זן נדיר: פינו נואר
הוא קשה לגידול, רגיש לשמש, ודרישותיו גבוהות. אין פלא שהוא מכונה הזן המלכותי, ומשמש להכנת יינות משובחים. הכירו את הפינו נואר

ענבי פינו-נואר פינו נואר צילום: יחסי ציבור
בשל רגישות זו, מתבטאת בזן ענבים זה באופן מובהק מאוד, משמעות המושג "טרואר", שממשמעותו מכלול נתונים של אקלים, קרקע, כמות משקעים, שמש גבוהה וטמפרטורה מדויקת, בו גדלים הענבים ובאים כולם לידי ביטוי, בטעם הייחודי של ענב מסויים,
הגדל במקום מסוים. הטרואר המובחן של כל אזור משמש כסמן לטעמו של היין עבור חדי-האבחנה המסוגלים לעמוד על כך. מרכיב נוסף שלו הוא שיטת היצור של היין ביקב, בהתאם לתרבות היין במקום.
לפינו נואר, בעל הצבע הסגלגל-כחול, קשת רחבה של טעמים המשתנים בהתאם לבשלותו. כשהוא צעיר- טעמו מתוק ופירותי, ובבגרותו הוא מקבל טעמים מעושנים יותר שמזכירים אדמה. לזן זה גוף קל עד מלא, עדין וחושני, המשאיר רושם חזק על הטועם אותו.
הבדלים משמעותיים קיימים בין הפינו נואר הישראלי לבין זה הצרפתי. האחרון מאופיין בארומה של שורשים, עלים, בשר, ריח חזק של טחב (כשהיין "סגור"), פרחי עצים, פטל וסיגליות ובטעמים של מינרלים, תות שדה ,תבלינים וקרמל, ובפינו נואר מבוגר - אף בקקאו וקפה. הישראלי לעומתו, מאופיין בארומה ובטעמים של פירות אדומים, פטל שזיפים וניל.
פינו נואר מכונה בפי חובבי היין בעולם "הזן המלכותי", בשל העובדה שהוא משמש להכנת יינות משובחים, ביניהם שמפניה. לרוב מפיקים מזן זה יינות אדומים, שמתאפיינים בצבע יחסית בהיר, בעלי ארומה מורכבת וטעמים ייחודים . זהו היין היחיד בעולם שגונו נעשה כהה עם השנים.
טיפ לגבי הזן: פוטנציאל היישון של היין ארוך במיוחד ועל כן, רצוי לפתוח ולחדרר אותו מספר שעות לפני המזיגה.
המלצות: ישנם כמה סוגים של פינו נואר ישראלי, ביניהם של יקבי רמת הגולן, 2001, יקב תישבי
ויקב ויתקין. המלצתי נוגעת לשני יינות ישראלים מצוינים: "בלאן דה בלאן" של יקבי רמת הגולן 2001, שמחירו המומלץ- 135 ₪. ופינו נואר 2001 יקבי רמת הגולן, סידרת ירדן, שמחיר מומלץ -150 ₪.
הכותב הוא מנהל בוטיק ובר היין - פרי הגפן, שבנווה צדק.