טומנת ראשה במעדניות: בשר היען נכנס שוב לעניינים

היען באה לנסות שוב את מזלה על מדפי רשתות השיווק, אחרי שנסיונות החדירה שלה נכשלו בעבר. ככה זה כשנתח הפילה יוצא קצת סולייתי. השפים התומכים אומרים שיש מה לעשות בעניין

רוי רגב | 30/1/2009 8:39 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשר היען נחשב מאז ומתמיד למין הכלאה מוזרה בין בשר הבקר השמן והעסיסי לבשר העוף הרזה והבריא. לאחר שפרץ לשוק המקומי שלנו לפני כשלוש שנים, כאשר יובא על ידי רשת טיב טעם, הופיעו להן מנות בשר יען כתחליף רזה ואקזוטי לסטייק בקר, במספר מסעדות ברחבי הארץ. שנה לאחר מכן החליטו אנשי הרשת להפסיק את שיווק הבשר בחנויות טיב טעם מטעמי כשרות.

בשר יען
בשר יען צילום: יחסי ציבור
בימים אלה חוזר הבשר האדמדם להימכר בארצנו תחת משווק חדש במגוון מעדניות וכן לשמש את השפים כחומר גלם בשרי, זול ובריא. חוות גידול יחידה בארץ, הנמצאת בחבל הבשור, דואגת לספק את הבשר למגוון מעדניות. אנשי החווה מבטיחים כי היענים גדלים בצורה טבעית וללא תוספות הורמונים
ואנטיביוטיקה. לגבי טיב המרקם של הבשר הדעות עדיין חלוקות, אך השמועות טוענות כי הכל תלוי בבחירת הנתחים הנכונים למנה הנכונה.

שף עידו ארבייט ממסעדת NG בנווה צדק גילה את הבשר לפני כשלוש שנים כאשר שווק לראשונה בארץ ומאז מצא את עצמו מתגעגע לנתח הרזה משוק היען, עד עכשיו. "את בשר היען צריך לדעת להתאים לתבשיל הנכון. למרות שהוא דומה לסטייק בקר, כל חלקי הבשר מגיעים למעשה משוק היען, כך שאין ליען פילה אמיתי. את החלקים השונים צריך להכין בצורות שונות, יש חלקים שיתאימו לבישול בקדירות אך יהיו יבשים על הגריל ויש חלקים איכותיים יותר שיצאו מצוין גם בבישול על מחבת או על הגריל", מציין ארבייט.

מארז יען
מארז יען צילום: יחסי ציבור
שף ארבייט, שמצטיין בהכנת נתחי בקר עסיסיים במסעדתו, מסביר שלבשר היען יש כמה יתרונות שלא תמצאו גם בסטייק אנטריקוט משובח. "קודם כל מדובר בבשר מאוד רזה, שיהיה תחליף מצוין למי שרוצה ליהנות מסטייק בקר אבל לא יכול לעשות זאת מטעמי בריאות. בנוסף, בשר היען מתאים מאוד להשריה במרינדה. הוא סופח טעמים ונוזלים מצוין", הוא מסביר.

במסעדתו מעדיף ארבייט להשתמש בנתחי ה"פילה", ברמה הגבוהה ביותר של בשר היען, להשרות ארבעה נתחים במרינדה ואז לצלות אותם על הגריל בתצורת שיפוד.

את נתחי היען תוכלו למצוא גם בחנותו של נאג'יב חינאווי ברחוב קרליבך התל-אביבי. חינאווי מדווח כי במעדנייה שלו, המציעה בשר בקר טרי ומשובח, הוא מתעקש לעולם לא למכור בשר שהוא לא נהנה ממנו באופן אישי. "לפני שקיבלתי את הבשר לטעימה הייתי בטוח שלא נאהב אותו בכלל. עשינו אותו בחנות על מחבת ולהפתעתי יצא מעולה. הוספנו לנתח קצת רוטב מיוחד לסטייק וזה כל מה שהיה צריך", מציין חינאווי.

בתקופה הקרובה לפחות, ימכור חינאווי רק את מארז נתחי הפילה של היצרן – Redchick. מארז של חצי קילו ובו ארבעה נתחים יעלה לכם 59 שקל. חינאווי ממליץ להכין את הבשר במידת הכנה של מדיום בלבד, כדי לוודא שלא תקבלו סוליה (צריך לזכור שזהו אינו בשר הבקר מלא השומן והנוזלים אלא בשר עוף משודרג).

ביום שישי הקרוב, החל מ-11:00, יערכו בחנותם צוות חינאווי טעימות של בשר היען בליווי טעימות יינות המחמיאים לבשר כגון: מאלבק רזרב ארגנטינאי ו-סולר וויחו ריוחה. חינאווי: קרליבך 25 ,תל אביב, טלפון: 03-6240458.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים