ביקורת מסעדה: בר פירות הים איזבל

בבר פירות הים, אפשר לשבת, לדגום מנות קטנות ובינוניות, לנגוס בקיפוד ים, ולנוח בשירותים ליד האקווריום

אביגיל לאפין | 7/1/2009 8:46 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סוג מסעדה: פירות ים
כתובת: הארבעה 16, תל אביב 03-5610630
ציון המבקרת: 3.5 (מתוך 5)

איזבל
איזבל צילום: יחסי ציבור
לא מזמן פתחו תות וגיורא אשכנזי (שבאמתחתם גם מסעדת NG בר בשר), את מסעדת איזבל ברחוב הארבעה. כמו קודמתה בכתובת, הקנזקי, היא מבוססת על תפריט של דגים ופירות ים, כשמאחורי הקלעים ניצב השף איציק מנטש.

התפריט מורכב ממנות קטנות או בינוניות וברובו מבוסס על פירות ים, במגוון רחב מאד, כולל כאלה שלא פוגשים בכל מקום, כמו מבחר זנים של שרימפס (וואנמה, קריסטל, ג'מבו ובלאק טייגר), צדפות (וונגולי, מולים, קוקי סן ז'ק ואוייסטרים), קיפודי ים ועוד. בתפריט מסומנים הפריטים שנשלפו באותו יום מהים במילה "טרי", להבדיל מפירות הים שהגיעו בגרסה הקפואה. בכלל, יש פה דגש על טריות.

רוב הדגים ופירות הים מגיעים בבוקר למסעדה לאחר שהוצאו מהים או הוטסו לארץ לילה קודם. גם את הניוקי, הפסטה והלחם מכינים בבוקר במקום. למי שנקלע למקום בצהריים - המסעדה מציעה גם ארוחות עסקיות של מגוון סנדוויצ'ים ב-35 שקל או עסקיות שכוללות מנת פתיחה ומנה עיקרית ב-49 שקל או 79 שקל.

קיפוד ים באיזבל
קיפוד ים באיזבל צילום: יחסי ציבור
המקום קטן ואינטימי. בר, מספר מצומצם של שולחנות ושירותים עם אקווריום. התיישבנו אני וחברתי מיטיבת הלעס, ונחושות לא להאביס את עצמנו כך שנרגיש כמו יחידות איחסון של איקאה, פתחנו במנה סמלית של קיפוד ים (45 שקל). קיפוד הים מגיע בפודינג וורמוט שכולל גם שמנת ועגבניות, וניצב לו עם הקוצים והכל, על מצע קרח גרוס. וטעמו מזכיר צדפה, אך מתקתק יותר.

השילוב עם הפודינג הופך את המנה הזאת למשהו מאוד מעורר, ובסך הכל, למרות קוטנה, היא מאד מרשימה, בעיקר כשמספרים עליה אחר כך לחבר'ה.

 
איזבל
איזבל צילום: יחסי ציבור
עוד בניו יורק

בהמשך דגמנו ביסק שרימפס (48 שקל) מרק קטיפתי של שרימפס, עגבניות, שמנת ותבלינים מצויין וריחני ולא כבד מדי. אחריו עברנו לברוסקטת אנשובי (28 שקל) שתי פרוסות לחם מטוגנת בשמן זית, ועל כל פרוסה עגבניה, בצל, מוצרלה והאנשובי הטרי שלשמחתנו לא היה מלוח מדי, אך בטוטאל - המנה לא ריגשה.

עברנו למנות העיקריות, והבחירה נפלה על מולים ווונגלי עם ניוקי ברוטב חמאה מעושנת (82 שקל). המנה מצויינת, המון צדפות טריות שלידם שוחים ניוקי רכים ונימוחים על אגם של חמאה מעושנת. הרוטב היה מצויין ומיד ביקשנו לחם (16 שקל) כדי לספוג אותו עד הטיפה האחרונה. חבל הפחמימה המתבקשת הזאת לא מגיעה מראש עם המנה.

 

איזבל
איזבל צילום: יחסי ציבור
עוד טעמנו, מנה של שרימפס קריסטל בפטוצ'יני ועשבי תיבול (79 שקל). היא הייתה בינונית בגודלה, משהו שצריך לקחת בחשבון לגבי רוב המנות העיקריות. השרימפס היו טריים, כך גם עשבי התיבול שנראה כי נקטפו ממש הרגע והמנה עצמה היתה גם היא מוצלחת. אגב, חלק מהמנות שצויינו פה נכללות בארוחות העסקיות.

קלילות הגענו לקינוח, שכלל קרם ברולה אספרסו עם שערות
חלבה (28 שקל), מנה מצויינת עשירה וחלקה שעשתה חשק לעוד, ובנוסף התפנקנו על עוגת גבינה עם הל, אמרטו ושקדים ברוטב יין (38 שקל). הקינוח המיוחד הצליח להביא לידי ביטוי את היכולות של השף שהתמחה כקונדיטור עוד כשחי בניו-יורק, ועוגת הגבינה הנימוחה הצליחה להביא שילוב טעמים חדשני ומקורי, שהוציא אותנו לרחוב הקר עם חיוך של שביעות רצון.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים