גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מתוקים בגורן: הממתקים של קרין גורן לפסח

בפסח, היצירות הקטנות והמתוקות מקבלות מקום של כבוד על בימת הכיבוד החגיגי. לקרין גורן יש כמה רעיונות מקסימים, אותם היא מציגה בקטלוג החג של המשביר לצרכן והם מתחילים בחרוסת על מקל מצופה בשוקולד לבן

nrg מעריב | 1/4/2009 8:16 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סוכריות חרוסת בשוקולד לבן
 
קרין גורן וממתקי החרוסת
קרין גורן וממתקי החרוסת צילום: דן לב

מכינים חרוסת מתוקה, מגלגלים לכדורים, נועצים על מקל קינמון ומקפיאים. טבילה קצרה בשוקולד לבן – והרי לכם ממתק יפהפה ברוח החג (וגם מתנה מקסימה תוצרת בית).

סוד מתוק: להגשה מרשימה במיוחד מומלץ למלא קערה יפה בהמון קוקוס, ולהעמיד בתוכו את הסוכריות.

חומרים ל-30 סוכריות

לחרוסת:
1 חב' תמרים מגולענים בוואקום (500 גרם)
2 כפות דבש
2 כפות שמן
1/2 כוס יין אדום מתוק
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1  כוס קוקוס
1 כפית קינמון
קמצוץ ציפורן (לא חובה)

למקלות:
30 מקלות קינמון קצרים

לציפוי שוקולד לבן:
300 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן

1. שמים בקערה את כל חומרי החרוסת ולשים בידיים לתערובת אחידה ולא דביקה (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד יין מתוק, אם היא דביקה מדי מוסיפים עוד קוקוס).
2. בידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים בגודל עגבניית שרי ונועצים על מקל קינמון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים עד להתקשות (שעתיים-שלוש).

3. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.
4. טובלים את הסוכריות הקפואות בשוקולד ומעמידים על מגש מרופד בנייר אפייה – השוקולד יתקשה בתוך דקות. מומלץ לחזור על הציפוי פעמיים, למראה צחור וכיסוי מלא. שומרים במקרר עד ההגשה.

עוגיות שוקולד מושחתות

עוגיות שוקולד נמסות בפה בטעם של חטא מתוק. כדי שהעוגיות ייראו עמוסות בהמון שוקולד, מומלץ לקשט אותן בשברים של שלושה שוקולדים (מריר, חלב, לבן)  - העוגיות ייראו הרבה יותר מושחתות.

סוד מתוק: לעיצוב נוח של עוגיות אחידות בגודלן, אני משתמשת בכף גלידה קפיצית – בלי נזילות, בלי טפטופים ועם עוגיות עגולות בגודל זהה. ממש כמו בקונדיטוריה.

חומרים ל-20 עוגיות גדולות: 
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות שטוחות קמח מצה
2 כפות שטוחות קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)
1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה כשרה לפסח
1/4 כפית מלח
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כוס שוקולד צ'יפס

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
3. בקערה גדולה טורפים (במטרפה ידנית, אין צורך במיקסר) ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת מגדילה מעט את נפחה.

4. מוסיפים לביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
5. מוסיפים קמח מצה, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח

וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.

6. מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר. אם רוצים - מפזרים חופן שברי שוקולד מריר, חלב ולבן מעל, לקישוט.

7. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. מוציאים מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק כשהעוגיות קרות לגמרי משחררים בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

עוגיות דוגמניות שקדים

עוגיות שזופות, יפות ודקיקות ממש כמו דוגמניות. כדי להלביש את הדוגמניות במראה אלגנטי במיוחד, טובלים אותן בשוקולד מריר מומס עד למחצית הגובה ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה.

סוד מתוק: האויבת הגדולה של העוגיות האלה היא הלחות. כדי לשמור על העוגיות קריספיות חשוב לשמור אותן בכלי אטום (אני אוהבת להשתמש בקופסאות עם סגירת הוואקום – בהן העוגיות יישארו טריות שבועיים-שלושה).

חומרים ל-20 עוגיות גדולות (או כ-40 קטנות)

לעוגיות:
2 חלבונים
3/4 כוס אבקת סוכר (1 שקית של 100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות שקדים פרוסים (300 גרם)

לטבילה בשוקולד (אם רוצים):
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

מכינים את העוגיות:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, אבקת סוכר ותמצית וניל.
3. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים היטב, עד שהשקדים מצופים מכל הכיוונים (התערובת תיראה יבשה וזה בסדר).

4. משטחים כפות מהתערובת לעיגולים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין, מפרידים מנייר האפייה ומגישים (אם העוגיות לא נפרדות בקלות מהנייר, ממשיכים לייבש בתנור עוד 10 דקות בחום של 150 מעלות).
טובלים בשוקולד לקישוט, אם רוצים:

6.  ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.
7. טובלים את העוגיות עד למחצית הגובה בשוקולד המומס. מניחים על נייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות השוקולד. שומרים בכלי אטום, בשכבות מופרדות בנייר אפייה

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים