הטוטו שלו: תפריט חדש במסעדת טוטו
תפריט החורף המצוין של ירון שלו בטוטו הוא עדות לכך שלפעמים כישרון מחפה על חוסר ניסיון

ירון שלו צילום: עודד קרני
טוטו עברה מאז מהפך בכל הפרמטרים הרלוונטיים. העיצוב המעצבן למדי התמתן, והאוכל שודרג והפך למצוין לכל הדעות, בעיקר הודות לשף החדש והצעיר מאוד. ירון שלו מטוטו מוכיח שניסיון ארוך שנים בבישול הוא פקטור נחמד, אבל אפשר להתבסס גם על כישרון. לשלו יש הרבה כישרון. אחרי שדגמתי לא מעט מנות במסעדה ולגמתי לא מעט יינות, גיליתי שטוטו. שמציעה גם שירות קשוב ויחס אישי, בהחלט עונה על השאלה המטרידה "איפה לאכול בחורף הזה?".

סטייק טרטר איטלקי/ צרפתי צילום: עודד קרני
פתחתי בסשימי טונה וחציל (שרוף). המנה הזו מוגשת עם טחינה שחורה, לבנה כבשים ושמן זית (62 שקל). החציל התגלה מזמן כמצע הנכון לדגים. המנה היתה מאוזנת ומרכיביה השתלבו לכלל הרמוניה למרות הניגוד הבסיסי בין סשימי, טחינה ולבנה.
אחרי הטונה הנאה בסגנון היפני עברנו לטרטר אינטיאס
עם עגבניות, יוגורט כבשים מתובל, תרד, קישואים צרובים, צנוברים וכוסברה. שוב שילוב הולם. המנה הבאה שאכלנו היתה ספין מקומי על סטייק הטרטר האיטלקי/צרפתי: בקר נא עם צלפים, כוסברה, חרדל דיז'ון חריף, בצלים לבנים קצוצים, צ'ילי חריף, קוניאק וחלמון ביצת שליו (64 שקל).

טורטליני זנב שור של טוטו צילום: עודד קרני
בשלב הזה עברתי לדגום את מנת הדגל של טוטו: ניוקי ערמונים עם חמאת כמהין ופרמזן(82 שקל). הגבינה המיושנת שידרגה את המנה, וגם במקרה זה שילוב הטעמים היה מוצלח. בין לבין אכלנו מלחם הדגנים שבא עם שמן זית עגבניות, פלפל חלפינו וזיתים מתובלים.

באבא פירות יער של טוטו צילום: עודד קרני
יש הרבה מסעדות איטלקיות בתל אביב, אבל בטוטו יש חדוות יצירה שיוצאת מהמטבח ומדביקה את הסועדים בתחושה של הנאה קולינרית לא מתפשרת. התפריט החורפי של המסעדה שמוגש בערב מצוין, הפרודוקטים נפלאים והשירות קשוב. ארוחה ממוצעת לזוג תעלה 300 שקל לא כולל יין.