סיפורים מהקופסה: פתרונות דקורטיביים לאחסון נעליים

מעלות אבק מתחת למיטה? זרוקות בכל החדר ומפיצות שלל ניחוחות? איך זה שכולנו מצוינות ברכישת נעליים, אבל לא ממש נותנות להן מקום של כבוד כשהן לא עלינו? הנה כמה פתרונות אחסון

את
מירב קאופמן | 26/5/2009 16:51 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
גלגל הנעליים של ראקו
גלגל הנעליים של ראקו צילום: יח''צ

תורת הפנג שואי אומרת שברגע שנכנס משהו חדש לארון, משהו ישן צריך לצאת. כשמדובר בבגדים לרוב לא תהיה בעיה לשכן פריט חדש על מדפי הארון ולהגלות במקביל טרנינג מוכה אלצהיימר למגירת סמרטוטי האבק, שנייה לפני שהוא פונה לבג"ץ ומתחנן להמתת חסד. אבל נעליים, כפי כשמודה לירון חלד, בת 23 מקריית-ביאליק ואם גאה לכ-40 זוגות נעליים, זה עסק שונה לגמרי. "הנעליים שלי מפוזרות בכל הבית", היא מודה. "יש לי שתי מגירות בחדר, מתלה עם תאים לנעליים שקניתי בארצות-הברית בשלושה דולר, מדף שהתקנתי מתחת לטואלטיקה, כמה זוגות שמסודרים על הרצפה צמוד לקיר, והשאר - בכל הבית. אני גרה עם ההורים ואמא שלי כל היום אחרי. אני מורידה, והיא מרימה ומסדרת, וחוזר חלילה. היא בעצם זו שמארגנת אותן, כי אם זה היה תלוי בי, כל הבית היה נעל אחת גדולה. הפנטזיה שלי היא חדר ארונות שיהיה בו קיר שלם של כוורת נעליים. כשיהיה לי בית משלי, יהיה לי כזה".

לקרן פדות, בת 35, מפיקת אירועים עסקיים מתל-אביב, יש הסבר הגיוני ל-45 זוגות הנעליים שלה: "רוב הנעליים שלי הן מהתקופה שהייתי דיילת אוויר ורובן נקנו בתקופה הזו. אני לא זורקת כי האופנה חוזרת וכי לפעמים יש בגד ספציפי שמתאימה לו נעל ספציפית, וזה מתאים אומנם לפעם בשנה, אבל אם אני זורקת אני מצטערת אחרי זה. יש גם נעליים לא נוחות וכמה נעליים שקניתי בסין והן קצת מצועצעות ולא מתאימות לכל דבר. כרגע יש לי יחידת מגירות של איקאה וגם מדף בגודל של שולחן שהתקנתי לו גלגלים ושמתי אותו מתחת למיטה. בבית הקודם הנעליים גרו במרפסת. בכל אופן, זה לא אסתטי לישון עם נעליים מפוזרות בחדר השינה".
רק לא בכניסה

"בעיית הבלגן בנעליים היא אכן בעיה נפוצה מאוד, לעתים אפילו יותר מהבלגן בארונות הבגדים", אומרת איילת מייסון מצוות "מסדרים באהבה", המתמחה בתחום סידור וארגון הבית והמשרד. "במרבית הבתים שאנחנו מסדרות דיירי הבית אינם משקיעים תשומת לב בעניין. הנעליים נערמות בכניסה לבית, בחדרים, בסלון וממש בכל מקום. מעטים הבתים שהדיירים שלהם משקיעים במציאת פתרונות אחסון או מיון לנעליים.
 

נשמרות יותר שנים
נשמרות יותר שנים צילום: יח''צ
בעיית הנעליים נפוצה יותר בקרב נשים, למרות שישנם גברים הסובלים מכך. נשים בדרך כלל מתפתות למבצעים של רכישת זוג אחד ועוד אחד חינם או למבצעי סוף עונה בחנויות, קונות נעליים של מעצבים ונוטות להתאים את הנעליים לבגד ולתיק שהן נושאות איתן. הנשים החרדיות גם מתאימות את הנעליים לכובעים שהן חובשות".

- איך אתן מארגנות את הנעליים בבתים שאתן מסדרות?

"אנחנו משתדלות לארגן על פי תורת הפנג שואי. אנחנו ממליצות להכניס את הנעליים לתוך ארון סגור כדי להימנע מריחות לא נעימים וכדי ליצור מראה אסתטי בחדר, ומבקשות מהלקוח להימנע מלהשאיר את הנעליים בכניסה לבית או בכניסה לחדרים השונים בבית. חשוב גם להזיז את הנעליים ממרכז
החדר. מלאכת הסידור מתחילה במיון קפדני מאוד של מה שנראה בלוי, קטן, גדול, לא מחמיא יותר, לא נוח יותר, מה שכבר לא אופנתי ואפילו מה שחדש ועוד בקופסה ושלא נעלנו אותו מעולם. פשוט לזרוק! אין טעם לצבור כמויות של נעליים מאותו צבע ולא כדאי להתפתות למבצעים".

- ומה בנוגע לאחסון?

"את הנעליים ניתן לאחסן בתוך קופסה, ומחוץ לקופסה להדביק את תמונת הנעליים עצמן וכך אפשר לדעת בדיוק מה תכולתה מבלי להציץ פנימה. ישנן קופסאות נעליים מוכנות מפלסטיק שקוף שניתן לראות דרכן את התכולה".

- לא נתקלת אף פעם בנשים עם חדרי ארונות מתוקתקים, כמו בסרטים?

"לפני שנה עבדנו אצל לקוחה מקסימה עם אובססיה לנעליים. היא עברה דירה לבית יותר גדול בגלל בעיית הנעליים. בעלה, שלא היה יכול לסבול את התופעה הקשה, החליט להיפרד ממנה מפני שלטענתו לא מצא מקום לעצמו בבית בגלל העומס המטורף בנעליים. בדירה החדשה שהיא רכשה היו לא פחות משלושה חדרי נעליים שהכילו מדפים על כל ארבעת הקירות, עד התקרה, מפוצצים בנעליים מכל הצבעים והמינים".

אחסני זאת בעצמך: פתרונות אסתטיים, פשוטים ומלבבים לאחסון ולשמירה על הנעליים

1. לחברת קלירבוקס יש קופסאות אחסון שקופות לחפצים, ובמיוחד לנעליים ולמגפיים, עשויות מפלסטיק ממוחזר וניתנות למיחזור. הקופסאות מגינות על הנעליים והמגפיים מפני אבק, לכלוך ושריטות, נוחות לתפעול וכוללות ידית נשיאה, פתיחה צידית לשליפה קלה ופתחי אוורור למניעת ריח, לחות ועובש.

מחיר: 25 שקל לקופסת נעליים, 35 שקל לקופסת מגפיים. להשיג: רשימת חנויות ברחבי הארץ באתר

2. איקאה מציעה את ארוניות הנעליים TRONES, שהן שלוש יחידות מפלסטיק בצבעי אדום או שחור, שנתלות על הקיר וכל אחת מהן יכולה להכיל בין שניים לשלושה זוגות נעליים, ואת SANDNES, ארון לאחסון נעליים מפורניר אלון. אומנם מי שיש לה עשרות זוגות נעליים תצטרך כנראה לעשות עסקה סיטונאית עם היצרן, אבל לפחות תרהט את ביתה בחביבות שבדית ותרגיש אירופה.

מחיר: 195 שקל ל545 ,TRONES- שקל לSANDNES-. להשיג: מתחם איקאה.
 

הקופסאות של קלירבוקס
הקופסאות של קלירבוקס צילום: יח''צ

3. חברת ראקו המציאה את גלגל הנעליים SHOE WHEEL, אשר הומלץ בחום, בין היתר, על ידי רייצ'ל ריי, הגרסה המכווצת והרעשנית של מרתה סטיוארט. הוא נאה וניתן לאחסון גם בארון, ועוצב על ידי דנילו טורו, מעצב ממוצא פיליפיני שכנראה הושפע מנושא ריבוי הנעליים בצמרת השלטון של מדינתו, ע"ע אימלדה מרקוס, וזכה בפרס GOOD DESIGN לשנת 2006. הגלגל פשוט להפעלה ולאחסון, ויש בו 20 תאים בעלי יכולת התרחבות שיכולים לאכלס עד 30 זוגות נעליים. יש גם "גלגלי חצי" שמיועדים לאכלס פחות נעליים, וגם גלגל מיוחד לנעלי ילדים.

מחיר: 65 דולר לגלגל שלם, 35 דולר ל"חצי גלגל" ו-49.99 דולר למתקן הילדים. להשיג באתר


4. קפיצה קטנה אונליין לדנמרק תנחית אתכן היישר אל תוך קופסאות הנעליים הדקורטיביות והמדליקות של PURE NOMADE. החברה מייצרת את קופסאות האחסון "הוטל בוקס" מקרטון קשיח וניתנות לקיפול (מה שמאפשר לקחת אותן גם לחופשות). העיצוב הטרנדי מתעדכן מדי ארבעה-שישה חודשים ומשדרג את הקופסאות לכדי מעמד של פריט עיצובי.
מחיר: 14.95 ליש"ט. להשיג באתר


5. פתרון נוח וחסכוני נוסף הוא מתלה ובו כיסים מרובים לאחסון, שאפשר למקם על צדה הפנימי של דלת הארון. באמאזון אפשר למצוא את OVER-THE-DOOR CANVAS SHOE ORGANIZER של חברת WHITNEY DESIGNS, שיכול לאכלס 20 זוגות נעליים.

מחיר: 15.99 דולר ליחידה. להשיג באמזון.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אופנה-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים