עמוק באדמה: מה עושים עם סלרי בשיא החורף

עסיסי, בלי סיבים ומלא בטעם של אדמה. ככה אנחנו אוהבים את הסלרי שלנו, אבל כזה יש רק בחורף, כשמוציאים אותו מאדמה שרוותה הרבה גשמים

אורלי פלאי-ברונשטיין | 9/2/2010 15:18 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סלרי
סלרי צילום: דניאל לילה

סלרי, כמו כל השורשים, מגיע למדף כשהוא עמוס חול. גם אחרי שמקלפים מוצאים תעלות חול עמוק בתוך "בשרו" של הסלרי. מה עושים?

משרים בקערה עם מים. המשקעים שתמצאו בה אחרי שעה ישכנעו אתכם שעשיתם את הדבר הנכון.

עוד 3 דרכים ליהנות מסלרי
1 מניחים שורשי סלרי על מצע של מלח גס (כמו תפוחי אדמה) וצולים כשעה ב-180 מעלות.
2 מניחים שורש סלרי על רדיד אלומיניום, מתבלים במלח, פלפל וסילאן וסוגרים היטב. אופים כשעה וחצי ב-180 מעלות.
3 מועכים סלרי מבושל או אפוי למחית ומתבלים בחמאה או ב-1/2 כוס ציר בקר.
צילום: דניאל לילה
אפּיו צילום: דניאל לילה
אפּיו

4 מנות, 5 דק’ הכנה, 30 דק’ בישול
תבשיל בלקני של פרוסות סלרי עם גזר ברוטב לימון. מגישים בתחילת הארוחה או כתוספת.

החומרים:
4 שורשי סלרי גדולים חתוכים לרבעים ופרוסים דק
2 גזרים פרוסים דק (לא חובה)
2 כפות שמן זית
מיץ סחוט טרי מלימון אחד
מלח, פלפל שחור גרוס ומעט סוכר

להגשה:
מעט עלי סלרי קצוצים

ההכנה:
1. מאדים סלרי וגזר בסיר עם שמן זית 3-2 דקות.
2. מוסיפים 1/2 כוס מים, מיץ לימון, מלח, פלפל ומעט סוכר ומאדים עוד כחצי שעה על אש נמוכה עם מכסה, עד

שהירקות מתרככים אבל עדיין שומרים על מרקם יציב. טועמים ומתקנים תיבול - הירקות צריכים להיות חמצמצים.
3. לפני ההגשה מוסיפים עלי סלרי קצוצים.

גיוונים:
• מוסיפים לסלרי ולגזר עוד חברים -
 לבבות ארטישוק פרוסים דק.
• אם יש יותר מדי רוטב, מורידים את המכסה בדקות האחרונות או לחילופין מסמיכים עם מעט קורנפלור מדולל במים.
• מחליפים את השמן בחמאה.
• מחליפים את המים בציר עוף.
• במקום לתבל בסוכר מוסיפים מעט דבש, סילאן או מייפל.

מרק סלרי ותפוחי אדמה

4 מנות, 10 דק' הכנה, 30 דק' בישול 
כל מי שאוהב את טעמי החורף העמוקים יאהב את המרק הזה. מרק של שני מיני סלרי, שהולך טוב עם כל גבינה שתגררו מעליו.

החומרים:
30 גרם חמאה
1 כף שמן זית
2 שורשי סלרי מגוררים
1 גבעול סלרי קצוץ דק-דק
2 שיני שום קצוצות
3 תפוחי אדמה מגוררים
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
צרור עשבי תיבול - תימין, רוזמרין ומרווה או 1 כף
תערובת הרבס דה פרובאנס
1 ליטר מים
1 כוס חלב
להגשה:
עירית קצוצה

ההכנה:
1. מחממים סיר גדול עם חמאה ושמן זית ומאדים את שני סוגי הסלרי ושום. מוסיפים תפוחי אדמה ומתבלים. כשמתחיל להזהיב מוסיפים עשבי תיבול, מים וחלב.
2. מבשלים על סף רתיחה כחצי שעה או עד שמתקבל נזיד סמיך. אם צריך אפשר להוסיף מים.
3. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם עירית קצוצה מעל.

גיוונים:
• מוסיפים עוד ירקות כמו גזר וקולרבי.
• מוסיפים כרישה קצוצה בשלב 
האידוי בחמאה.

צילום: דניאל לילה
וולדורף סלרי וגזר צילום: דניאל לילה
וולדורף סלרי וגזר

4 מנות, 10 דק’ הכנה
סלט מרענן מז’אנר סלטי השורשים, שפורחים לאחרונה במיטב המסעדות. הפקאן וגבעולי הסלרי מכניסים רובד נוסף של טעם ומרקם.

החומרים:
3 שורשי סלרי גדולים חתוכים למקלונים או מגוררים על פומפייה
2 גזרים חתוכים למקלונים או מגוררים על פומפייה
2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
2-1 כפות מיונז
מיץ סחוט טרי מלימון אחד
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/3 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים

ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
אם מכינים מראש, עדיף להוסיף את אגוזי הפקאן רק סמוך להגשה, כדי שלא יספגו נוזלים ויתרככו בזמן הקירור.

גיוון:
מחליפים את הגזר באפרסמון חתוך למקלונים.

צילום: דניאל לילה
צ’יפס סלרי צילום: דניאל לילה
צ’יפס סלרי

4 מנות, 5 דק’ הכנה, 30 דק' אפייה
צ’אנקים פריכים וזהובים בטעם של אדמה.

החומרים:
6 שורשי סלרי חתוכים לפלחים בגודל אחיד
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים פלחי סלרי עם שמן זית, מלח ופלפל ומניחים בתבנית.
3. אופים כחצי שעה או עד שהפלחים רכים ושחומים.

.........
איך מכינים מטבוחה, מה עושים עם סלרי, איך להכין קונפי שלב אחרי שלב, לאן נעלם המטבח הפרסי ואיך מכינים את ארוחת הבנות המושלמת. את כל התשובות לשאלות האלו ו-60 מתכונים נוספים ניתן למצוא בגיליון פברואר של מגזין "על השולחן". להשיג בחנויות ובאתר.



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים