לבן בעיניים: ביקור במסעדת רוקח 73

"רוקח 73" מתחבאת בתוך מועדון הטניס של תל אביב. בתפקיד הקהל: אתם. בתפקיד דודי סלע: השף איל לביא ובתפקיד הנוף: גברים מיוזעים. בסיום הארוחה ברורה לחלוטין זהות המנצח

אלון צרפתי | 4/10/2009 8:41 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
התפריט רווי מאכלי ים. רוקח 73
התפריט רווי מאכלי ים. רוקח 73 יחסי ציבור
אי-אפשר לכתוב על "רוקח 73" בלי לציין את הנוף הביזרי הנשקף מחלונות המסעדה: גברים מיוזעים, רובם בגיל העמידה, לבושים לבן, עומדים בקצות מגרשים ירוקים וחובטים בדייקנות מעוררת הערצה כדורי טניס צהובים.

בכל מקום שתביטו תראו אותם. כבר כשתגיעו למסעדה תיאלצו לעבור דרך שביל העובר בינות מגרשי הטניס ולצפות במערכה הראשונה, וכשתקנחו עם משהו מתוק ועתיר קלוריות תצטרפו למערכה המכרעת. כך, בעודכם מתענגים על פצצת קלוריות, הם משילים אותן בזיעת אפם.

האם אנחנו אוהבים את הנוף? תהינו בינינו לבין עצמנו תוך כדי הארוחה, ולא ממש הצלחנו לענות על זה חד-משמעית. נכון, אם כבר נוף ספורטיבי, בהחלט היינו מעדיפים לצפות בגבעות דשא מוריקות ובהן שחקני גולף עצלנים. מנגד, אפשר להתנחם שלא מדובר בחלון הצופה אל מגרש טדי.

אחרי הכול טניס הוא ענף ספורט אצילי, הבולט ביותר של ישראל, שיקי, נקי, לבן - נשמע כמו משהו שמשתלב טוב עם אחת המסעדות המשובחות ביותר בעיר. אז בלענו את הכדור בקושי, ובמשך הארוחה הוא התמוסס לו לאטו, והחליק בגרוננו בנעימים. הנוף, סיכמנו, לא נורא כפי שהיה בתחילת הארוחה.

הנוף לא נורא כפי שהיה בתחילת הארוחה. רוקח 73
הנוף לא נורא כפי שהיה בתחילת הארוחה. רוקח 73 רובי קסטרו
 
הביסטרו "רוקח 73" מנסה להתמודד עם הנוף השנוי במחלוקת, בהצלחה לא קטנה. משעה 19:00 עד השעות הקטנות של הלילה המקום מתמלא עשרות סועדים במיטב מחלצותיהם, אוכלים בתיאבון ובתשוקה את האוכל מבית מדרשו של איל לביא המוכשר (לשעבר "פסטיס"), ומדי פעם עוקבים אחרי התוצאה במגרש היריב. "40:15 לזה עם החולצה האדומה", אני אומר לבת לווייתי לארוחה. "וואו, כל כך הרבה גולים?" היא שאלה בפליאה.

האוכל ב"רוקח 73" פשוט , ועם זאת מצליח להרשים. התפריט רווי מאכלי ים (זו אינה מסעדה מומלצת לשומרי המסורת), אולם אפשר למצוא בו גם כמה מנות "משעממות" כמו פסטות וסלטים. למנות ראשונות טעמנו טרין חצילים (48 שקלים ) - פרוסות חציל, ובהן שכבות של גבינת פטה משובחת, פלפל קלוי, פסטו, בזיליקום ואגוזי מלך. מנה יפהפייה בזכות הצבעים העזים של חומרי הגלם שיש בה, ולמרבה הפלא טעימה לא פחות, אם כי מחירה מופרז מעט.

אוכלת השרצים נהנתה הרבה יותר להתלבט עקב

ריבוי האפשרויות בקטגוריית הראשונות, ולבסוף בחרה ביסק סרטנים בשמנת ובברנדי (48 שקלים). הוא היה "טעים, אם כי תחושת המליחות התחזקה ככל שהמנה הגיעה לסיומה".

זה המקום לציין שהמחירים ב"רוקח" אינם זולים: המנות הראשונות עולות כאן סביב 50 השקלים, סלט הירקות הפשוט ביותר עולה 43 שקלים, מצאנו פה פסטה ב-78 שקלים, והמנות העיקריות בהתאם דגים ב-98 שקלים, פילה מיניון ב-140 שקלים. לא יקר מאוד, אבל ידענו מסעדות - בסטנדרטים זהים - זולות ממנה.

להתנחם באיכות האוכל המוגש. מנה ברוקח 73
להתנחם באיכות האוכל המוגש. מנה ברוקח 73 רובי קסטרו
  
לפחות אפשר להתנחם באיכות האוכל המוגש - מדויק ומדוקדק. המנות העיקריות מענגות לא פחות ממחירן: פילה בס (98 שקלים ) הגיע ממולא חציל קלוי, גבינת פטה ובזיליקום ושחה ברוטב קונפי עגבניות.

היא התהדרה במנת שרימפס, קלמארי ומולים (94 שקלים ), שהגיעה בתוך מחבת רותחת, ותעיד על כך כף ידה הימנית. כמות פירות הים במנה מרשימה, ולא פחות מזה טעימה ונימוחה, והרוטב הנלווה מכיל יין לבן, שום, סלרי ולימון.

החלק המפנק של הארוחה הגיע כמנה אחרונה דווקא: טארט תפוחים משובח, אחד הטובים שטעמנו בעיר, עם גלידת וניל מפנקת בצד (38 שקלים , כמו כל מחירי הקינוחים כאן). "6:0 לאיל לביא", סיכמתי . "נוק-אאוט", היא סיכמה.

"רוקח 73", רוקח 73, תל אביב, טלפון: 44 03-744

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים