תרדו מהשולחנות: מצעד הברים במסעדות

מי צריך את כל הדבר הגדול והמטופח הזה שנקרא מסעדת גורמה, כשבעצם מה שהכי כיף לעשות שם הוא לשבת על הבר? מצעד הברים השווים במסעדות ארצנו, חלק א'

גבי בר-חיים | 29/1/2009 12:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הבר של מסה
הבר של מסה צילום: נאור רהב
מסה: אמרו שהוא מוגזם. וולגרי. נובורישי. טראשי. יותר מדי. נו, אז אמרו. אפשר אולי להתפלפל על האסתטיקה ועל האוכלוסייה (כדורגלנים, הון, שלטון ומירי בוהדנה), אבל קשה להתווכח עם התוצר הסופי והמצליח. כראוי למקום שהולך עם גחמותיו עד הסוף, הבר השחור של מסה עצום, ממוקם בחלל נפרד מהמסעדה, והוא רכבת הרים משוגעת לכל מי שרוצה הפסקה מהמציאות המכוערת. תפריט היין נרחב וידעני, ותפריט האלכוהול מציע סינגלים מעניינים, וודקות סופר פרימיום ופורטים משובחים.

הברמנים מקצוענים ויודעים להתקין קוקטייל הגון (אפילו שטעמם נוטה לקיטש ממותק, כל בקשה מתקבלת בברכה), והאווירה דקדנטית פלוס. האוכל הראוותני של אביב משה, המחבר השפעות מרוקאיות ומערביות, מככב עכשיו בקונספט מבריק לימי מיתון של חצאי מנות, שמאפשר טעימה מתונה כלכלית של התפריט. קרפצ'ו של כבד אווז מקורמל, צלעות טלה ורדרדות וקצת וודקה, עם חוויה אנתרופולוגית לפרצוף, וגם אתם תשכחו ממחר. אה, ומותר לעשן. איפה: הארבעה 19 תל אביב 6856859-03

 צ'אקרה
צ'אקרה צילום: פלאש 90
צ'אקרה: זה אולי הזמן לציין שרשימה כזו מעלה שאלה קריטית: רוב הברים המוצלחים בתוך מסעדות נמצאים בתל אביב. לכן הדילמה בימי בחירות היא אם לשריין מקומות ברשימה למקומות מחוץ לעיר שאולי טובים פחות, לטובת הפוליטיקלי קורקט, או להסתכן בנאצות וללכת עם האמת עד הסוף. לטובתכם, בחרתי באופציה ב'. ולזכותה של צ'אקרה אומר שהיא נכנסת לרשימה הזו בלי שום שריונים. המסעדה שהירושלמים מאוהבים בה, עברה לפני מספר חודשים למשכן חדש, ומתהדרת בבר גדול שכדי להניח את הישבן לצדו נדרשים עצבי ברזל.

ההמתנה משתלמת: אמנם תפריט הכהלים סטנדרטי, אבל הברמנים הם מהנעימים בישראל (אם תהיו טובים, תפונקו בצ'ייסרים ובטעימות מהמטבח). כאן אין צורך לחפש סינגל מאלטים נדירים ושאר אקזוטיקה, אלא ליהנות מכוהלי אמצע הדרך ומהאווירה. בהתאמה, האוכל במקום פשוט, טרי, שמח ולא מתיימר, עם הרבה עשבים וחלקי בשר טובים. בצירוף הפאזל האנושי הכי נחמד בבירה, מדובר באופציה שעומדת בכבוד גם מול המקדשים מלאי הפאסון וקפוצי התחת בתל אביב. איפה: קינג ג' ורג' 41 ירושלים 6252733-02

