פונץ' ליין: אלכוהול חם לסוף החורף
מקורו הזול של הפינוק האלכוהולי המתקתק והידוע לשמצה לא מונע ממנו לגרום חדווה אמיתית בלילות אחרונים של חורף. הנה גרסה עם הפתעה שוקולדית וצבע עמוק

פונץ' חורף חם צילום: יובל הימן
אלה מוסיפים קינמון, אחרים מעדיפים ציפורן ויש מי שמרהיבים עם פלפל חריף או אפרסמון מיובש. מקורו של השם הרע שיצא לפונץ' חצה את גבולות שנות השבעים. הוא חייב את תהילתו המפוקפקת למסיבות בקולג'ים בארצות הברית, שם כנראה שיתפו פעולה סטודנטים לכימיה או פיזיקה וכלכלה. הם חיפשו את הדרך המהירה והזולה ביותר להשתכר ומה יותר קטלני מאלכוהול זול ומיץ פירות שמכיל המון סוכר?
הסימביוזה בין סטודנטים שברבות הימים בנו מודלים כלכליים, לכאלה שמצאו את פרנסתם במעבדות של נאס"א וכדומה, הולידה משקה מחורבן, מתוק ומאוד קר, כדי שהאלכוהול הירוד לא יורגש בו. אבל לא הכול כל כך גרוע. גם משקאות בעלי שם רע יכולים לקבל שדרוג.
עופר אסלן ממסעדת "זאזא" רקח פונץ' כהה שצבעו העמוק מגיע משלוש קוביות שוקולד מריר איכותי וטעמו המצוין מתקבל מתערובת טובה של תבלינים, תפוח עץ ושוט טריפל סק תפוזי.
מתכון לפונץ' חורפי חם

פונץ' חם צילום: יובל הימן
2 כוסות יין אדום
3 כוסות סיידר תפוחים צלול
1 כוס מים
4 כפיות סוכר
1 תפוח עץ
1 מקל קינמון
8 מסמרי ציפורן
שוט של ליקר טריפל סק
3 קוביות שוקולד מריר
הכנה:
מקלפים את תפוח העץ וחותכים אותו לקוביות קטנות. מכניסים לסיר את כל המרכיבים למעט השוקולד, ומביאים
לרתיחה. מורידים מהאש, ומוסיפים את השוקולד המריר. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומגישים.