מי מלך של פויקה?

אם חלמתם להיות מלכי ה'משהו', הנה הזדמנות מצוינת להתחיל. תחרות מלך הפויקה שתפתח בסוף השבוע את אירועי טעם כנרת, מיועדת ממש לכל אחד, גם לזה שעושה את זה על הכיריים הביתיות

ירדן לוי | 7/12/2009 9:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סיר הפויקה כבר נכנס לארון הבישול ולא רק זה השייך למטיילים. בשנים האחרונות הוא מתייצב ככלי בישול איכותי גם על הכיריים במטבח, הרחק מלהבות המדורה תחת כיפת השמיים.

מי שכבר מרגיש ממש מומחה מוזמן להראות את יכולותיו בתחרות מלך הפויקה שתתקיים בסוף השבוע במסרת פסטיבל 'טעם כנרת'  החמישי, המתמקד בהיצע הקולינרי של יישובי האגם הצפוני. ביום ו', החל משעה 11:00 אפשר יהיה להגיע ולהכין את הסיר המשפחתי, הקבוצתי, המסעדתי, או כל קבוצת השתייכות אחרת. בסופו של יום יועמדו הסירים לשיפוט, בין השאר של צחי בוקששתר ונחי ממסעדת 'בטי ונחי'.

ההשתתפות כרוכה בהרשמה מוקדמת באתר של ספקי הבשר האיכותיים 'מרינדו'. להתחלה טובה, הם גם מספקים מתכון.

צילום: רון שלף
פויקה בטעם כנרת צילום: רון שלף

תבשיל פוייקה עגל

המתכון של חוות מרינדו

חומרים לכ-6 סועדים:
1 ק"ג בשר עגל (אוסובוקו\ אסאדו\ שפונדרה)
1 ק"ג בשר טלה (אוסובוקו\ צוואר טלה\ כתף טלה)
גזר
תפוח אדמה
בטטה
כרישה
ראשי שום שלמים
בצל
בקבוק יין אדום באיכות טובה
פלפל אנגלי
עלי דפנה
חצי ליטר ציר עגל
2 כפות סילאן
2 כפות חרדל גרגירים יבש

אופן ההכנה:
סוגרים את כל נתחי הבשר מכל הצדדים בסיר פויקה שחומם מראש, ומוסיפים את הירקות.

בכלי נפרד, יוצקים יין, ציר, סילאן, פלפל, עלי הדפנה וחרדל, ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים לסיר, מוסיפים מים, כך שהנוזלים יכסו את הבשר, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה.

בתאבון!


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים