תמר עם כל דבר: ביקור במסעדת קוצ'ינה תמר
הפסטות היוצאות ממטבחה של תמר כהן צדק אינן נופלות מהגורמה המוגש במסעדות איטליה המובילות. רק תדאגו לקבל הכוונה מראש, כי למסעדה אין שלט, ואל תדלגו על הארטישוק
שבמחוז אמיליה רומאנה האיטלקי, לבה הקולינרי של איטליה.
מים רבים עברו בוונציה מאז, ועד הרגע שהיא הביאה את ניחוחות המטבח האיטלקי המשובח לתל אביב - תחילה במסעדת "וינס ותמר" עם בן זוגה לשעבר, שלימים הוסבה ל"קוצ'ינה תמר". יהיה זה יומרני לומר, ובכל זאת נכריז שמדובר באחת משלוש המסעדות האיטלקיות הטובות בתל אביב. כמי שאכל לא מעט במיטב מסעדותיה של איטליה, על חבליה השונים, אפשר לומר כי האוכל ב"קוצ'ינה" (מאיטלקית: "מטבח") אינו נופל באיכותו מהמסעדות הטובות בארץ המגף.

ביקרנו ב"קוצ'ינה תמר" לפני כשנה וחצי ונהנינו - בהסתייגות קלה. תחילה התרגזנו על כך שלמסעדה, הנמצאת בלב אזור תעשייה וסביבה מכוני פחחות, אין שלט. חוסר השילוט גרם לנו להתברבר לא מעט, עד שהבנו שהמסעדה היא בעצם בית מלאכה גדול שהוסב למסעדה. לאחר מכן התמרמרנו על הכוסות העכורות שהונחו על כל שולחנות המקום. את דבר היעדר השלט פטרו אותנו אז ב"בקרוב יוצב שלט בכניסה". הבטחה זו לא קוימה עד היום. הכוסות
האווירה ב"קוצ'ינה" ביתית בזכות הרהיטים החמים, הטפטים המודבקים על הקירות והטרנזיסטור המוצב על המדף הראשי. החלל התחתון נעים יותר, בין היתר בזכות החלונות הגדולים המאירים את המקום. החלל העליון, חדרון קטן ממדים ונטול חלונות, נעים קצת פחות, ובכניסה אליו צריך להתכופף בגלל המשקוף הנמוך, ואולם בו ברגע שהתיישבנו שכחנו מהמיני ויה דולורוזה שעברנו והתחלנו להתענג.

מהמנות הראשונות בחרנו בטורטליני ארטישוק (52 שקלים) - כיסוני פסטה במילוי ארטישוק ופרמזן עשויים בשמן זית ושום - מנה מרעננת בעלת טעם דומיננטי של הירק עם הלב הכי גדול, וברביולי טרטופו (52 שקלים), שנחשב אחת ממנות הדגל במקום: כיסוני פסטה במילוי מענג במיוחד של גבינות ריקוטה ופרמזן עם פטריות כמהין.
המנות העיקריות היו לא פחות ממושלמות: טליוליני כבד (66 שקלים) מגיע בדמות קרעי פסטה לא אחידים בגודלם, כשהם עשויים בשמן זית עם כבדי עוף, תימין ובצל; וטליאטלה בנדיירה (69 שקלים)-פסטת סלק סגולה וצרה, שהוגשה עם פטריות שמפיניון, אספרגוס, תרד, ריקוטה ונגיעות שמנת. שתי המנות מרשימות במראן ומריחות למרחוק, וכל ביס מהן היה מבחינתנו תענוג צרוף.

המחירים אמנם יקרים מעט - אחרי הכול מדובר בפסטה שעשויה מבצק - ואולם אחרי שתטעמו תבינו שלפעמים לא צריך להיות קטנוני אלא פשוט לעצום עיניים וליהנות בלי לחשוב על כרטיס הוויזה בסוף החודש.
אגב, כהן צדק הסכימה לחשוף את סודות הכנת הלזניות שלה, והם יפורסמו במגזין "גורמה" הקרוב (שמצורף חינם ל"את"). זו גם ההזדמנות להודות, לא משנה למי, על הסבת המקצוע שהיא עברה מלימודי הווטרינריה ללימוד רזי הבישול. אנחנו רק מקווים שעם תשוקתה לפסטות, יש בה עדיין אהבה גדולה לבעלי חיים.
"קוצ'ינה תמר", הצפירה 10 תל אביב, 03-6390407