מה זה מגניב: ביקור בהמבורגריה 'שיגי דיגי'

מסעדת ההמבורגרים החדשה "שיגי דיגי" מזכירה מסע לארץ הפלאות של אליס. העיצוב עתיר נירוסטה, התפריט עתיר תוספות מעניינות במיוחד והכול יחד זועק את התואר 'מגניב!'

אלון צרפתי | 17/1/2010 9:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"איזה מקום מגניב! "הכריז נער בן 15 בפני חבריו שנכנסו ל"שיגי דיגי". שני מיליון שקלים הושקעו במקום, אדריכל ומעצב בעלי שם עולמי בנו ועיצבו אותו, ושף בכיר, שכבר ראה עולם, השקיע את כל כולו בפרויקט הקולינרי החדש בעיר, ובסופם של כל המאמצים הכבירים האלה התנקז הכול לכדי "מגניב" אחד שובב.

אכן, מגניבה היא מסעדת ההמבורגרים החדשה. זאת אומרת, לתיכוניסטים שמשתעממים מהשטאנץ המקדונלד'סי שלהם. עושה רושם שמגניבותו של המקום תתפרש באופן שונה בקרב קהל בוגר יותר - מהשם המוזר (נשמע כמו קלטת ילדים חדשה של דץ ודצה, "שיגי דיגי בארץ הדגדוגים"), דרך עיצוב המקום (שתכף נרחיב עליו) עד חוויית האכילה עם שולחנות נירוסטה צה"ליים ומגשי נירוסטה לא נוחים (כנראה החמצנו את חדשות מגזיני העיצוב, והנירוסטה מתקמבקת), אבל למי שמגיע לאכול מצפה חוויה קולינרית מסקרנת במיוחד.

צילום: יחסי ציבור
האם מגניב המסדרון בעיניך? שיגי דיגי צילום: יחסי ציבור

שווה, באמת, להרחיב מעט על עיצוב המקום. מתכנן המסעדה הוא האדריכל יהושע גוטמן, בעל תואר ראשון באדריכלות מ"פארט" ומאסטר מאוניברסיטת קולומביה, מרצה בכיר לארכיטקטורה וחבר מן המניין בסגל האקדמי של בצלאל. בין יתר הפרויקטים שתכנן: האנגר 9 בנמל תל אביב, האומן 17 בתל אביב ומוזאון הקריקטורה והקומיקס בחולון.

התוצאה ב"שיגי דיגי" נעה בין סוריאליזם מ"אליס בארץ הפלאות" לבלגן מקושקש חסר אג'נדה: חלל המסעדה בנוי ממסדרון ארוך, צר ועמוס ב - ובכן, כבר דיברנו על זה - קירות, רצפה, שולחנות, כיסאות ומגשי נרוסטה; התקרה מכוסה עשרות גופי זכוכית צבעוניים בצורות קעורות (וכעורות מעט), פרי יצירתם של אמנים בוגרי "בצלאל"; ותמונות ענקיות, שקופות למחצה, של בחורות הלובשות את אופנת

הסיקסטיז מעטרות את המקום, אבל כאמור, המדור אינו מבין דבר בעיצוב, אז באמת חבל על היומרנות.

אותנו מעניין יותר האוכל המוגש במקום, ובתחום הזה לפחות אין עוררין: המנות המוגשות ב"שיגי דיגי" הן קלאסיות, טעימות ובעלות טאץ' מרתק וייחודי. מסעדת ההמבורגרים והבשרים מגדירה מחדש את עולם הקציצות העולמי: לא רק תוספות אקזוטיות כמו צ'ילי ואננס, אלא התפרעויות שובות לב וחך: לחמניות בריוש, חזה אווז, ביצת שליו, גלייז תמרים, ספריבס, צ'יפס בטטה ועוד. גם קונספט ההמבורגרים פה נעים יותר לעין, והוא צובר תאוצה לאחרונה, לפחות בתל-אביב: במקום המבורגרים גדולים ומסיביים - המבורגרונים קטנים (עם קציצה במשקל מאה גרם כל אחד מהם). זה טעים לא פחות, זה רק נראה משמין פחות.

המחירים יקרים מעט עבור שני המבורגרונים, בוודאי בשביל הקהל הצעיר, שהוא קהל יעד אטרקטיבי למדי (מנגד, לעומת שאר המסעדות ברחוב הארבעה, נראה כי הדיל כאן משתלם). על המטבח הכשר מופקד גיא לוי, צעיר בן 27, בוגר מסעדת כתית וכנראה בחור אמיץ, שהכין מנות מסקרנות וטעימות במיוחד:

שיגי בורגר (המבורגר בקר) - לחמניות בריוש עם מיונז סמוקי, חסה שיפונד, עגבנייה ושערות בצל (39 שקלים), מנת דיגי בורגר מכילה קציצות טלה (42 שקלים), שיגי דיגי בורגר - לחמניות בריוש עם מיונז סמוקי, חסה שיפונד, עגבנייה, שערות בצל בתוספת גלייז תמרים וחזה אווז מעושן קריספי (46 שקלים), שיגי לייט בורגר מופחת שומן (42 שקלים), סלפי ריבס - לחמניות לונג עם נתחי ספריבס עשויים בגלייז שיגי דיגי עם פרוסות בטטה ובצל ומיונז סמוקי (49 שקלים) ועוד. המקום מגניב, זה נכון, אבל האוכל הרבה יותר.

שיגי דיגי, הארבעה 10 תל-אביב (כשר) 03-5613888

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים