אחורה פנה: מה לעשות עם כמויות הדבש שנותרו אחרי החג
לא, לא התבלבלנו. מתכוני הדבש שלפניכם מיועדים לנצל את כמויות הדבש שנותרו אחרי טבילת התפוח, בצנצנות מטפטפות ובכלי הגשה מזדמנים. השף אבנר לסקין מנדב כמה רעיונות מקוריים, מרעננים ולגמרי יומיומיים לשימוש בנוזל המתוק-מתוק הזה
אבנר לסקין הוא שף קונדיטור, בוגר המגמה המשולבת לבישול ואפייה בקורדון בלו פריז, מחבר ספרי בישול לשוק האמריקאי, שחמישה מהם תורגמו לעברית (בהוצאת Sterling Publishing). עם לקוחותיו נמנים פילסברי, ישרוטל, בונז'ור, קרוסטו (ברצלונה), ברומפטון קפה (לונדון) ופלאוורס פוט בייקרי (ארצות הברית). לפניכם חמש הצעות מצויינות שלו, למנה אפשר לעשות עם דבש.
פנקייקס מקמח מלא עם חמאת דבש וקינמון

פנקייקס מקמח מלא עם חמאת דבש וקינמון צילום: שי בן אפריים
לחמאת הדבש:
1 כף דבש
3 כפות חמאה רכה
1/2 כפית קינמון
לפנקייקס:
1 ביצה
1/4 כוס חלב
1 כף דבש
1/2 כוס קמח מלא
2 כפות דבש להגשה
ההכנה:
חמאת הדבש:
שמים בקערה קטנה דבש, חמאה וקינמון, ומערבבים היטב לתערובת אחידה. את התערובת שמים במקרר ל-20 דקות.
הפנקייקס:
1. שמים בקערה ביצה, חלב וכף דבש, ומערבבים היטב במטרף ידני עד קבלת מרקם חלק.
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים אותו היטב לתוך התערובת בעזרת מטרף.
3. מניחים את התערובת בצד כמה דקות.
4. מחממים מחבת טפלון גדולה יבשה לגמרי ללא שומן על גבי להבה בינונית.
5. לאחר שהמחבת מתחממת כ-10 דקות מנמיכים את הלהבה.
6.
במצקת יוצקים עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ, ברווח של 3 ס"מ זה מזה (מספר העיגולים לפי גודל המחבת - 2 ,3 או 4), ומטגנים את הפנקייקס עד גוון זהוב מכל צד.
7. מסדרים את הפנקייקס המוכנים זה ליד זה.
8. על גבי צלחת הגשה שמים את הפנקייקס, מורחים כל אחד בשכבה דקה של חמאת דבש, יוצקים מעל דבש ומגישים.
בריוש במילוי דבש ופירות יבשים

בריוש במילוי דבש ופירות יבשים צילום: שי בן אפרים
1 כף שמרים טריים
1/4 כוס מים
1 ביצה
3 כפות סוכר
2 כוסות קמח
1 כפית מלח
1/2 כוס חמאה קרה
1/4 כוס דבש
1/2 כוס משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
1/2 כוס שזיפים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
1/3 כוס צימוקים כהים
ההכנה:
1. בקערת המיקסר שמים שמרים, מים, ביצה, סוכר וקמח, ומערבבים את התערובת במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה 3 דקות.
2. מוסיפים מלח וחמאה וממשיכים ללוש במשך 5 דקות במהירות בינונית.
3. מוציאים את הבצק מהמיקסר ומעבירים לקערה מקומחת.
4. שמים במקרר למשך שעה.
5. מחממים תנור ל-170 מעלות.
6. על גבי משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את הבצק למלבן דק באורך 30 ס"מ וברוחב 20 ס"מ.
7. מורחים את הדבש על הבצק ובעזרת פלטה מפזרים אותו בצורה שווה על פני כל השטח.
8. מפזרים מעל את הפירות היבשים כך שיכסו את כל שטח הבצק.
9. מגלגלים את הבצק עם המילוי לצורת גליל עד מחצית השטח ומגלגלים לגליל מהצד השני, כך שנוצרים שני גלילים הצמודים זה לזה ומחוברים בבצק בחלקם התחתון.
10. מקפלים זה על זה ובסכין חדה חותכים את השוליים כ-1 כס"מ בכל צד ופורסים ל-12 פרוסות שוות.
11. שמים את הפרוסות על צדן בתבנית מאפינס משומנת היטב. הקפידו שהחלק עם המילוי כלפי מעלה.
12. את התבנית מניחים במקום חמים למשך שעה כדי שהבצק יכפיל את נפחו.
13. ברגע שהבצק הכפיל את נפחו מכניסים לתנור ל-15 דקות.
14. מוציאים ונותנים לשבלולים להתקרר כ-10 דקות לפני שמגישים. ניתן גם להגיש ביום המחרת. מומלץ לחמם אותם קלות בתנור בחום בינוני.
גרסה אישית לסלט קיסר ברוטב דבש

סלט קיסר ברוטב דבש צילום: שי בן אפרים
לסלט:
500 גר' לבבות חסה ערבית
1 כף צלפים קצוצים דק
2 עגבניות בשלות חתוכות לשמיניות
לרוטב:
1 כף חרדל דיז'ון חלק
3 כפות דבש
1 כף חומץ בלסמי
1/4 כוס שמן זית
1 כפית פילה אנשובי קצוץ דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן טחון
להגשה:
220 גר' חזה עוף צלוי חתוך לרצועות דקות
2 כפות שבבי גבינת פרמזן
ההכנה:
הסלט:
שמים בקערת הגשה את החסה, הצלפים ועגבניות השרי.
הרוטב:
1. שמים בקערה קטנה חרדל, דבש וחומץ בלסמי, ובמטרף ידני מערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה.
2. מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את השמן עד שכולו נספג בתערובת. מוסיפים אנשובי, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
3. יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים קלות.
להגשה: מפזרים מעל את נתחי העוף כך שיכסו את כל החלק העליון, מפזרים את שבבי הפרמזן ומגישים.
סלט גזר ברוטב דבש עדין

סלט גזר ברוטב דבש עדין צילום: שי בן אפרים
לסלט:
1 ק"ג גזר חתוך למקלות דקים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
לרוטב:
1 כף חרדל דיז'ון חלק
3 כפות דבש
1 כף חומץ יין אדום
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן טחון
3 כפות גרעיני חמניות קלופים
ההכנה:
הסלט:
שמים בקערת הגשה גזר, פטרוזיליה ובצל ירוק.
הרוטב:
1. שמים בקערה קטנה חרדל, דבש וחומץ, ובמטרף ידני מערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה.
2. מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את השמן עד שכולו נספג בתערובת. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
3. יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב.
4. מפזרים מעל את גרעיני החמניות ומגישים.
כנפיים בדבש וצ'ילי

כנפיים בדבש וצ'ילי צילום: שי בן אפרים
1/2 כוס דבש
1 כף צ'ילי טרי קצוץ דק
1 כף שום קצוץ
1 כפית מלח
2 כפות רוטב סויה
3 כפות חמאה מומסת
30 יחידות כנפי עוף נקיות
ההכנה:
1. שמים בקערה גדולה דבש, צ'ילי, שום, מלח, סויה וחמאה ומערבבים היטב.
2. מוסיפים לקערה את הכנפיים ומערבבים היטב.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות, מסדרים את הכנפיים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור ל-25 דקות.
4. מוציאים, מסדרים בצלחת הגשה ומגישים כמנת פתיחה או עם סלט כארוחה קלה.