כשהמרטיני מסמיק: 5 קוקטיילים על בסיס רימונים
אדום, חושני ומתוק, הרימון מתחבר לקוקטייל שלכם כמו שלא דמיינתם שהוא יכול. אופיר עדני מציע לשקשק את הגרגרים האדומים אל תוך חמישה קוקטיילים משגעים

לכבוד בואו המבורך של ראש השנה ואיתו החופשה הקצרה, גייסנו את הברמן ויועץ האלכוהול אופיר עדני, להעמיד לרשותכם את הרימון במלוא אלכוהוליותו.
עדני, 30 , אייש בשנים האחרונות ברים מכובדים בתל אביב ובימים אלה הוא מעניק ייעוץ אלכוהולי וכותב בנושאי אלכוהול ב"גלובס". למרות שהוא על סף סיום לימודי הנדסה באוניברסיטת ת"א, הוא מבטיח כי בקרוב תוכלו לבקר בבר משלו.
בינתיים הוא מכין חמישה קוקטיילים משגעים על בסיס רימונים. אל תעברו את החג בלי לנסות.

המרכיבים ל-15 מנות:
ליטר מיץ רימונים
חצי כוס מיץ קרנברי
חצי כוס מיץ אשכוליות אדומות ללא חתיכות פרי
חצי כוס מיץ תות טרי
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
כוס פרנו – משקה אניס צרפתי שמשנה צבעו לצהבהב חלבי בעת מגע עם מים. ניתן להחליף באוזו או ערק.
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס גרנדין
ההכנה:
1. שופכים לסיר את האשכוליות, הקרנברי, הגרנדין והסוכר ומחממים על אש נמוכה עד המסה מוחלטת של הסוכר.
2. מעבירים את תכולת הסיר לתבנית מתכתית, מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים בניילון נצמד או נייר כסף ומכניסים למקפיא ל8 שעות לפחות.
3. מוציאים את התבנית
ההגשה:
מוציאים את התבנית ומרסקים בפעם האחרונה. מוסיפים חופן נענע קצוצה דק דק ושני חופנים של גרגרי רימון ו"מסרקים" את הגרניטה בתבנית עם מזלג הפוך ליצירת מרקם יפה.
מעבירים לכוס הגשה שקופה והולכים לישון. עבדתם מספיק.
קוקטייל שנשמע מתנשא, אולם שורשיו נטועים עמוק בתוך שולחן ראש השנה של אמי היקרה וסלט הרימונים הנפלא שהיא מכינה. הרעיון היה למצות את שילוב הטעמים הנפלא בין שלושת המרכיבים ולהשתדל להפריע לו כמה שפחות עם טעמי לוואי.

4 כפות גרעיני רימון שמנמנים ומתקתקים
כפית מחוקה ג'ינג'ר כתוש
5 עלי כוסברה
15 מ"ל סירופ רימונים
15 מ"ל סירופ אלדרברי (תמצית פרח בטעם שמזכיר דבש, ניתן להחליף בדבש)
30 מ"ל מיץ קרנברי
סחיטה קלה של רבע לימון (עדיף ליים)
נותנים כתישה טובה, כדי למצות את מיץ הרימונים ולאחד את הטעמים.
מוסיפים:
60 מ"ל וודקה
קרח עד שליש השייקר
שקשוק טוב וסינון כפול (דרך מסננת ליצירת מרקם חלק) לתוך כוס מרטיני מקוררת. לעטר בגרגרי רימון שלמים, שני עלי כוסברה ולהצטייד ביעה כדי לגרוף את כל הבחורות שיתעלפו לכם בבית.

בכוס שמפנייה שמים:
15 מ"ל קמפרי
30 מ"ל מיץ רימונים
להציף בקאווה ספרדית חצי יבשה (אם אין חצי יבשה – להוסיף זילוף מי סוכר להמתקה קלה)
לעטר בקיסם עליו משופדים 5 גרגרי רימון, המונח על שפת הכוס.
שידרוג של מתכון ישן שלי. עם הצלחה לא מתווכחים, מקסימום משייפים פינות.
בכוס אולד פאשן שמים:
חופן רימונים
30 מ"ל גרנדין – סירופ רימונים
15 מ"ל מיץ לימון סחוט
15 מ"ל קוואנטרו – ליקר תפוזים משובח
15 מ"ל מי סוכר
נותנים כתישה טובה בכוס עצמה, ליצירת עיסה חמצמצה מתוקה עם טעם מרוכז מאד.
מוסיפים:
60 מ"ל אבסולוט מנדרין, משקשקים היטב בשייקר עם קוביות קרח עד חציו, מוזגים ללא סינון ועם הקרח לתוך הכוס בה הכנתם הכול. מציפים בלמברוסקו איטלקי אדמדם ומבעבע.
מעטרים בגלגל תפוז או מנדרינה.

בקערה בינונית (בגודל של סיר גדול) שמים:
גרגרי רימון מעשרה רימונים לפחות, כל רימון נוסף ישדרג אף יותר
כוס סירופ וניל (להשיג בחנויות המשקאות – של רוטן או מונין)
כוס מיץ קרנברי
נותנים כתישה טובה עם הידיים, כדי למצות את כל המיץ מהרימונים.
מוסיפים:
חצי בקבוק עד בקבוק אוזו – בהתאם ליכולת
ליטר מים
מערבבים היטב ומוסיפים קרח עד לשפת הקערה
דקה לפני שמגיעים האורחים – זרקו פנימה חופן יפה של עלי בזיליקום. הצבע שיתקבל הוא אדמדם חלבי והשילוב עם הירוק של הבזיליקום שוטף את העיניים ומכין את החך.