היי ג'וז: ביקור במסעדת ג'וז ולוז
אם אתם עדיין מתקשים להבין מדוע קשה כל כך להשיג שולחן בג'וז ולוז גם בזמנים האלה, כנראה שלא טעמתם את סטייק הטרטר המדהים שלהן. והוא, אגב, ממש לא הסיבה היחידה לכך

האוכל בג'וז ולוז הוא אותו אוכל קשה להגדרה של "מטבח שוק אישי". כלומר , מטבח שמבוסס על חומרים טריים, מקומיים ועונתיים, אבל מסרב להיות מחויב לסגנון בישול מוגדר או למנעד טכניקות תחום. וכך ניתן היה למצוא בתפריט מנות כמו פלמידה אדומה עם שומשום, חסה, צ'ילי ירוק, כוסברה ובצל ירוק, מנה ים תיכונית בעליל, לצד שלוש קציצות שרימפס בציר צח של שרימפס, עגבניות, ג' ינג'ר וכפיר ליים, מנה וייטנאמית-תאילנדית למהדרין, וממש ליד - מנת ריזוטו עם שורשים לבנים, גזרים ושאלוט, שהיא, כמובן, מנה צפון איטלקית.
מה שמחבר בין כל המנות האלה הוא, מצד אחד, השימוש הנרחב בעשבי תיבול טריים, ומן הצד האחר, אם ננסח את זה באופן שלריזוטו יהיה קל להבין: ה"טוטו בנה". כלומר, העובדה שהכל טוב עד מאוד. וטוב באופן השקט והרגוע הזה שגורם לך ליהנות מאוכל יותר מאשר להתפעל ממנו. משהו שאולי מסביר מדוע גם בזמנים האלה המסעדה היתה מפוצצת לאורך כל הערב, ואנשים עוד עמדו בתור.
עוד עניין שבולט בתפריט כאן הוא שזה אוכל שבא לך עליו. אתה מתחיל לקרוא' וודאי שבא לך על הפלמידה האדומה, מובן שעל שלושה רביולי תוצרת בית במילוי שקדי עגל, ובטח שעל כל מיני דגי ים קטנים, ואפילו יותר על שלוש קציצות שרימפס (לא לחינם אני חוזר, ועוד אחזור, למנה הזו: זו מנה מפוארת, מהסוג שבעוד שנים יופיע בכל מיני מדורי הקלאסיקה האלה שעורכים ממציאים בצוק החגים).

התחלנו בשתי מנות נאות: סביצ'ה פלמידה אדומה עם שומשום, חסה, צ'ילי ירוק, כוסברה ובצל ירוק, וטרטר סינטה עם קוביות קטנטנות של עגבניות, צלפים, פלפל שחור, שאלוט, פטרוזיליה וחלמון חי. שתיהן היו נפלאות. הפלמידה האדומה נחתכה לפרוסות עבות, בשריות, שלרגע נראו עבות מדי כדי לספוג את טעמי המשרה, עד שהתברר שגם המשרה "עבה".
רובדי הטעם של המשרה, מתיקות השומשום, לצד החריפות המתונה (חריפות ביד אמן) של הפלפל הירוק, לצד רעננותה החמצמצה של הכוסברה יצרו מנה חריפה-מתוקה-חמוצה, כמו שסביצ'ה אמור להיות, אבל חריפות-מתיקות-חמיצות מקומית, ולא דרום אמריקאית. זו היתה מנה שכל כולה חגיגה של טעמים עבים, משתלבים ומרהיבים. ועוד דבר, אם מותר להיות קטנוני לרגע: זו מנה עם הרבה פלמידה. לא שניים שלושה נתחים לקישוט, אלא מנת פלמידה נאה (בכל מובן).
אם הפלמידה הלהיבה, הטרטר הדהים. אני חושב שזה היה סטייק הטרטר
אחר כך הגיעו שתי מנות חמות: קציצות השרימפס האמורות - פלא קולינרי של מתוק וחריף - ורביולי עם שקדי עגל, פטריות ומרווה ברוטב חמאה כשעליהם, למרבה ההילולה, עוד חלמון חי. קציצות השרימפס מגיעות כשהן שוחות במרק צח של שרימפס מתובל בג'ינג'ר ובכפיר ליים, מה שהופך אותו למרק אסיאתי מעלה ניחוח. זו מנה חריפה, אבל מנה שחריפותה הולכת ונבנית בהדרגה תוך כדי האכילה.

ליד מנה כזו לרביולי היה קצת קשה להתבלט, אז מה? הוא התאמץ. בצק עבה ונגיס, מילוי בשרי ועשיר טעם ורוטב חמאה מרוותי, שגם הוא עודן בקטיפתיות של החלמון החי, הפכו את הרביולי למעין מסז' לחך אחרי המנה האתגרית של השרימפס. ואז, לא יכולנו יותר. אלה מנות גדולות, נדיבות, לא היה לנו מקום למנה העיקרית. המלצרית (הנפלאה) ידעה עוד לפנינו: "אפשר לבטל את הדגים", היא הודיעה. לא ביטלנו: דחינו. כי ג'וז ולוז היא בהחלט מסעדה שארצה לחזור אליה מהר, ולעתים קרובות. בוודאי בימים שבהם קציצות השרימפס יככבו בתפריט.
ג'וז ולוז, יהודה הלוי 51, תל אביב. טלפון: 03-5606385