פונץ' ליין: אלכוהול חם לסוף החורף

מקורו הזול של הפינוק האלכוהולי המתקתק והידוע לשמצה לא מונע ממנו לגרום חדווה אמיתית בלילות אחרונים של חורף. הנה גרסה עם הפתעה שוקולדית וצבע עמוק

יובל הימן | 24/3/2009 16:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
השבוע השתוו הלילה והיום, ופורמלית נגמר החורף. אנחנו, שחיים בעיר הררית ורגילים ללילות צוננים גם באמצע מאי, יכולים ליהנות עוד כמה חודשים טובים ממשקה אלכוהולי חם ומפנק לעת ליל. ובכן, מדובר במשקה הידוע כפונץ', זה שבארצות דוברות אנגלית מכונה פאנץ'. הפונץ' ידוע כמשקה המסיבות האוליטמטיבי של הסבנטיז. הוא כיכב על שולחנות במסיבות קוקטייל ביתיות לצד קיפודים מתערובת גבינות ואגוזים ולאורו של כדור דיסקו. שם טוב במיוחד לא יצא לפונץ', אבל אם צביקה פיק עשה קאמבק, גם הוא יכול.

פונץ' חורף חם
פונץ' חורף חם צילום: יובל הימן
הפונץ' עשה את דרכו מהודו לבריטניה במאה השבע עשרה ומשם המשיך לעולם הרחב. את הגרסה המקורית הכינו ממשקה רום ומיץ של פרי כלשהו. היום יש עשרות וריאציות על הנושא, ואפילו פונצ'ים נטולי אלכוהול. הקו המנחה (בוורסיות האלכוהוליות) כולל אלכוהול מסוג מסוים, שמעורבב עם מיץ פרי. מכאן הגרסאות הולכות ומסתבכות.

אלה מוסיפים קינמון, אחרים מעדיפים ציפורן ויש מי שמרהיבים עם פלפל חריף או אפרסמון מיובש. מקורו של השם הרע שיצא לפונץ' חצה את גבולות שנות השבעים. הוא חייב את תהילתו המפוקפקת למסיבות בקולג'ים בארצות הברית, שם כנראה שיתפו פעולה סטודנטים לכימיה או פיזיקה וכלכלה. הם חיפשו את הדרך המהירה והזולה ביותר להשתכר ומה יותר קטלני מאלכוהול זול ומיץ פירות שמכיל המון סוכר?

הסימביוזה בין סטודנטים שברבות הימים בנו מודלים כלכליים, לכאלה שמצאו את פרנסתם במעבדות של נאס"א וכדומה, הולידה משקה מחורבן, מתוק ומאוד קר, כדי שהאלכוהול הירוד לא יורגש בו. אבל לא הכול כל כך גרוע. גם משקאות בעלי שם רע יכולים לקבל שדרוג.

עופר אסלן ממסעדת "זאזא" רקח פונץ' כהה שצבעו העמוק מגיע משלוש קוביות שוקולד מריר איכותי וטעמו המצוין מתקבל מתערובת טובה של תבלינים, תפוח עץ ושוט טריפל סק תפוזי.
מתכון לפונץ' חורפי חם

פונץ' חם
פונץ' חם צילום: יובל הימן
חומרים:
2 כוסות יין אדום
3 כוסות סיידר תפוחים צלול
1 כוס מים
4 כפיות סוכר
1 תפוח עץ
1 מקל קינמון
8 מסמרי ציפורן
שוט של ליקר טריפל סק
3 קוביות שוקולד מריר

הכנה:
מקלפים את תפוח העץ וחותכים אותו לקוביות קטנות. מכניסים לסיר את כל המרכיבים למעט השוקולד, ומביאים
לרתיחה. מורידים מהאש, ומוסיפים את השוקולד המריר. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומגישים.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים