הקאפ של הקייק: איך מכינים קאפקייקס מושלמות
עוגות הקאפקייקס שהגיעו ארצה היו עד עתה קצת עצובות. כל זה עומד להשתנות בעזרתה של אישה מיוחדת מאנגליה. וגם: המדריך להכנת הקאפקייק המושלם לבעלי שתי ידיים שמאליות

כבר כתבו עליהן הכל, על עוגות הקאפקייקס. על ההצלחה שלהן בארצות הברית ובאירופה, על הכיכוב ב"סקס והעיר הגדולה," על השומן והקלוריות ועל הטרנד שאוטוטו עושה עלייה. כבר למעלה משנה כולם יודעים שהנה הקאפקייקס מגיעות לארץ. סבלנות. ומי שראה את אחת מחנויות הקאפקייקס בחו"ל או נתקל פעם בחייו במגזין של מרתה סטיוארט יודע איזה יפות העוגות האלה יכולות להיות. יופי. לא בהכרח טעם. זה הדבר היחיד שחשוב בהן. יפות כמו תכשיטים. כל דבר שלא עונה להגדרה הזאת הוא סתם עוגה בחושה קטנה מדי ויבשה מדי שצריך לקלף ממנה נייר.
במשרד העלייה הנושא כנראה
במגנוליה, החנות האמריקאית המיתולוגית שנראית קצת כמו ההשראה לעולם הקסום שיצרו בפרסומות האחרונות של פלאפון, זה לא היה קורה. שם הן מסודרות כמו עננים פסטליים אחידים ומושלמים, ועוד יותר משבא לך לאכול עוגה כזאת, מתחשק לך ללבוש אותה.
כמו קאפקייקס בארץ, דניאל לוי, ,27 היא זן נדיר: אנגלייה שהחליטה לעשות עלייה. היא באה לפני שנתיים, עזבה עבודה טובה ודירה טובה בלונדון - וכנראה גם מוזיקה טובה וטלוויזיה מצוינת - והתמקמקה בדירה במרכז תל אביב. שנה וקצת אחריה התייצבו פה גם ההורים והאח.
לוי, פורצת הדרך המשפחתית, החליטה גם לפרוץ את הדרך לעוגות קאפקייקס כמו שצריך. לפני כמה חודשים היא פתחה חנות ראשונה וראויה - I love Cupcakes - ברחוב בן יהודה בתל אביב. בחנות יש ויטרינה עם קאפקייקס אחידות ויפות, עוד לא בדגמים המורכבים של אחיותיה באירופה ובאמריקה, אבל בתוך האריזה עם השקעים שהיא פיתחה במיוחד הן נראות כמו עוגות של ה' שטרן, וזה מה שקובע.
הקושי בהכנת קאפקייקס הוא לא בעוגה שהיא בסך הכל מתכון בסיסי וטוב של עוגה בחושה. וגם לא בציפוי. הקושי הוא אך ורק בקישוט. צריך ידיים מיומנות כדי להגיע לתוצאות. עם זאת, מאחר שלא קל עדיין להשיג קאפקייקס בארץ, ביקשנו ליצור את המדריך למקשט האידיוט. הכל נבחן במטבח הביתי שלי, תחת שתי ידיים שמאליות ורועדות. אז שנייה לפני שהטרנד הזה באמת תופס ואז יוצא לנו מכל החורים, יש לכם הזדמנות לפעילות ביתית מהנה שמתאימה גם לילדים.
החומרים:
40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
140 גרם סוכר
ביצה
120 גרם קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
קורט מלח
120 מ"ל חלב
כפית תמצית וניל
ההכנה:
.1 מחממים מראש תנור לחום בינוני-גבוה 180) מעלות).
2. מכניסים למיקסר את החמאה והסוכר. מקציפים במהירות כדקה. מורידים למהירות אטית ומוסיפים את הביצה.
.3 מערבבים את הקמח עם המלח ואבקת האפייה. נשארים על מהירות אטית ומוסיפים כשליש מכמות החומרים היבשים. כשהבלילה אחידה מוסיפים מחצית מכמות החלב. לאחר מכן מוסיפים שוב שליש מכמות היבשים, ואז מחצית מכמות החלב ולבסוף את השליש האחרון של היבשים.
.4 כשהבלילה אחידה מוסיפים את תמצית הווניל, מעלים למהירות הגבוהה ביותר ומערבבים כחצי דקה.
.5 מרפדים תבנית שקעים במנג'טים מתאימים - שקעים גדולים עם מנג'טים בקוטר 5 סנטימטרים או קטנים, למיני קאפקייקס במנג'טים בקוטר 2 סנטימטרים. טיפ: מעבירים את הבלילה לשקית זילוף. איך עושים את זה קל ולא מלכלך? מכניסים את שקית הזילוף לתוך ואזה קטנה או קנקן עגול או אפילו כוס גבוהה של בירה, ומקפלים את הדפנות מעל השוליים כך שהשקית תעמוד פתוחה ויציבה. יוצקים את הבלילה פנימה בלי להתלכלך ובלי עזרה של אדם נוסף. זאת עצמאות.
.6 ממלאים את תבניות הקאפקייקס ל2/3- מגובהן. אופים כ20- דקות (תלוי בגודל השקעים) עד שהעוגות זהובות וקיסם שננעץ במרכזן יוצא נקי.
.7 מוציאים מהשקעים ומניחים לקירור.
חשוב: לא מקשטים עוגות חמות!
החומרים:
חבילה אחת של גבינת שמנת, פילדלפיה או דומותיה - בערך 220 גרם
110 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
ההכנה:
תתכוננו, זה מסובך: שמים את כל החומרים במיקסר ומערבבים במהירות בינונית במשך כ30- שניות.
קרם קצת יותר מורכב אבל גם זול יותר להכנה מקרם הגבינה. שני דברים חשובים: הראשון, לא להקציף במהירות גבוהה מדי כדי שהקרם לא יהיה אוורירי, יימס מהר וגם ייראה רע. השני, המרקם צריך להיות כמו של גלידה איטלקית רכה. אם קשה מדי, מוסיפים עוד כמה טיפות חלב.
החומרים:
60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
250 גרם אבקת סוכר
20 מ"ל חלב
כמה טיפות תמצית וניל
ההכנה:
.1 מקציפים את החמאה במיקסר במהירות בינונית. מורידים למהירות אטית ומוסיפים את הסוכר.
.2 מוסיפים את החלב ומתחילים להעלות את המהירות בהדרגה. מקציפים כ30- שניות במהירות גבוהה.
.3 מוסיפים את הווניל ומקציפים עוד כ15- שניות במהירות גבוהה.
1 מנה של קרם חמאה או קרם גבינה
20 גרם קקאו טוב
אפשר גם לשפר את טעם השוקולד בעזרת 3-2 קוביות שוקולד איכותי מומסות
את הצבע שאתם מוסיפים ואת העוצמה שלו תקבעו לבד. ההמלצה היא להוסיף מעט מאוד צבע מאכל כדי לקבל גוון פסטלי עדין שמתאים לעוגות האלה במיוחד.
החומרים: סוכריות צבעוניות או אגוזים קצוצים בתוך קערה קטנה וקרם קישוט
הוראות:
.1 ממלאים שקית זילוף בלי צנתר או עם צנתר עגול וצר (ראו טיפ מילוי שקית זילוף) בקרם. זולפים גבעה קטנה של קרם במרכז הקאפקייקס.
.2 הופכים את הקאפקייקס - לא לדאוג, הקרם לא ייפול - לתוך הקערה עם הסוכריות ומועכים את הקרם לתוכן. הקרם ישתטח וייצבע בסוכריות שיידבקו אליו.
קישוט מורכב יחסית, אבל לא באמת מסובך. המילוי ימנע מהעוגה להתייבש מבפנים.
החומרים:
מחית פרי, למשל פסיפלורה, או ריבה. אפשר גם מייפל לצורך העניין קרם גבינה באיזה צבע שתרצו, אפשר גם לבן
ההכנה:
.1 מכניסים סכין קטנה וחדה לנקודה בקאפקייקס הנמצאת כחצי סנטימטר מהמרכז בזווית של 45 מעלות. מסובבים את הסכין סביב העוגה. המטרה היא לחתוך החוצה קונוס קטן ממרכז העוגה. בעזרת כפית קטנה ממלאים את החור בקצת מחית פרי.
.2 ממלאים שקית זילוף עם צנתר בצורת פרח רחב (ראו טיפ מילוי שקית זילוף) בקרם. מחזיקים את השקית בשתי ידיים, כשהיד החזקה שלכם קרובה יותר לחלק התחתון של השקית. לוחצים בכוח מתון את הקרם החוצה. שומרים על מרחק של כסנטימטר בין הצנתר לעוגה ונותנים לקרם ליפול על שולי העוגה בסיבוב - או במילים אחרות - מקיפים את המילוי בנחש של קרם.
.3 כדי לשחרר את הקרם מהשקית לוחצים בנקודת החיבור של העיגול את הצנתר לתוך הקרם ואז מרימים.
אמצעי קישוט נוספים: סוכריות גומי בצורת דובי, קישוטי קוקטיל, סוכר צבעוני, סוכריות עדשים (טובות,(! עוגיות (אוריאו למשל,( קישוטים מבצק סוכר והרבה אימון.
* קנו צבע מאכל, אפשר טבעי, לפחות אחד. אם אתם הולכים למחות שזה לא בריא ויהרוג אתכם, לכו תאכלו קינואה ואל תבזבזו את זמנכם על קאפקייקס. אפשר להיעזר גם במחיות עם צבע חזק.
* יעזרו מאוד: שקית זילוף רגילה או חד פעמית ושתי פורמות (הדבר הזה שמכניסים לתוך שקית זילוף,(בצורת פרח רחב ובצורת עיגול צר).
* אם אין לכם שקית זילוף אפשר להשתמש בשקית ננעלת. לא זאת של ניקול עם הריצ'רץ' ודופן אלומיניום (מעצבנת ונקרעת) אלא שקופה ופשוטה, כמו שמחלקים בעדן טבע מרקט. מכניסים את הקרם פנימה, נועלים, ואז חותכים חור קטן בפינה התחתונה. לא מתאים ליצירת קישוטי פרחים, מן הסתם.
* הצטיידו בסוכריות קישוט. הכי טוב לקנות בחנות מקצועית סוכריות כסופות או בצבע אחר. הן יפות בהרבה מהרגילות בסופר, אבל אפשר להסתדר גם איתן.