שמו במרכז: הספר החדש של הקונדיטור מיקי שמו
מה כבר צריך כדי לשכנע אותנו לקנות ספר עוגות חדש? מיקי שמו, הקונדיטור החייכן, משיק ספר מגרה במיוחד. ממש לא צריך להכין אותן, אפשר רק להסתכל. הנה טעימה

מיקי שמו - המיטב צילום: דניאל לילה
עכשיו הוא מוציא את ספרו הראשון בהוצאה המכובדת "על השולחן", בעריכתה של שי לי ליפא אנג'ל ובליווי הצילומים המגרים של דניאל לילה. "מיקי שמו - המיטב" כולל עשרות רבות של מתכונים. הוא מתחיל עם מאפי הבוקר, עובר חגיגות שבת וחג ובאמצע מכניס גם עוגות מושקעות במיוחד וגם מבחר עוגיות. המתכונים כתובים בקלילות ובישירות וכוללים גם טיפים של הקונדיטור המנוסה.
הנה שלושה מתכונים מתוך הספר, לטעימה. שניים כשרים לפסח ועוד אחד שמספיק לקרוא אותו כדי לדעת ששווה לחכות עד אחרי החג.
קבוצות שקדים (כשר לפסח)

עוגיות שקדים של מיקי שמו צילום: דניאל לילה
רשימת חומרים:
200 גר' שקדים מולבנים פרוסים
20 גר' סוכר -2 כפות
30 גר' דבש – 1 כף דבש
1 חלבון
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה אחת כשראשית מכניסים את השקדים
המולבנים ואחר כך את הסוכר, הדבש (שחיממנו מעט) ובסוף את החלבון.
2. בעזרת כפית
טבולה במים יוצרים קבוצות ,קבוצות במרווחים של 2 ס"מ
אחת מהשניה.
3. מכניסים לתבנית אפיה ב-150C כחצי שעה או עד שהגוון שמתקבל יהיה זהוב.
טורט מוס שוקולד אפוי (כשר לפסח)

טורט שוקולד אפוי צילום: דניאל לילה
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
10 ביצים מופרדות
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
6 כפות חלב
1 כף ברנדי
לקישוט:
אבקת קקאו
1. ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי).
2. מקציפים 10 חלמונים עם 1/4 כוס סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים חלב וברנדי ומערבבים.
3. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
5. יוצקים 2/3 מהמוס לתבנית משומנת (את השליש הנותר שומרים בכלי אטום במקרר).
6. אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח. מצננים היטב (העוגה מאבדת נפח במרכזה בזמן הצינון ומקבלת צורה של קערה).
7. יוצקים את יתרת המוס על העוגה האפויה ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
8. כשעתיים לפני ההגשה מעבירים למקרר. מפדרים בקקאו. שומרים במקרר עד 3 ימים.
גיוון:
טורט מוס מוקה אפוי (פרווה): מחליפים את החלב בקפה נמס מוכן באותה כמות.
טיפ לקישוט כמו בתצלום: שומרים כוס מוס בכלי נפרד במקרר. אחרי שהעוגה יוצאת מהמקפיא, מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים עליה כדורים קטנים.
בראוניז אגוזים ושוקולד לבן

בראוניז אגוזים ושוקולד לבן צילום: דניאל לילה
חומרים לתבנית בגודל 25-35 ס"מ:
400 גרם חמאה רכה
400 גרם (2 כוסות) סוכר
3 ביצים גדולות (מס’ 1)
1 כפית תמצית וניל
210 גרם (11/2 כוסות) קמח
2 כוסות אגוזי מלך קלויים ושבורים גס
50 גרם שוקולד צ’יפס מריר
100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
קורט מלח
הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים.
4. אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
5. מצננים היטב, חותכים לקוביות ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע. טיפ מומלץ לקרר את הבראוניז כשעה במקרר לפני החיתוך. זה גם הרבה פחות מלכלך.