בריא לך: ביקור במסעדת bariba
לפעמים משפיע שם המסעדה על חווית האכילה בה, ממש בניגוד לכוונות הטובות שליוו את בחירתו. ב-bariba, למשל, למרות השם הלא מגרה והמנות הבריאות שמלוות בפרשנות של דיאטנית, האוכל מפתיע וטעים

מנת בורי בבריבה צילום: אבי ולדמן
אולי בכלל אין לשם המסעדה איזושהי השלכה על רצון הלקוחות להגיע ולסעוד בה. בעולם ובישראל יש שלל מותגים מצליחים בעלי שמות ארכאיים וטרחניים. קחו למשל את "ידיעות אחרונות". העיתון הפופולרי ביותר בישראל (לא אמרתי הטוב ביותר, אמרתי הפופולרי ביותר) נושא שם מיושן להחריד.
מה גם ששמו אינו נכון כלל: הידיעות העדכניות והאחרונות מתפרסמות באינטרנט ובטלוויזיה, זמן רב לפני שהן מתפרסמות בעיתון המודפס. בגסות אפשר לומר, במין משחק מילים סתמי אך נכון, שהן מתפרסמות אחרונות בידיעות.
הבחירה ללכת לסעוד במסעדה שקוראת לעצמה bariba (בריא בה) נשמעה מופרכת לפרטנרית שהוזמנה לסעוד אתי. "'בריא בה'? אתה בטוח שזה לא משהו שקשור לקופת חולים?", שאלה , ואכן לא טעתה.

בריבה יחסי ציבור
bariba לובשת יום-יום חג. הצבע השולט: לבן. הקירות, הכיסאות, האביזרים, הכריות, אפילו בגדי המלצריות (מלבד אחראית המשמרת, לה מותר ללבוש שחור)-הכול לבן. אמנם יש לבן רומנטי (שמלת כלה) ויש לבן קופת חולים, אבל פה אין ספק מהו הלבן השולט. מי אחרון בתור בבקשה?
חוששים מנפילה לתוך סטיגמות של "אוכל בריא הוא אוכל לא טעים" הצצנו בתפריט. מתחת לכל מנה כתובה פרשנות של דיאטנית - האם המנה עשירה בסידן, בחלבונים או בברזל. "אין פה מנות לא בריאות", הסבירה לנו המלצרית. "זה לא אומר שהן דיאטטיות כי אנחנו מאמינים שבריאות היא לא דיאטה אלא שמירה על אורח חיים נכון". אוי לא.
המנות הראשונות, שנראו מצוין, הפיגו את החששות. פרוסות דלעת צלויה (36 שקלים) שכבו על מצע קינואה טעים ועשיר באגוזים ובאוכמניות, ולידו נח רוטב יוגורט נענע. את הנענע לא הרגשנו, אבל גם בהיעדרה המנה פשוט הייתה מצוינת. מנת דפי סלק חי במילוי גבינת צאן מתובלת ברוקפור ובלסמי מצומצם (31 שקלים) מדהימה ביופייה.

דלעת קינואה יחסי ציבור
מופתעים מהרף הגבוה, פנינו לעיקריות. המחירים שהתנוססו על גבי התפריט מופרזים. סלמון במרינדת תפוזים עולה כאן 94 שקלים, ופסטה מבצק עגבניות עולה 65 שקלים . גם בהתחשב במחירים השערורייתיים המאפיינים את מסעדות הנמל, מדובר בסכומים שהם קפיצה גדולה למדי מעל לפופיק.
המחירים גבוהים, אבל גם איכות המנות העיקריות לא רעה בכלל. דג פריך בפירורי פטרוזיליה (89 שקלים) הגיע בדמות ארבע חתיכות לא אחידות בגודלן, מרקמן רך וענוג, ופטרוזיליה עוטפת אותן בחום. מנה מרעננת ומקורית גם בזכות פירה הסלק ורוטב האפרסמונים הנלווים.
אפשר להתווכח על השילוב בטעמים - לטעמנו, מדובר במנה מתוקה מדי, אבל לא ניתן להתכחש: המנה פשוט טעימה.
לעומתה, המבורגר מעדשים ומפטריות (52 שקלים) לא היה בבחינת איזושהי תחרות של ממש להמבורגר הפטריות של "אגאדיר". כאן מדובר בקציצה לא פוטוגנית
ולא ממש טעימה, עם הכבודה הרגילה - לחמנייה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ורטבים. בהחלט אפשר לוותר.
אמנם הבטחנו זה לזו (ולהפך) ברגע של חולשה שנקנח ב"מקס ברנר", אבל מכיוון שהיינו מופתעים הזמנו את הקינוחים במקום.
פילה הדרים באספיק משמש עם סורבה קוקוס (32 שקלים) וקרם ברולה ג'ינג'ר עם יוגורט צאן (36שקלים) היו מנות אחרונות מרעננות, מפתיעות, ובעיקר לא נופלות ממנות השוקולד של ברנר. פרשנות הדיאטנית ("הקינוח עמוס בסוכר, בשומנים ובחומרים מזיקים לבריאות") נחסכה, משום מה, מסעיף הקינוחים.
"bariba", צפון נמל תל אביב, טלפון 03-6025026.
alonz@maariv.co.il