סלופי זה יופי: משלוחים ממסעדת הדסון
הכל התחיל מזוג רעב שהיה מוכן לבלוע לחמניה שלמה כמו שהיא, אלא שאהבת הבשר גרמה להם לנסות את שירות המשלוחים החדש של מסעדת הדסון, ובראשו מנת הסלופי ג'ו. זה נגמר בגעגועים להומפרייז
כתובת: הדסון, הברזל 27, רמת החייל, תל אביב. טל: 03-7674627
את מדור הטייקאווי הראשון שלנו החלטנו לייחד לשירות המשלוחים החדש של עמיר אילן, לבית הדסון. לפני מספר שבועות החל אילן, לשעבר דיקסי, לשווק תפריט משלוחים המבוסס על המנות הקלות יותר של מסעדת הדסון, הממוקמת באזור העסקים של רמת החייל. את התפריט החדש מובילה מנה נוטפת רוטב ברביקיו בשם סלופי ג'ו, אותו ייבא אילן מהדיינרים הניו-יורקים לפני כשנה.

כזוג חובבי בשר, החלטנו להתמקד בספינת הדגל של תפריט המשלוחים, והזמנו שני סוגים שונים של סלופי ג'ו. למי שלא מכיר, הסלופי היא מנה שהומצאה בדיינרים ניו-יורקים, ובמקור הוכנה משאריות בשר ההמבורגרים. הבשר מונח על לחמניה, עליה נשפכת כמות נכבדת של רוטב ברביקיו שנספג בה. בעוד המנה האמריקנית היא מנת רחוב זולה ופופולארית ברחובות מנהטן, זו של אילן מתבססת על חומרי גלם איכותיים יותר. בתפריט תוכלו למצוא אפילו סלופי מנתחי אנטרקוט.
הסלופי הראשון שהזמנו היה הבקר הקלאסי, במחיר של 44 שקל. הסלופי השני היה בקר BLT (בייקון, חסה, עגבניה) שמחירו עומד על 54 שקל. יחד אפשר להרכיב הזמנה לא רעה במחיר של כ-50 שקל לאדם, ובשמונה שקלים נוספים תוכלו לקבל את הסלופי גם עם צ'יפס. אנחנו החלטנו לוותר על הצ'יפס ולהמירו במנת ההומפרייז (18 שקל) המפורסמת של אילן שהגיעה איתו להדסון מימי דיקסי העליזים שלו.
כנראה בגלל שמדובר בשירות חדש שמציעה המסעדה, הטלפן אליו הגענו היה מבולבל במקצת והאמין שאני רוצה להזמין מקום במסעדה ולא לבצע הזמנת טייקאווי. לאחר שפתרנו
שתי הלחמניות הגיעו עטופות היטב בנייר עבה ומנת ההומפרייז בתוך קופסת קרטון קטנה ואטומה. למרות התיבול הרב של הלחמניות ותפוחי האדמה, הכל נשאר יבש ונקי. אנחנו אומרים, שאפו על ההשקעה באריזה. הסלופי הקלאסי הגיע בתוספת חסה, עגבניה, בצל סגול וכמובן - המון רוטב ברביקיו ממכר. ה-BLT מגיע עם אותם מרכיבים ממש, אך בתוספת רצועות בייקון פריכות.
הלחמנייה הגדולה והמוארכת, הציגה מתקתקות נעימה שהשתלבה נהדר עם הרוטב המעושן. לצערנו, הבשר הגיע בטמפרטורה קרירה. בהדסון ממליצים לחמם את המנות הבשריות לפני האכילה, כך שהם למעשה, די כיסו את עצמם בעניין קרירותן של המנות. אנחנו העדפנו לבלוע את הצפרדע (סליחה, את הסלופי) ככה, כמו שהוא. ההומפרייז לעומת זאת, נשארו חמים ונהדרים.
שתי המנות היו דומות מאוד בטעמן. מדובר בהחלט באחת המנות הבשריות הטעימות והמשביעות שאכלתי לאחרונה. הצד הנשי דיווח כי בהחלט יש מקום לשילוב חצי מנה בתפריט (אילן, אם אתה שומע). הבשר בשני הסלופים היה מאוד איכותי, ולמרות שהיה זה בשר קצוץ ניתן להרגיש כי לא חסכו באיכותו. מנת ה-BLT, לעומת זאת, לא ממש הצדיקה הפרש עשרת השקלים, שכן הרצועות הקטנות והבודדות של הבייקון לא ממש הורגשו בה.
לגבי ההומפרייז, הסכמנו שנינו כי היא ללא ספק, מנה העומדת בפני עצמה ולא רק כתוספת. לקוביות תפוחי האדמה (עם קליפה) צורף רוטב צ'ילי מתוק וחריף בעל ניחוח מעושן, התיבול שלהן כמעט ומזכיר מנה מהמטבח האסיאתי. המנה עלתה 18 שקלים, ולטעמנו מדובר בכמות שמספיקה לזוג, כשהיא באה לצד הלחמניה הענקית. ההמלצה שלנו – במקרה של הדסון - לוותר על צ'יפס וללכת על ההומפרייז. כי לפעמים הבשר הוא סתם תירוץ.
לבסוף הגענו לכמה מסקנות בולטות:א' – חבל שההדסון תקוע ברמת החייל, אחרת היינו מבקרים שם הרבה יותר; ב' – הסלופי הוא פיתרון נהדר למי שרוצה בשר בלחמנייה ופוחד מעומס יתר של המבורגר (כך מדווח הצד הנשי); ג' – ארוחת סלופי והומפרייז היא הפיתרון האידיאלי לטיפול בחמרמורת, ו-ד' – פשוט אין על ההומפרייז של עמיר אילן.
חשבון:
סלופי בקר קלאסי – 44 שקל
סלופי בקר BLT – 54 שקל
הומפרייז – 18 שקל
משלוח – 10 שקל
סה"כ: 126 שקל (מינימום הזמנה: 78 שקל)
הדסון, הברזל 27, רמת החייל, תל אביב. טל: 03-7674627