הדרך למעלה: ביקור בביסטרו הכובשים

בביסטרו הכובשים הענקנו מדליה למנת המדליונים, פגשנו כוכבת ראליטי בתפקיד מלצרית מצוינת ובחנו את המזווה הצבעוני המוצג לראווה. האם זו תחילתה של אהבה ממבט שני?

אלון צרפתי | 24/1/2010 10:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יום לאחר שחפפה לנו אוולין פיוטרובסקיה, הידועה יותר כ"היפה הנמוכה ההיא עם פה הג'ורה מ'הדוגמניות'. מה, אתה לא זוכר?" את הראש באיזו מספרה בתל אביב, הגענו לביסטרו "הכובשים", שם פגשנו את המלצרית קמילה פאליי, הידועה גם כ"זאת שחוללה שערוריות ב'פרויקט Y' ורצתה לגנוב את אורן מדקלה. מה, לא ראית?" עצוב ושמח היה לראות אותן במצבן.

עצוב - כי לרגע היה נדמה, כנראה בעיקר להן, שהן על מסלול ההמראה לעבר עולם נוצץ יותר שכולו גיא פינס. שמח - כי קודם כול הזמן עשה להן טוב. מלבד זה, עצם זה שהפנטזיה שלהן לכבוש את העולם הסתיימה עוד בטרם פמפם להן איזשהו סוכן באוזן "חכי חכי, אני עוד אעשה אותך גדולה, 15 אלף דולר ואת סטאר", ולא אחרי שלושים שנה - זה כבר משמח.
צילום: שי טנא
המזווה הפתוח מציג את מרכולתו של שוק הכרמל הסמוך צילום: שי טנא

שניות התהילה של כוכבני הראליטי ממצות את עצמן עוד בטרם תספיקו לומר "הלוואי שאלירז המתוק ייקח את המיליון ויתחתן אתי". המצב חמור יותר בתל אביב: שטחה של העיר גדול, אבל לא גדול מספיק כדי להכיל את כל הכוכבים המסתובבים בשדרת רוטשילד ולאחר מכן הולכים לאכול ב"התחתית". רגע אחד אתה סלב, רגע אחר כך אתה זלב וממלצר ב"ארומה".

כשאנחנו שואלים את קמילה אם היא אכן קמילה ההיא היא מסמיקה. מוחמאת שזכרנו אותה? נבוכה מזה ש"תפסנו" אותה ממלצרת? שטויות, מיטב שחקני הוליווד התחילו כמלצרים. גם אלירז. על כל פנים, נדמה שכעת היא בוגרת יותר, יפה יותר ומציאותית יותר. וולקאם טו דה ריל וורלד. בביסטרו המתוק ברחוב הכובשים היא ממלאת תפקיד חשוב: מסבירה

על המנות הלא פשוטות, משביעה את רצון הקהל היאפי המגיע, מסדרת, מגישה, מנקה, מתקתקת עניינים - והכול בחיוך גדול. אולי זה לא תפקיד חייה, אבל הוא בהחלט זה שבדרך.

הביסטרו עצמו נראה קצת כמו מסעדת פועלים. מלבד שולחנות הפורמייקה הירוקים והמהוהים, קרבתו לתחנה המרכזית של שוק הכרמל ולסביבה המפוקפקת אינה תורמת למיתוגו כסוגה עילית, אבל לאחר שמביטים בו פעם נוספת נדמה שזו אהבה ממבט שני. המקום משופע רהיטים ישנים ומקסימים, על הקיר פרוס לרווחה המזווה, ומוצגת בו לראווה מרכולת השוק, ואת הבר הקטן מקשטת מכונת קפה כתומה. על העיצוב הופקד דניאל חסון (כפיים), ועם קצת דמיון בהחלט אפשר לחשוב שמדובר במסעדה רומנטית בסמטה קטנה באירופה. 

צילום: שי טנא
טוסטוני גרבדלקס על קרפצ'יו. מענג צילום: שי טנא

את האוכל מבשל השף המוכשר שי טנא, ובזכותו יש כאן כמה מטעמים שחייבים לטעום. התחלנו בגרבלקס על קרפצ'יו, אגסים וטוסטונים (32 שקלים), מנה יפהפייה בחזותה וכובשת בטעמיה, ובפלפל שושקה קלוי יתר על המידה ממולא גבינת פטה וחצילים קלויים, בצד רוקט ושמנת חמוצה (28 שקלים). מנות ראשונות חביבות למדי, כולן על בסיס ירקות ופירות שנקנו באותו הבוקר בשוק הכרמל.

מחירי העיקריות יקרים מדי, גם אם מדובר במנות טעימות במיוחד. כזו היא מנת מדליוני פילה הבקר (84 שקלים), שאופן הכנתה, הרוטב המתקתק בליווי שום, שעועית ירוקה ועגבניות צלויות שצורף לה והניוקי הביתי הנימוח שעל בסיסו הונח הבשר, בהחלט מזכים אותה במדליה. הבשר רך וענוג, ומתמסר לסכין ברכות מפתיעה. קדרת הבשר ביין וירקות שורש בבישול ארוך על אורז (52 שקלים) הייתה טעימה, אך מבחינתנו, ירקות השורש מוצו כבר בגשם הראשון, והניחוח החמיני שנדף מהתבשיל אכן היה מגרה, אך עמוס מדי עבורנו ביום הזה. ננסה אותו שוב בפעם הבאה.

אז ננסה גם את מנת "טל פרידמן" המסקרנת. אם כבר לתת ביס באיזה כוכב, רצוי שהוא יהיה ה-כוכב.

הכובשים, הכובשים 48 פינת נחמיה, תל אביב 03-5108555

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים