כשהסקס פוגש את הלב: תרפיה טנטרית עם גיטמה
היה זה גילוי משמעותי עבורי כאשר נוכחתי לדעת שככל שאני דוחקת בגבר שלי לבטא את רגשותיו הוא בורח ממני מהר יותר. שנטי גיטמה, תרפיסטית טנטרית, מסבירה מדוע גברים צריכים סקס ואחר כך רגשות בעוד שנשים צריכות רגשות ורק אחר כך סקס

אני זוכרת את הרומן הראשון שהיה לי עם גבר סניאסי. פתאום קלטתי שהגבר איתו עשיתי אהבה היה בעצם גם חבר באותו זמן. ההבנה הזו שינתה את התפיסה שלי לחלוטין, את ה"סרט" שבו חייתי אז, ש"גברים רק רוצים סקס". זה פתח לי את האפשרות לאהוב בדרך חדשה לגמרי.
המסע שלי עם אושו והחזון הטנטרי שלו, מסע של יותר מעשר שנים בנוכחותו הפיזית, ועוד לא מעט שנים לאחר מותו, היווה מקור לשינוי מתמיד ומעשיר בחיי. תורתו, וההתנסויות שבעקבותיה, בנו את הבנתי אודות הקוטביות הנשית גברית הנמצאת בתוכי, ובאחרים. הטנטרה של אושו היא גישה מהפכנית בכל הנוגע לדינמיקה בין גברים ונשים. במסע הזה גיליתי שגברים ונשים אינם מוונוס או ממאדים, אלא שכולנו פשוט רוצים את אותה אהבה - לאהוב, להינמס, וכמובן גם סקס טוב.
בדרך כלל אנו פוגשים את האחר כשכל אחד מאיתנו נושא על כתפיו את כל חוויות העבר שלו. כשאנחנו נפגשים כך, החלום הרומנטי, במוקדם או במאוחר, הופך לסיוט. מונעים על ידי הכמיהה שלנו להתמזג אבל ללא הבנה נכונה, אנחנו נוטים להישאב לתוך מעגל מתסכל של תקווה ואכזבה.
בטנטרה, במקום לנסות ולהתמודד עם בעיות על ידי התמקדות בפצעי העבר, אנחנו שואפים לרופא את עצמנו על ידי מפגש עם האהוב שלנו, במודעות ובקבלה למה שקיים בהווה, ברגע. בחווייתי האישית, ההבנה הטנטרית, המוכנות לראות לא רק את הנסיך שנמצא בתוך השותף שלי או האהוב שלי, אלא גם את האיש שלפעמים קם על צד שמאל, והוא נזקק ופגיע כמוני - הבנה זו חסכה לי סבל רב. החזון הטנטרי של אושו הוא למעשה קבלה של מה שקיים - אין שם דבר שהוא נעלה יותר או נמוך יותר, אין נכון ולא נכון ואין טוב ורע. טנטרה היא שביל של מדיטציה ללא מטרה.
העבודה הטנטרית התפתחה במהלך השנים בשילוב עם העבודה המדיטטיבית בקומונה של אושו. עבור אדם שהולך בדרך המודעות והמדיטציה, מהות התקשורת והחיבור בזוגיות היא לאפשר לבן או בת זוגו להיות לו למראה למה שקורה בתוכו. לפעמים, כידוע, בא לנו לשבור את המראה ולחפש מראה חדשה. אז אנחנו מחפשים בן זוג חדש. אבל בשלב מסוים נצטרך להודות שהמראה החדשה אינה יכולה באמת לשנות את מה שאנחנו רואים בעצמנו דרכה.
הבסיס של הטנטרה של אושו הוא מעבר הדרגתי מצורך לאהבה. הנס הזה יכול לקרות אם מביאים את האיכות של המדיטציה לקשר ולתקשורת עם בן המין השני. זה כמובן יכול לקרות רק אם אנחנו מכירים בצרכינו, וחושפים אותם, גם אם זה גורם לנו להרגיש מגוחכים לפעמים.

העבודה בקבוצות של אושו-טנטרה כוללת עבודה באמצעות הגוף, תוך פיתוח יכולת הגוף להכיל תחושה עמוקה יותר ואינטנסיבית יותר של חיות; חיבור ותקשורת עם אחרים; הרפיה מרגשות אשם ומעצורים; עבודה על מרכזי האנרגיה בגוף (הצ'אקרות) כדי לפתח רגישות גבוהה יותר לתחושות הפיזיות; הבנה בסיסית של הקוטביות הגברית-נשית בתוכנו, ומדיטציות שמטרתן איזון הזרימה בגופנו.
הצ'אקרות הן שבעה מרכזי האנרגיה הממוקמים לאורך הגוף
המשיכה בין גבר לאישה, כמו גם הפוטנציאל שבמפגש והחיבור ביניהם, מוסברים, בין השאר, על ידי מטענים שונים בארבע הצ'אקרות התחתונות. בצ'אקרה הראשונה, צ'אקרת המין, לגבר יש מטען חיובי, השואף לצאת החוצה, ואילו המטען אצל האישה הוא שלילי, אנרגיה השואפת לקבלה. לעומת זאת, בצ'אקרה השניה, המהווה מרכז רגשי, האנרגיה של האישה היא חיובית, ואילו הגבר הוא זה השואף לקבלה. כאשר האנרגיה שלנו חסומה באזורים אנרגטיים מסויימים, עשויה להיווצר הפרדה בין סקס ואהבה.
היה זה גילוי משמעותי עבורי, כאשר נוכחתי לדעת שככל שאני דוחקת בגבר שלי לבטא את רגשותיו הוא בורח ממני מהר יותר. לחץ על הגבר לחשוף את רגשותיו, יכול לגרום לו להרגיש מנוצל ברמה הרגשית ממש כפי שאישה עשויה להרגיש מנוצלת מינית כאשר אין מכבדים את הקצב שלה במהלך ההתקרבות המינית.
חשיבות מיוחדת יש לחיבור ולזרימת האנרגיה בין הצ'אקרה הראשונה, צ'אקרת המין, לצ'אקרה הרביעית, הצ'אקרה של הלב. חיבור זה הוא משמעותי בכל הקשור למיניות ולחיבור בין הגבר והאישה. לאנשים רבים יש קושי לבטא את אהבתם ולהיות באינטימיות או לבטא את האנרגיה המינית שלהם. כאשר גבר ואשה נותנים ומקבלים דרך מרכז המין שלהם בלבד, נוצר המפגש ביניהם רק ברובד אחד. כך קורה גם כאשר שני אנשים מתקשרים רק דרך מרכז הלב שלהם, ללא אנרגיה מינית . הטנטרה מסייעת ביצירת קשר מעגלי, המכיל את שני הרבדים - הסקס והלב, תוך ריפוי הפיצול בין מין ואהבה. כאשר מתקיים קשר מעגלי שכזה, זרימת האנרגיה החופשית ממלאת אותנו בהרגשה של מפגש אמיתי בין הגבר והאשה.

העבודה הטנטרית שיצר אושו נלמדת דרך טכניקות ייחודיות שונות: היוניו-מיסטיקה מכוונת לחשיפת הגבר הפנימי (שבאישה) או האישה הפנימית (שבגבר). היא מבוססת על העובדה שבכל אדם יש למעשה חלק גברי וחלק נשי. כל עוד לא הגענו להרמוניה בין שני החלקים הללו, מערכות היחסים החיצוניות ישקפו את הקונפליקטים הפנימיים שלנו, ואילו גילוי חלקים חבויים אלה, חושף את העושר החבוי בנו. לעתים, קורות תגליות מדהימות בעבודה זו, כאשר המשתתפים מגלים בעצמם איכויות שלא ידעו שיש להם. ראיתי אנשים שהופכים לציירים, משוררים ורקדנים וכאלה שההבנה שלהם אודות התבניות שיצרו בזוגיות שינתה את מערכות היחסים שלהם לחלוטין. עבורי, הבנה זו מאפשרת לי לעצור לרגע, כשאני רבה עם בן זוגי, ולשאול את עצמי מה קורה בדינמיקה הפנימית שלי בין הגבר והאישה הפנימיים. פעמים רבות אני מגלה שאני כועסת על הגבר החיצוני, בן זוגי, כשלמעשה הקונפליקט האמיתי והריב האמיתי הוא בתוכי, ושגם אם אנצח בוויכוח החיצוני לא אפתור בכך את הריב הפנימי.
אספקט אחר של העבודה הוא לשחק עם האנרגיה הטנטרית, באופן שפותח מחוזות אקסטטיים בתוכנו. בעבודה זו מתמקדים בהירגעות, קרקוע והרחבת האנרגיות שלנו. הגוף שלנו הוא כלי עיקרי בעבודה זו, ואנחנו עובדים עימו באמצעות תנועה, נשימה וטכניקות טנטריות אחרות המסייעות לנו לחוות את השמחה והעונג שבתוכנו.
סדנא לזוגות היא צורה נוספת של עבודה, המאפשרת לזוגות לחוות יחד חוויה שתוסיף מימדים מרעננים וגבהים חדשים לגילוי אחד דרך השני. להתיידד עם המאהב היא טכניקה המסייעת לנו להתיידד הן עם המאהב שלנו, והן עם המאהב שבתוכנו. זאת, על ידי שיתוף כן וחשיפת הפגיעות שלנו באופן אחראי ומודע, פיתוח רגישות לעונג ולאנרגיה, ולימוד האומנות של להיות ביחד ולבד.
גיטמה היא בין המנחות הבכירות והוותיקות בתחום האושו-טנטרה ונמנית עם היחידים שהוסמכו על ידי אושו עצמו לעבודה זו.
ב-27 בנובמבר תתקיים סדנת אנרגיה טנטרית ליחידים במצוקי דרגות וב-18 בדצמבר תתקיים סדנת אושו טנטרה לזוגות בבית אורן. פרטים נוספים כאן