חמארה
חמארה צילום: יחסי ציבור
חמארה: הבר של מסעדת רפאל ממוקם בחלל נפרד, ומתרחק מהאווירה הסולידית של המסעדה, לטובת קוליות בשחור-אדום ופסקול אלקטרוני טעים במיוחד. תפריט הבר המשתנה תדיר כולל אויסטרים ושאר תושבים ימיים, חלקי טלה ושאר מנות קטנות ומוקפדות בתמחור סביר, מבית היוצר של השף רפי כהן. התוצאה בדרך כלל היא החלום הרטוב של כל מי שאוהב לאכול בזמן שתייה הגונה. תפריט האלכוהול מעודכן ואינטליגנטי לא פחות מהצוות במקום (יש מי שטוען כי מדובר בברמנים ובברמניות הלוהטים בתל אביב). כל זה, עם קרקס אנושי לבוש היטב, מצליח ליצור את התמצית החמקמקה ההיא של המקום הנכון, שכהן מומחה בה כבר שנים. וכן, גם כאן מותר לעשן. איפה: הירקון 87 תל אביב 5226464-03

מסעדת אדום
מסעדת אדום צילום: יחסי ציבור
אדום: יש מי שקורא לה מסעדה, אבל הבעלים מתעקשים על בר יין, והתוצאה היא יצור היברידי מוצלח. הבר במקום, שדורש לא פעם המתנה סיזיפית, גדול מאוד ומרכז אליו לא מעט טיפוסים בעלי בלוטות טעם מחודדות. תפריט היינות גדול (יותר מ-160 יינות) ומגוון מאוד, וכולל לא מעט אופציות בכוסות. האוכל שמבשל אסף גרניט (שגם הביס את השף סטפן ב"קרב סכינים",
אם זה עוד עושה משהו למישהו) הוא משהו שמכונה במקום באף מורם "ירושלמי עילי", אבל בעברית מדוברת הוא אשכרה טעים. חוץ מזה, יש צוות מקצועי ואווירה שעושה חשק ללגום עד שהראש יפגוש את הבר. גם כאן מותר לעשן, ואגב, זה אחד המקומות היחידים בארץ שיודעים להתקין בלאדי מרי סביר (לא מוצלח כמו של יועזר, אבל אנחנו לא חיים בעולם מושלם). איפה: יפו 31 ירושלים 6246242-02

יועזר בר יין
יועזר בר יין צילום: אלי דסה
יועזר בר יין: החשוד המיידי ברשימה כזו, ובכל זאת אי אפשר בלעדיו: המסעדה הכי טובה בארץ. בר היין הכי טוב בארץ. וכנגזרת מכך: הבר הזעיר בכניסה הוא הבר הטוב ביותר שאפשר למצוא במסעדה מקומית, והאמת שגם הגדרה כזאת תעשה לו עוול. כאן יכינו לכם קוקטייל מרטיני קלאסי שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר, ויתקינו בלאדי מרי כמו שלא חשבתם שקיים מחוץ לפנטזיות המטונפות שלכם. וזה עוד לפני שהגענו לתפריט היין. ולשמפניות. המנות הקטנות שמגישים שם לאחרונה, כמו רייט של חזיר וברווז, פילה אמריקן ואוקטופוס זעיר, כשהמחיר המירבי הוא 58 שקל, מאפשרים אורגיית אלכוהול?אוכל חד פעמית, בלי להגיע לכינוס נכסים. תכלס? רק בשביל זה היה שווה להגיע למיתון. איפה: יועזר 2, כיכר השעון, יפו 6839115-03.

מתכון להאנק מרטיני

מרטיני
מרטיני צילום: יחסי ציבור
הו, האימה: אחרי הצרבת של "סקס והעיר - הסרט" נתבשרנו לאחרונה כי להק הנודניקיות מתכוונות לקשור לנו את החצוצרות בסרט המשך וללגום עוד קוקטיילים מתוקים מדי. ובכל זאת - הנה מחווה לעניין בצורת האנק, חביב הבנות והקוסמו המשודרג. תבלו.

החומרים:
‭1/4‬ כוס וודקה בטעם וניל מאיכות טובה
‭1/4‬ כוס מיץ אננס
‭1/4‬ כוס מיץ ליים או לימון
קרח
כוס מרטיני

אופן ההכנה:

‭.1‬ לערבב את כל הרכיבים בשייקר עם קרח.
‭.2‬ מסננים לתוך כוס מרטיני.
‭.3‬ להגיש קר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים