממים במחבת גדולה על להבה בינונית שלוש כפות שמן זית ומטגנים בהן את השום מבלי להשחימו, במשך כשתי דקות.
2. מוסיפים את העוף למחבת ומגבירים את האש. משחימים אותו היטב משני צדדיו, כעשר דקות לכל צד.
3. בעוד העוף מושחם, מחממים במחבת נוספת את שארית שמן הזית, וכשהוא חם מטגנים בו את הפטריות במשך כחמש
4. כשהעוף טוגן משני צדדיו (אחרי כעשרים דקות) מוסיפים למחבת העוף את הפטריות (ללא השמן בו טוגנו) ואת שימורי העגבניות על מיציהן.
5. ממליחים ומפלפלים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומכסים.
6. מבשלים במשך 20 דקות על אש קטנה, מסירים את המכסה ומבשלים במשך עשר דקות נוספות.
7. אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה שזורים מלמעלה.