סלט קישואים ונענע
מנה צמחונית מתוך הספר של יהונתן גפן שף אישי. כמעט לכל מרכיב בסלט יש אפשרות לתחליף

סלט קישואים ונענע צילום: יואל גלבוע
4 זוקיני (קישואים.כהים)
1 כוס צימוקים
3 כפות נענע קצוצה
3 כפות מיץ לימון
1 כפית שמן
1 כפית דבש מלח ופלפל שחור
ההכנה:
1. מסלקים את קצות הזוקיני וחותכים אותם לאורכם לרבעים. פורסים לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.
2. קוצצים צימוקים.
3. מוסיפים נענע קצוצה.
4. מתבלים במיץ לימון, בשמן, בדבש, במלח ובפלפל שחור.
5. מערבבים ומגישים.
תחליפים:
זוקיני אפשר להחליף בקישואים בהירים.
במקום דבש אפשר להשתמש בסירופ מייפל טהור, במולסה (דבשה) נטולת גופרית או בסילאן תמרים
צימוקים: אפשר להשתמש בצימוקים
שמן: אפשר להשתמש בשמן שומשום, בשמן צ'ילי (חצי הכמות) או בשמן קנולה.
אפשר להוסיף פרוסות שקדים או צנוברים.