חברים, המיטב: ביקור במסעדת אמיצ'י

ב“אמיצ‘י“ ‬התמזגנו לתוך אווירת נהנתנות נעימה וקולחת, שבה מככבת תצוגת האופנה העכשווית. אבל גם מי שמגיע רק בגלל האוכל לא יתאכזב: מצפה לו חוויה קולינרית מעלפת

צבי גילת | 17/3/2010 15:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
את יום הולדתה ה‭39-‬ החליטה ע‘ לחגוג עם עצמה במצפה רמון. מצפה רמון הוא אכן מקום יפה, אידאלי להתבודדות - והתבודדות היא חוויה מרתקת ומעשירה גם אם אינך חסיד ברסלב. אבל ביום ההולדת‭!?‬ לו הציעה לי להתבודד שם איתה, הייתי נכון להקדים את יום הולדתי, אבל היא לא הציעה. בהכירי את האפשרויות הקולינריות שמצפה עשויה להציע, סברתי שלא יהיה זה נכון שע‘ תיכנס לשנת הארבעים של חייה עם טעם של קופסאות שימורי תירס. על כן הצעתי לה להתחיל את חשבון הנפש הפרטי שלה באמיצ‘י.
צילום: דרור כץ
מקום טוב להתחיל בו חשבון נפש. ניוקי חצילים באמיצ'י צילום: דרור כץ
מתחילים באוסטרליה

אמיצ‘י פירושו באיטלקית חברים. סמכתי על השף ערן שרויטמן שיידע להכין את ע‘ כראוי לקראת המסע הפנימי שלה, אבל לא לקחתי בחשבון שתל אביבים רבים אחרים מתכננים לצאת לאותה נקודה בדיוק. מי שלקחה ממני את ההזמנה הטלפונית הצליחה בקושי למצוא לנו שני כיסאות על הבר, ואף התנתה זאת בכך שנשב שם רק בין שמונה לתשע וחצי בערב. אני מניח שבמצפה רמון קל יותר למצוא שולחן פנוי. המקום גדול והומה.

אם רק תמצאו מקום על הבר
אם רק תמצאו מקום על הבר צילום: דרור כץ
התמזגנו לתוך אווירת נהנתנות נעימה וקולחת, ומנקודת מבטנו על הבר יכולנו לצפות בקיר שלם, שהוא בעצם מקרר שקוף, מלא ביינות משובחים, ובתצוגת האופנה העכשווית של נשות תל אביב העדכניות. פוקצ‘ה ריחנית, משוחה היטב בשמן זית, הסיחה עד מהרה את עינינו מהמראות המשובבים אל העיקר.

התפריט באמיצ‘י מתבסס על המטבח האיטלקי, ובעודנו לוגמים כוס של ברכה מאחד היקבים של טוסקנה, חיפשה בו ע‘ משהו שייתכן שלא תמצא במצפה רמון. פטריות כמהין, למשל.
היא גילתה אותן בארניצ‘י טרטופו, מנה של כדורי אורז ממולאות בפטריות מטוגנות על קרם פרמזן. אני הסתפקתי בסביצ‘ה דג ים. הסתפקתי? התלהבתי. דג הברמונדי, דג אוסטרלי שטרם הכרתי עד כה, היה מעדן אמיתי. בשרני, מלוח, מעוטר במחית של פיסטוקים. הייתי שמח להכיר את הדייג, את הטבח ואת מגדל הפיסטוקים שיצרו את המופת הזה. גם ע‘ נאלצה להודות שבין פטריות הכמהין לדג הייתה, בחשבון נפש מעמיק, מעדיפה את הדג. לא שכדורי האורז לא נעמו לה.

צילום: דרור כץ
טורטליני לחי עגל צילום: דרור כץ
מסיימים בתל אביב

רוב המנות העיקריות באמיצ‘י מבוססות על פירות ים, על צדפות ועל שאר מרעין בישין שע‭,‘‬ שומרת הכשרות, נמנעת מהן. אבל נפלאות הברמונדי גרמו לה להזמין דג מעושן בסיר, וכדי לא לבייש את מגדלי הבקר הזמנתי לעומתה אסקלופ א-לה קמפניה - נתחי פילה בקר מיושן על הגריל, המוגשים עם פירה תפוחי אדמה וחמאת צלפים. ידיעותיי באיטלקית מצומצמות, אבל אני מבין שקמפניה קשורה איכשהו לחברות וליחסים, ועד מהרה שקענו בשיחה מרתקת אודות יחסינו (איש איש ויחסיו) בעבר ובהווה והלקחים הרעועים שהפקנו מהם.

אף שהשעה תשע וחצי התקרבה, נראה שהצלחנו ליצור יחסי אמון עם הברמן החביב, שהגיש לנו את המנות, וחרדת הגירוש הצפוי הלכה ונמוגה. בסיבוב הזה הייתה ידה של ע‘ על העליונה: הדג המעושן שלה, שבושל בסיר ברזל עם ירקות שורש, היה מעדן מרתק. גם מנת הפילה הזכירה לי שפרה היא אחת החיות החביבות עלי, ואף שבקלות יכולתי להסתדר איתו בכוחות עצמי, ע‘ עזרה לי בהתלהבות לחסל גם את הפירה המשובח שליד נתחי הפילה שבצלחתי.

צילום: דרור כץ
זביון מרסלה, שטרויזל תירס ומיני מקרונים של קפה. אפשר לסמוך על שטוירמן צילום: דרור כץ

המנות של אמיצ‘י אינן גדולות למראה, אך יש בהן משהו מרוכז מאוד, עתיר איכות, משביע ומענג בדיוק במידה. לצד האספרסו בחרנו מנה אחרונה יוצאת דופן בשם בובל‘ה ומנה של טירמיסו. בעל הבית של המקום היה חבר קרוב של מוני פנאן, ובמנה בובל'ה ביקש כנראה להנציח את זכרו. בובל‘ה, הסבירו לי, היה הכינוי של פנאן לקרובים אליו. לא השתגעתי מהמנה, אבל ע‭,‘‬ שבין שאר מעלותיה יודעת להכין טירמיסו, ציינה בצניעות כי הטירמיסו של אמיצ‘י עולה על שלה. גשם כבד ירד בחוץ כשיצאנו, אבל נראה ששנת הארבעים של ע‘ נפתחה ברגל ימין ואני מאחל שניפגש שוב, בנסיבות דומות, בהמשך הדרך.

אמיצ‘י, מונטיפיורי 31 פינת יבנה, תל אביב, ‭,057-9443790‬ פתוח כל השבוע בין ‭24.00-19.00 ‬

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים