כשהמרטיני מסמיק: 5 קוקטיילים על בסיס רימונים

אדום, חושני ומתוק, הרימון מתחבר לקוקטייל שלכם כמו שלא דמיינתם שהוא יכול. אופיר עדני מציע לשקשק את הגרגרים האדומים אל תוך חמישה קוקטיילים משגעים

רוי רגב | 10/9/2009 16:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אופיר עדני
אופיר עדני צילום: נאור רהב
הרימון, שמתחיל עכשיו את עונתו במלוא הכוח, קופץ בקלילות לקוקטיילים ומתחבר בהדיקות למרכיבים אלכוהוליים. 

לכבוד בואו המבורך של ראש השנה ואיתו החופשה הקצרה, גייסנו את הברמן ויועץ האלכוהול אופיר עדני, להעמיד לרשותכם את הרימון במלוא אלכוהוליותו.

עדני, 30 , אייש בשנים האחרונות ברים מכובדים בתל אביב ובימים אלה הוא מעניק ייעוץ אלכוהולי וכותב בנושאי אלכוהול ב"גלובס". למרות שהוא על סף סיום לימודי הנדסה באוניברסיטת ת"א, הוא מבטיח כי בקרוב תוכלו לבקר בבר משלו.

בינתיים הוא מכין חמישה קוקטיילים משגעים על בסיס רימונים. אל תעברו את החג בלי לנסות.




גרניטה רימונים, פרנו ונענע

גרניטה רימונים, פרנו ונענע
גרניטה רימונים, פרנו ונענע צילום: נאור רהב
מתכון ביתי מדהים שרבים וטובים נמנעים ממנו בשל זמן ההכנה הארוך, למרות שכל מה שנדרש נטו אינו עולה על פרק זמן של רבע שעה. בשאר הזמן המקפיא עובד בשבילכם. הקפדה על ההוראות המדוייקות תייצר מרקם גרגירי וצבע אדום עמוק.

המרכיבים ל-15 מנות:
ליטר מיץ רימונים
חצי כוס מיץ קרנברי
חצי כוס מיץ אשכוליות אדומות ללא חתיכות פרי
חצי כוס מיץ תות טרי
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
כוס פרנו – משקה אניס צרפתי שמשנה צבעו לצהבהב חלבי בעת מגע עם מים. ניתן להחליף באוזו או ערק.
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס גרנדין

ההכנה:

1. שופכים לסיר את האשכוליות, הקרנברי, הגרנדין והסוכר ומחממים על אש נמוכה עד המסה מוחלטת של הסוכר.

2. מעבירים את תכולת הסיר לתבנית מתכתית, מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים בניילון נצמד או נייר כסף ומכניסים למקפיא ל8 שעות לפחות.

3. מוציאים את התבנית
מהמקפיא, הופכים אותה על קרש חיתוך ומרביצים ללא רחמנות במקפא  בעזרת פטיש שניצלים, עד ריסוק לגרגירים קטנים. ניתן לבצע את הפעולה כשהמקפא בתוך שקית ניילון חזקה כדי למנוע התזות. מחזירים לתבנית ומכניסים שוב למקפיא. חוזרים על הריסוק וההקפאה עוד פעמיים.

ההגשה:

מוציאים את התבנית ומרסקים בפעם האחרונה. מוסיפים חופן נענע קצוצה דק דק ושני חופנים של גרגרי רימון ו"מסרקים" את הגרניטה בתבנית עם מזלג הפוך ליצירת מרקם יפה.

מעבירים לכוס הגשה שקופה והולכים לישון. עבדתם מספיק.

מרטיני רימונים, ג'ינג'ר וכוסברה

קוקטייל שנשמע מתנשא, אולם שורשיו נטועים עמוק בתוך שולחן ראש השנה של אמי היקרה וסלט הרימונים הנפלא שהיא מכינה. הרעיון היה למצות את שילוב הטעמים הנפלא בין שלושת המרכיבים ולהשתדל להפריע לו כמה שפחות עם טעמי לוואי.

מרטיני רימונים ג'ינג'ר וכוסברה
מרטיני רימונים ג'ינג'ר וכוסברה צילום: נאור רהב
בשייקר שמים:
4 כפות גרעיני רימון שמנמנים ומתקתקים
כפית מחוקה ג'ינג'ר כתוש
5 עלי כוסברה
15 מ"ל סירופ רימונים
15 מ"ל סירופ אלדרברי (תמצית פרח בטעם שמזכיר דבש, ניתן להחליף בדבש)
30 מ"ל מיץ קרנברי
סחיטה קלה של רבע לימון (עדיף ליים)

נותנים כתישה טובה, כדי  למצות את מיץ הרימונים ולאחד את הטעמים.

מוסיפים:  
60 מ"ל וודקה
קרח עד שליש השייקר

שקשוק טוב וסינון כפול (דרך מסננת ליצירת מרקם חלק) לתוך כוס מרטיני מקוררת. לעטר בגרגרי רימון שלמים, שני עלי כוסברה ולהצטייד ביעה כדי לגרוף את כל הבחורות שיתעלפו לכם בבית.




רימוזה

רימוזה
רימוזה צילום: נאור רהב
קוקטייל פשוט להפליא ומושלם לשעת צהריים חמה, כשבריזה של ים מפזרת את השיער.

בכוס שמפנייה שמים:

15 מ"ל קמפרי 
30 מ"ל מיץ רימונים 
להציף בקאווה ספרדית חצי יבשה (אם אין חצי יבשה – להוסיף זילוף מי סוכר להמתקה קלה)

לעטר בקיסם עליו משופדים 5 גרגרי רימון, המונח על שפת הכוס.

מוחיטו רימונים מבעבע

שידרוג של מתכון ישן שלי. עם הצלחה לא מתווכחים, מקסימום משייפים פינות.

בכוס אולד פאשן שמים:
חופן רימונים
30 מ"ל גרנדין – סירופ רימונים
15 מ"ל מיץ לימון סחוט
15 מ"ל קוואנטרו – ליקר תפוזים משובח
15 מ"ל מי סוכר

נותנים כתישה טובה בכוס עצמה, ליצירת עיסה חמצמצה מתוקה עם טעם מרוכז מאד.

מוסיפים:

60 מ"ל אבסולוט מנדרין, משקשקים היטב בשייקר עם קוביות קרח עד חציו, מוזגים ללא סינון ועם הקרח לתוך הכוס בה הכנתם הכול. מציפים בלמברוסקו איטלקי אדמדם ומבעבע.

מעטרים בגלגל תפוז או מנדרינה.

פונצ' גרגרי רימון, וניל ואוזו

פונצ' רימונים ואוזו
פונצ' רימונים ואוזו צילום: נאור רהב
גירסה ים תיכונית מקסימה, שמבטיחה מצב רוח קייצי עם מעט עננות.

בקערה בינונית (בגודל של סיר גדול) שמים:

גרגרי רימון מעשרה רימונים לפחות, כל רימון נוסף ישדרג אף יותר
כוס סירופ וניל (להשיג בחנויות המשקאות – של רוטן או מונין)
כוס מיץ קרנברי

נותנים כתישה טובה עם הידיים, כדי למצות את כל המיץ מהרימונים.

מוסיפים:
חצי בקבוק עד בקבוק אוזו – בהתאם ליכולת
ליטר מים

מערבבים היטב ומוסיפים קרח עד לשפת הקערה

דקה לפני שמגיעים האורחים – זרקו פנימה חופן יפה של עלי בזיליקום. הצבע שיתקבל הוא אדמדם חלבי והשילוב עם הירוק של הבזיליקום שוטף את העיניים ומכין את החך.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

שולחן לחמישה

חמש וריאציות על נושא קולינרי אחד

לכל הכתבות של שולחן לחמישה

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים