ירקות מוקפצים עם אטריות שעועית מרובעות
מנה שמשלבת בישול של המזרח הרחוק והטעם ישראלי. הכוכבות: אטריות השעועית, ביפנית הארוסאמה ובסינית מונג

ירקות מוקפצים עם אטריות שעועית מרובעות צילום: רובי קסטרו
20 מרובעי אטריות שעועית עם אצות (אטריות שנחאי)
15 גבעולי אספרגוס
1 פלפל אדום
8 פטריות שיטאקי טריות, שטופות
2 גזרים קלופים
1 שן שום חתוכה לפיסות
2 כפות קורנפלור (מי שרגישים לחלב, יכולים להשתמש בקמח טפיוקה)
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב דגים תאילנדי
1 כוס מים
2 כפות שמן זית
1 כף כוסברה קצוצה
ההכנה:
1. משרים את קוביות אטריות השעועית במים רבע שעה. מסננים.
2. חותכים את הגזר למקלות ארוכים וחולטים אותם למספר דקות במים רותחים.
3. חותכים את פטריות השיטאקי לרבעים, ואת הפלפל חותכים לרצועות עבות. שוטפים את האספרגוס וחותכים כל גבעול לארבעה חלקים.
4. לתוך מחבת ווק יוצקים שמן זית ומכניסים את פיסות
5. מערבבים את קמח התירס יחד עם הסויה ורוטב הדגים ויוצקים לווק, מערבבים היטב ומוסיפים את הירקות להקפצה לכמה דקות.
6. בתחתיתה של קערת הגשה מניחים את האטריות, מניחים מעל את הירקות שהוקפצו בווק, ולפני ההגשה מפזרים את הכוסברה הטרייה מעל. ניתן להגיש עם פרוסת לימון בצד.