פיצה כהלכה: הפיצות הכשרות של אילתאטרו

ישראל אמנם לא ממהרת ליישר קו עם טרנד האוכל האיכותי הכשר שצובר תאוצה בעולם, אבל הפיצות הנפלאות של אילתאטרו עושות הרבה נחת לשומרי המסורת, וגם לאלה שלא

יעל פז-מלמד | 12/5/2009 8:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
פיצה באילתאטרו. כשר ואיכותי
פיצה באילתאטרו. כשר ואיכותי צילום: נאור רהב
"כשר", מבקשים קוראים רבים. "תני לנו המלצות למסעדות כשרות". אחד הקוראים אף הגדיל לעשות ושלח לי דוא"ל עם דברי שבח והלל על מעלותיו של האוכל הכשר, שלטענתו הפך לכמעט טרנד במסעדות רבות בעולם, כמוצר נלווה לאופנת האוכל הבריא והפשוט.

כמו תמיד, התחילו עם העניין הזה כמה מפורסמים, נוסח מדונה, שהגיעו אל האוכל הכשר מתורת הקבלה, אבל תרם לכך גם החיפוש המתמיד אחר חידושים והמצאות.

דווקא בישראל אי אפשר לדבר על פריחה גדולה בתחום המסעדות הכשרות. מה שהיה הוא, פחות או יותר, מה שקיים, ולאו דווקא מפני שאי אפשר לייצר אוכל משובח תוך שמירה על כללי הכשרות. השף רפי כהן, למשל, התחיל את הקריירה שלו כשף של מלון קינג דייויד בירושלים, שמטבחו כשר למהדרין, ועדיין זכורה לי ארוחת ההיכרות איתו, שהיתה מהטובות והיצירתיות שאכלתי.

הבעיה היא דווקא בלקוחות, ולא באוכל עצמו. את הקהל שומר הכשרות פחות מעניינת איכות האוכל. רבים מהם לא מחפשים מסעדות גורמה, שעלותן בהתאם. "כשבאים עם משפחה של שישה או שמונה איש, לא כל כך בא לשלם 150 שקל לאדם", הסביר לי פעם אדם מבין עניין.

מצד שני, הקהל שאינו שומר כשרות נרתע ממסעדות כשרות. עבורו, הן שם נרדף לאוכל לא מצטיין במיוחד, ומאחר שממילא אכילת פירות ים ובשר לבן, וכמובן, בשר עם חלב, אינה בעייתית בעיניו, הוא יעדיף ללכת למסעדות ללא תעודת הכשר. וברוב המקרים זאת גם הבחירה הנכונה.
בגלל הטעם

ובכל זאת, קבלו המלצה לאוכל כשר, טעים וטוב, במחירים סבירים, שמומלץ בחום גם למי שאינו מקפיד. כמו ב"אילתאטרו", מסעדה איטלקית כשרה ברחוב יהודה המכבי בתל אביב, שפתחו לא מזמן שני עולים חדשים מצרפת, שניהם דתיים.

אף כי מעולם לא עסקו קודם לכן בבישולים, הם הביאו מצרפת את היחס הרציני שרוכשים שם לנושא האוכל, והתוצאות ניכרות. מה לצרפתים ולאוכל איטלקי? מסתבר שבצרפת אוכל איטלקי, נטול בשר, הוא הפתרון הטוב ביותר עבור יהודים רבים שמחפשים מסעדות כשרות. הרי לא יעלה על הדעת שייגעו באוכל הצרפתי הקלאסי.

המומחיות של אילתאטרו היא פיצות שעשויות מבצק דק מאוד, תוך שימוש בגבינות משובחות, תנור נכון, תוספות נכונות, וידע של הבעלים, שנרכש בעמל וברצינות רבה. יש כאן פיצות על בסיס רוטב עגבניות, ועליו תוספות

של גבינה ושאר ירקות, ויש גם כאלה ללא מצע רוטב העגבניות, רק עם גבינות ותוספות. הזמנו שתי פיצות-אחת עם רוטב עגבניות, השניה בלי-ובלסנו בהנאה רבה את שתיהן.

כיוון שהיינו שלושה, הגודל הכריע אותנו. הפיצות, שעולות בסביבות 45 שקל, הן מה שנקרא "משפחתיות", ומספיקות לשלושה סועדים רציניים. לפני זה הזמנו את סלט הבית, שכלל חסות מסוגים שונים, עגבניות שרי, רצועות בטטה פריכות וגבינה מלוחה, כשעל הכל רוטב עדין של לימון ושמן זית. מצוין. גם הפסטה עם הבטטות ברוטב שמנת הייתה טעימה, אם כי שכבה בקצת יותר מדי רוטב.

לסיום, אכלנו קרם ברולה מעולה, ומנה של בצק פיצה דק, שבתוכו השכיבו בנדיבות שוקולד נוטלה, גלגלו, הכניסו לתנור הפיצות, זרעו סוכר דק, ויצא מעדן. המחיר כ-75 שקל לאדם. לא נורא.

אילתאטרו, יהודה המכבי 40, תל אביב, טלפון: 03-5446484

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים