בלי פרצוף חמוץ: מתכונים עם הרבה לימונים

אולי זה בגלל הפרצוף החמוץ שיש לכל מי שטועם ממנו ואולי זה רק בגלל יחסי ציבור גרועים, שהלימון תמיד נשאר שחקן משנה שמוסיף המון. שי לי ליפא עושה אותו לכוכב המתכון

שי-לי ליפא | 27/1/2010 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אם נשווה לרגע דוכן פירות לבימת השואו ביז, אז הלימון החמוץ הפסיד את התהילה כבר בתחילת הדרך לתפוז הכריזמטי. בעוד האחרון זכה לקמפיין מושקע של יחסי ציבור ושלל פרסי אוסקר - הלימון לוהק כמעט תמיד לתפקידי משנה נשכחים. אבל אם רק תיתנו לו צ'אנס, תגלו שמלבד מיץ ללימונדה ולסלט הירקות, יש ללימון עוד הרבה מה להציע והוא ניחן ביכולות קולינריות המשדרגות מגוון רחב של מנות, ממלוחות ועד מתוקות. בשלושת המתכונים הבאים כובש הלימון הצהוב והעסיסי את התפקיד הראשי, ובלעדיו ההצגה ממש לא יכולה להימשך.
צילום: איי-אפ-פי
צילום: איי-אפ-פי
פסטה בריקוטה, אפונה ולימון

ריקוטה היא אומנם גבינה רזה ונטולת טעם, אבל תוספת של מיץ וקליפת לימון + חימום קצר הופכים אותה לרוטב שמנתי וטעים במיוחד. הפסטה תשמח.

החומרים ל-4-6 מנות:
1 חבילה (500 גרם ) פסטה
2 כפות שמן זית
250 גרם (מכל) גבינת ריקוטה (עדיף ריקוטה עזים )
2 כוסות אפונה קפואה
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/4 כוס מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
פרמזן מגורר

ההכנה:
1. מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

2. בינתיים מחממים מחבת גדולה על להבה נמוכה, מוסיפים גבינת ריקוטה, אפונה קפואה, קליפת לימון, מיץ לימון ושליש כוס ממי בישול הפסטה. ממליחים, מפלפלים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

3. מסננים את הפסטה, יוצקים

שתי כפות שמן זית ומערבבים על מנת שהפסטה לא תידבק.

4. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומבשלים כשתי דקות תוך כדי בחישה, עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה. אם הרוטב נראה יבש מוסיפים שתיים-שלוש כפות מים חמים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

5. מפזרים פרמזן מגורר ומגישים.

עוף בלימון, דבש ותימין

מתכון עוף מנצח, שתמיד עובד. אין צורך להיצמד למתכון המדויק ובהחלט אפשר לאלתר לפי המצאי במטבח: סירופ מייפל או סילאן במקום דבש, רוזמרין או מרווה במקום תימין.

החומרים ל-4 מנות:
4 כרעיים של עוף טרי
1 לימון חתוך לעיגולים בעובי 1 ס"מ
2 ענפי תימין
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
3 כפות דבש
מלח גס ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
1. מוציאים את העוף מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה ומחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מסדרים את העוף בתבנית יחד עם עיגולי הלימון וענפי התימין. מערבבים מיץ לימון, שמן זית ודבש בקערית לתערובת אחידה, יוצקים על העוף, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.

3. צולים כ-45 דקות, עד שהעוף שחום ומוכן.

צילום: דניה ויינר
עוגת לימון צילום: דניה ויינר
עוגת לימון וצימוקים

עוגת קפה נהדרת וקלה מאוד להכנה. אם רוצים להכין את העוגה לכבוד ט"ו בשבט, מחליפים את הצימוקים בפירות מיובשים קצוצים.

החומרים לתבנית אינגליש קייק בגודל 12X26:
לשימון התבנית: ספריי שמן

לעוגה:
1/2 כוס צימוקי אוכמניות (או 3/4 כוס פירות מיובשים קצוצים גס )
280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל
250 גרם (1 ו-1/4 כוסות) סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
2 ביצים
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות שמן קנולה
קליפה מגוררת משני לימונים
1/4 כוס מיץ לימון

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית.

2. משרים את צימוקי האוכמניות בקערה עם מים כעשר דקות (אם מכינים עם צימוקים רגילים או פירות מיובשים אין צורך בהשריה).

3. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה. טורפים ביצים בקערה נפרדת, מוסיפים שמנת חמוצה, חמאה מומסת, שמן קנולה, קליפה מגוררת ומיץ לימון ומערבבים.

4. מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים לתערובת אחידה. מסננים היטב את צימוקי האוכמניות, מוסיפים לתערובת ומערבבים רק עד שנבלעים בתערובת.

5. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומשטחים. אופים 45-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

שומרים מכוסה מחוץ למקרר, עד ארבעה ימים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים