מה לשועלים ולעוגיות: 2 מתכונים עם שיבולת שועל
אפשר לעשות ממנה עוגיות, לשטח בתבנית למאפה נימוח ואפשר גם לקלות ולפזר בחלב. בכל מקרה, כדאי להכניס את שיבולת השועל לתפריט, גם אם ממש לא אוהבים דייסה. שני מתכונים
הידעתם?
במחקר שהשווה את הערכים התזונתיים של מזונות שונים לחלב אם, נמצא כי שיבולת שועל מבושלת היא המזון הקרוב ביותר לחלב אם מבחינת רכיבי התזונה.
שילובו של הקוואקר על צורותיו השונות, עם חלב ומוצריו, ממקסם את ספיגת המינרלים והוויטמינים בגוף.
מחקרים רבים הוכיחו שאכילת שיבולת שועל באופן יומיומי תורמת להורדת הכולסטרול הרע בדם, בעיקר בגלל תכולת הסיבים הגבוהה שלה. גם הפרוטאין ונוגדי החימצון שבה, תורמים למאמץ.
בפעם הראשונה שבה מנהל המזון והתרופות האמריקאי העלה טענה בריאותית ספציפית לגבי מזון הייתה בנוגע לשיבולת שועל, כאשר קבע כי: צריכת סיבים תזונתיים מסיסים משיבולת שועל, כחלק מדיאטה עם מינימום שומן רווי וכולסטרול, יכולה להוריד את הסיכון לחלות במחלות לב.
הנה שתי אופציות באמת טעימות באדיבות חברת 'קוואקר'.
שיבולת שועל אפויה

שיבולת שועל אפויה צילום: יחסי ציבור
2 כוסות שיבולת שועל קוואקר (לבישול מהיר)
1 / 3 כוס סוכר
3/1/3 כוסות חלב ללא שומן
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
1 / 3 כוס סוכר חום
ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל והסוכר הרגיל. בקערה בינונית יש לערבב יחד חלב, ביצים ותמצית וניל, עד לקבלת תרכובת אחידה.
2. מוסיפים את תערובת שיבולת השועל ומערבבים היטב.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים מעט תבנית אפייה בינונית (קוטר 26 ס"מ).
4. יוצקים את תערובת הקוואקר לתוך תבנית אפייה ומכניסים לתנור למשך 40-45 דקות.
5. מוציאים מהתנור ובוזקים סוכר חום מלמעלה בשכבה דקה ואחידה. מכניסים את התבנית חזרה לתנור ואופים עד להמסת הסוכר במשך 2-3 דקות.

עוגיות קוואקר
צילום: יחסי ציבור
עוגיות קוואקר עם תפוחים וצימוקים
החומרים:
4 כפות חמאה רכה
3 כפות סוכר (או לחילופין 2 כפות ממתיק)
2 ביצים
3/4 כוס מחית תפוחים
1/4 כוס מיץ תפוחים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח (אופציונאלי)
1-1/2 כוסות שיבולת שועל קוואקר (לבישול מהיר)
1/3 כוס צימוקים
ההכנה:
1. במערבל מזון לערבב חמאה וסוכר עד לקבלת תרכובת קרמית. להוסיף ביצה ולערבב. להוסיף מחית ומיץ תפוחים ותמצית וניל ולערבב. לאחר מכן להוסיף קמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח ולערבב היטב. לבסוף, להוסיף את שיבולת השועל ואת הצימוקים.
2. לחמם תנור ל-180 מעלות. לסדר בתבנית עם נייר אפייה כדורים קטנים של תערובת הבצק.
3. לאפות 15-17 דקות, לקרר ולהגיש.
......
המידע והמתכונים באדיבות חברת 'קוואקר'.