ביס מגן עדן: ארוחת הטעימות של מסעדת כתית

"למי שצעיר ולמי שלא מכיר", הפרויקט המרענן של מסעדת כתית, מאפשר גם להמונים לאכול במסעדה הטובה ביותר בישראל בלי למחזר משכנתה. אלון צרפתי עדיין בעננים

אלון צרפתי | 16/8/2009 7:28 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ביס ועוד ביס. כתית
ביס ועוד ביס. כתית צילום: יחסי ציבור
זו הייתה כנראה הארוחה הטעימה ביותר שטעמנו. שנינו ביחד וכל אחד לחוד. ביס אחרי ביס, באטיות מענגת במיוחד, אפילו מתריסה, הכנסנו לפה, והעולם נראה לנו פתאום מקום לא נורא כל כך לחיות בו. "כתית". גלגלו את השם הזה על הלשון. "כתית". רק הצליל מעורר את בלוטות הטעם.


קראנו על המסעדה כל ביקורת, שיננו את התפריט באינטרנט בעל פה (אתר יפהפה, רק ההגהה חובבנית), הבטנו בתצלומים בעיניים עורגות, ואפילו צהלנו כשהשף והבעלים מאיר אדוני הביס את המתחרה הצרפתי השחצן מ"קרב סכינים" (זה לא סותר את העובדה שהיינו שמחים לאכול גם מצלחתו).

מנגד, ידענו שעם המחירים הנקובים בתפריט אין לנו מה לעשות מלבד להמשיך את מה שאנחנו ממילא עושים. עורגים ומייחלים.

 
מוצ
מוצ"ש ראשון. גן עדן בכתית יחסי ציבור
אלא שבמוצאי שבת ובימי ראשון מ-19:00 בערב מגישים במקום ארוחת טעימות בנות שבע מנות במחיר שהוא רק קפיצה קטנה מעל לפופיק.

הפרויקט מיועד "למי שצעיר ולמי שלא מכיר", ואנחנו , גם צעירים (נגיד) וגם לא מכירים, ניצלנו את חלון ההזדמנויות, חסכנו 195 שקלים לאדם והגענו. מלאי ציפיות. עורגים ומייחלים.

בניין המסעדה, שהוקם ב-1911, יפהפה. בעברו שימש המלון הראשון תל אביב, "המלון האמריקאי" שמו, ומאז שודרג ושופץ כמה פעמים. גם פנים המסעדה מרשים. רומנטי. נקי. שולחנות קטנים, זוגיים, עליהם אהילים עם נרות, המוזיקה חרישית (סוף-סוף אפשר לדבר בלי להרים את הקול, לתשומת לב "קופי בר"), האווירה חגיגית: המפות, הקירות, הווילונות, המפיות, האהילים (הכול לבן. לבן רגוע, לא כזה שצועק בעיניים).

בחוץ גינה עם שולחנות זהים. מבעד לווילון השקוף היא אפילו נראית חמודה למדי, אבל גם בשעת ערב נדמה שהמאוורר הענקי בחוץ עדיף פחות מן המזגן שבפנים. אולי ננסה אותה בסתיו.

מלצרים מקצוענים, לובן בוהק
מלצרים מקצוענים, לובן בוהק נאור רהב
כאמור, שבע מנות יש בתפריט הטעימות. למען מי שאינו בקי בענייני ארוחת טעימות נעדכן כי מדובר בארוחה שכשמה כן היא - טעימה, אבל כל מנה מכילה שניים-שלושה ביסים, טעימות, לא יותר, כזו מסוג הפרסומת "מחיאות הכפיים ללקוח שהחזיר למלצר מנה קטנטנה".

יש לנו קרובי משפחה שהיו מכנים ארוחה כזו בשלל מילים שאינן נרדפות למילים שכתובות בביקורת זו. מילא. משפחה לא בוחרים.

קשה לפרט על שבע מנות בביקורת בת 500 מילים כמו שקשה להעביר טעמים מבעד למילים בעיתון. נפרט על הטובות יותר שבהן. למשל ראגו שוק אווז. זו בעצם המנה העיקרית שבארוחה - צלחת עמוסה ניוקי ערמונים נימוח, שנמס בפה בעדינות, פטריות שימג'י ואנוקי, עלי מנגולד, חמאת ערמונים וקציפת ארל גריי. טעמנו אט-אט, ואנחנו נשבעים ששמענו את שירת המלאכים סביבנו.

לו פתחנו מילון מצולם, בערך "מושלם" היה מובא תצלום של מנת סביצ'ה דג ים טרי שמוגשת ב"כתית". פאקצ'וי עם קרם קוקוס ויניגרט פונזו ומעליהם טוויל טפיוקה פריך ונגיס. מנה שנראית מושלמת וטעימה באופן כזה שמגישים רק במקומות אחדים במזרח התיכון. תענוג.

נטעם ונרשם
נטעם ונרשם נאור רהב
מנות נוספות שהוגשו: מתאבן, מרק יוגורט קר לצד קובה-ניה ים, מוח עגל צרוב במחבת על מצע טחינה אל-ארז, דניס בגריל פחמים עם ריזוטו חצילים לימוני, סורבה יוגורט עם ענבים וקינוח לבחירה מבין שלושה שמוצעים - אנחנו בחרנו בגבינות צאן ממשק קורנמל ומגוון מטעמי שוקולד.

ראוי לציון גם צוות המלצרים ב"כתית". כמספר המנות כך גם מספר המלצרים שהגיע לשולחננו - כולם רהוטים, מקצועיים, שולטים
בחומר הנלמד, ונדמה שהם אפילו נהנים מהעבודה וגאים לעבוד בה.
 
יכולנו להשתפך במחמאות נוספות. יכולנו, אבל אנחנו חושבים שהגזמנו. כי יש גם דברים בינוניים ב"כתית". למשל השירותים הרגילים. למשל הפינה השבורה במראה המוארכת הסמוכה לשירותים. אבל אפילו הבניין הכעור שהתגלה מול עינינו ביציאה מהמסעדה לא שינה את התחושה: נהנינו כמו שמזמן לא נהנינו, ואנחנו עדיין מרחפים על ענן.

"כתית", היכל התלמוד 4, טלפון 03-5107001. ארוחת טעימות במוצ"ש ובערב ראשון: 195 שקל לאדם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים