ביקורת מסעדה: בר פירות הים איזבל
בבר פירות הים, אפשר לשבת, לדגום מנות קטנות ובינוניות, לנגוס בקיפוד ים, ולנוח בשירותים ליד האקווריום
כתובת: הארבעה 16, תל אביב 03-5610630
ציון המבקרת: 3.5 (מתוך 5)

איזבל צילום: יחסי ציבור
התפריט מורכב ממנות קטנות או בינוניות וברובו מבוסס על פירות ים, במגוון רחב מאד, כולל כאלה שלא פוגשים בכל מקום, כמו מבחר זנים של שרימפס (וואנמה, קריסטל, ג'מבו ובלאק טייגר), צדפות (וונגולי, מולים, קוקי סן ז'ק ואוייסטרים), קיפודי ים ועוד. בתפריט מסומנים הפריטים שנשלפו באותו יום מהים במילה "טרי", להבדיל מפירות הים שהגיעו בגרסה הקפואה. בכלל, יש פה דגש על טריות.
רוב הדגים ופירות הים מגיעים בבוקר למסעדה לאחר שהוצאו מהים או הוטסו לארץ לילה קודם. גם את הניוקי, הפסטה והלחם מכינים בבוקר במקום. למי שנקלע למקום בצהריים - המסעדה מציעה גם ארוחות עסקיות של מגוון סנדוויצ'ים ב-35 שקל או עסקיות שכוללות מנת פתיחה ומנה עיקרית ב-49 שקל או 79 שקל.

קיפוד ים באיזבל צילום: יחסי ציבור
השילוב עם הפודינג הופך את המנה הזאת למשהו מאוד מעורר, ובסך הכל, למרות קוטנה, היא מאד מרשימה, בעיקר כשמספרים עליה אחר כך לחבר'ה.

איזבל צילום: יחסי ציבור
עוד בניו יורק
בהמשך דגמנו ביסק שרימפס (48 שקל) מרק קטיפתי של שרימפס, עגבניות, שמנת ותבלינים מצויין וריחני ולא כבד מדי. אחריו עברנו לברוסקטת אנשובי (28 שקל) שתי פרוסות לחם מטוגנת בשמן זית, ועל כל פרוסה עגבניה, בצל, מוצרלה והאנשובי הטרי שלשמחתנו לא היה מלוח מדי, אך בטוטאל - המנה לא ריגשה.
עברנו למנות העיקריות, והבחירה נפלה על מולים ווונגלי עם ניוקי ברוטב חמאה מעושנת (82 שקל). המנה מצויינת, המון צדפות טריות שלידם שוחים ניוקי רכים ונימוחים על אגם של חמאה מעושנת. הרוטב היה מצויין ומיד ביקשנו לחם (16 שקל) כדי לספוג אותו עד הטיפה האחרונה. חבל הפחמימה המתבקשת הזאת לא מגיעה מראש עם המנה.

איזבל צילום: יחסי ציבור
קלילות הגענו לקינוח, שכלל קרם ברולה אספרסו עם שערות
חלבה (28 שקל), מנה מצויינת עשירה וחלקה שעשתה חשק לעוד, ובנוסף התפנקנו על עוגת גבינה עם הל, אמרטו ושקדים ברוטב יין (38 שקל). הקינוח המיוחד הצליח להביא לידי ביטוי את היכולות של השף שהתמחה כקונדיטור עוד כשחי בניו-יורק, ועוגת הגבינה הנימוחה הצליחה להביא שילוב טעמים חדשני ומקורי, שהוציא אותנו לרחוב הקר עם חיוך של שביעות רצון.