ביס מגן עדן: ארוחת הטעימות של מסעדת כתית
"למי שצעיר ולמי שלא מכיר", הפרויקט המרענן של מסעדת כתית, מאפשר גם להמונים לאכול במסעדה הטובה ביותר בישראל בלי למחזר משכנתה. אלון צרפתי עדיין בעננים

ביס ועוד ביס. כתית צילום: יחסי ציבור
קראנו על המסעדה כל ביקורת, שיננו את התפריט באינטרנט בעל פה (אתר יפהפה, רק ההגהה חובבנית), הבטנו בתצלומים בעיניים עורגות, ואפילו צהלנו כשהשף והבעלים מאיר אדוני הביס את המתחרה הצרפתי השחצן מ"קרב סכינים" (זה לא סותר את העובדה שהיינו שמחים לאכול גם מצלחתו).
מנגד, ידענו שעם המחירים הנקובים בתפריט אין לנו מה לעשות מלבד להמשיך את מה שאנחנו ממילא עושים. עורגים ומייחלים.

מוצ"ש ראשון. גן עדן בכתית יחסי ציבור
הפרויקט מיועד "למי שצעיר ולמי שלא מכיר", ואנחנו , גם צעירים (נגיד) וגם לא מכירים, ניצלנו את חלון ההזדמנויות, חסכנו 195 שקלים לאדם והגענו. מלאי ציפיות. עורגים ומייחלים.
בניין המסעדה, שהוקם ב-1911, יפהפה. בעברו שימש המלון הראשון תל אביב, "המלון האמריקאי" שמו, ומאז שודרג ושופץ כמה פעמים. גם פנים המסעדה מרשים. רומנטי. נקי. שולחנות קטנים, זוגיים, עליהם אהילים עם נרות, המוזיקה חרישית (סוף-סוף אפשר לדבר בלי להרים את הקול, לתשומת לב "קופי בר"), האווירה חגיגית: המפות, הקירות, הווילונות, המפיות, האהילים (הכול לבן. לבן רגוע, לא כזה שצועק בעיניים).
בחוץ גינה עם שולחנות זהים. מבעד לווילון השקוף היא אפילו נראית חמודה למדי, אבל גם בשעת ערב נדמה שהמאוורר הענקי בחוץ עדיף פחות מן המזגן שבפנים. אולי ננסה אותה בסתיו.

מלצרים מקצוענים, לובן בוהק נאור רהב
יש לנו קרובי משפחה שהיו מכנים ארוחה כזו בשלל מילים שאינן נרדפות למילים שכתובות בביקורת זו. מילא. משפחה לא בוחרים.
קשה לפרט על שבע מנות בביקורת בת 500 מילים כמו שקשה להעביר טעמים מבעד למילים בעיתון. נפרט על הטובות יותר שבהן. למשל ראגו שוק אווז. זו בעצם המנה העיקרית שבארוחה - צלחת עמוסה ניוקי ערמונים נימוח, שנמס בפה בעדינות, פטריות שימג'י ואנוקי, עלי מנגולד, חמאת ערמונים וקציפת ארל גריי. טעמנו אט-אט, ואנחנו נשבעים ששמענו את שירת המלאכים סביבנו.
לו פתחנו מילון מצולם, בערך "מושלם" היה מובא תצלום של מנת סביצ'ה דג ים טרי שמוגשת ב"כתית". פאקצ'וי עם קרם קוקוס ויניגרט פונזו ומעליהם טוויל טפיוקה פריך ונגיס. מנה שנראית מושלמת וטעימה באופן כזה שמגישים רק במקומות אחדים במזרח התיכון. תענוג.

נטעם ונרשם נאור רהב
ראוי לציון גם צוות המלצרים ב"כתית". כמספר המנות כך גם מספר המלצרים שהגיע לשולחננו - כולם רהוטים, מקצועיים, שולטים
בחומר הנלמד, ונדמה שהם אפילו נהנים מהעבודה וגאים לעבוד בה.
יכולנו להשתפך במחמאות נוספות. יכולנו, אבל אנחנו חושבים שהגזמנו. כי יש גם דברים בינוניים ב"כתית". למשל השירותים הרגילים. למשל הפינה השבורה במראה המוארכת הסמוכה לשירותים. אבל אפילו הבניין הכעור שהתגלה מול עינינו ביציאה מהמסעדה לא שינה את התחושה: נהנינו כמו שמזמן לא נהנינו, ואנחנו עדיין מרחפים על ענן.
"כתית", היכל התלמוד 4, טלפון 03-5107001. ארוחת טעימות במוצ"ש ובערב ראשון: 195 שקל לאדם.