החציל והמלך האציל: כך מכינים תבשיל קארי משובח
ידעתם שיש ירקות שמגדלים רק עבור העובדים התאילנדים בישראל? ובכן, חלק מהתוצרת מגיע עד לדוכן קטן בשוק מחנה יהודה. הימן ואסלן ניצלו את זה לרקיחת קארי אסיאתי משובח
בחלק השני, על חצי שולחן, מוצגת לראווה מיטב התוצרת החקלאית שמגדלים בישראל עבור העובדים התאילנדים. יש קישואי ענק, מתקתקים ומלאי מיץ. יש ארסנל מרשים של סוגים שונים של פלפלים חריפים. החל בצ'ילי וכלה בסודני הממזר שמוכר בעולם בשם עין הציפור. נוסף לכך מוכרים שם תרד תאילנדי עדין וחצילים קטנים ומתוקים בצבע לבן עם כתמים סגולים בקצוות. זוהי שעתם היפה של החצילים. הם עגלגלים וטריים ועל אותו שולחן נמכרים פלפלי בירדס איי צ'ילי בירוק וכתום, בדיוק כמו בשווקים של בנגקוק. כל מה שחסר בשביל שהמקום יהיה מושלם הוא ליים תאילנדי וקפיר ליים טריים.

ובמעבר חד, כבר כמה חודשים שעופר אסלן מנסה להדליק אותי על פטרייה בשם מלך היער. מדובר בפטרייה גדולה וארוכה, בשרנית ובעלת ראש קטן, שבמבט ראשון לא נראית אטרקטיבית במיוחד. אסלן סיפר לי שלטעמו מלך היער הוא התחליף הכשר לקוקי סאן ז'אק. ואוי, כמה שהוא צדק. בלי לבשל, לפטרייה יש טעם מתקתק, מעט אגוזי. בבישול היא מקבלת טקסטורה מוצקה שמאוד מזכירה את בשר הצדפות, שגם הוא אגב, מתקתק.
ובכן, הפטרייה הזאת, שמחירה יחסית סביר, היא תגלית

החומרים:
לקארי:
4 ס"מ ג'ינג'ר
4 בצלי שאלוט
6 שיני שום
2 פלפלים סודניים טריים (בירדס איי) או צ'ילי שלם ורבע פלפל ירוק חריף
2 כפות גבעולי כוסברה
גבעול למון גראס או שני פסים של קליפת לימון
כפית כורכום
למנה:
2 בצלי שאלוט
4 שיני שום
ס"מ ג'ינג'ר
5 חצילים תאילנדיים לבנים
פטריית מלך היער
מעט מיץ לימון
2 כפות רוטב דגים
300 גרם דג ים מוצק (לוקוס, קוד, מונקפיש וכדומה)
4 כפות גדושות קארי
פחית חלב קוקוס
שמן
ההכנה:
הקארי:
1. קוצצים את כל המרכיבים בסכין. מכאן יש שתי אופציות: הראשונה, להעביר למעבד מזון ולעבד עד שנוצרת משחה חלקה. בשיטה השנייה משתמשים בעלי ומכתש. כותשים עד שנוצרת משחה. הקארי יכול להחזיק מעמד כשבועיים במקרר ושלושה חודשים בפריזר. חוץ מלהשתמש בו לתבשילי קארי, אפשר למרוח אותו על חתיכות עוף ובשר כאילו היה מרינדה ולהוסיף לתבשילים.
המנה:
1. מפלטים את הדג, מסירים את העצמות הקטנות ומסירים את העור.
2. חותכים לחתיכות בעובי של ארבעה ס"מ ומניחים בצד. קוצצים דק מאוד את השום, הג'ינג'ר והשאלוט ומטגנים עד הזהבה בווק או מחבת עמוקה מחוממים היטב.
3. מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים היטב. פורסים את פטריית מלך היער לפרוסות רוחב בעובי של חצי ס"מ ואת החצילים לרבעים ומוסיפים. מערבבים היטב כדי שמשחת הקארי תעטוף את כל הירקות.
4. שופכים פנימה את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומוסיפים את חתיכות הדג.
5. ממש לפני ההגשה סוחטים מעט מיץ לימון.
6. מבשלים בין שבע לעשר דקות, תלוי בסוג הדג. על קערה מניחים גבעה נדיבה של אורז לבן ומעליה שופכים את הקארי.








נא להמתין לטעינת התגובות