טאבולה ראסה: סלט שהוא ארוחה טעימה ומזינה

אוהל, שתי תאומות קטנות ואמא שלא ישנה שבועיים. לא בדיוק התנאים המושלמים לארוחה. רותי רוסו למדה שדברים טובים מגיעים כשלא מצפים, למשל סלט בורגול מעולה שהוא ארוחה שלמה

רותי רוסו | 6/5/2010 7:06 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
היינו מורעבים אבל המארחת שלנו שהיא אמא טרייה לשתי תאומות שעוד לא ישנות במקביל. אה, והיא גם גרה באוהל עם בעלה והפגיות הקטנות, השד יודע למה. לא בדיוק התנאים המושלמים לארוחה. לא ציפינו. האפרסמון שקטפתי לגדולה בדרך מאחד המטעים לא הצליח להשביע משפחה של ארבעה, אבל הקטיף לפחות מילא את האוטו בבוץ כמו שצריך, מבפנים ומבחוץ. שידרנו זה לזה פלאפל-בכניסה-ליישוב וקרקרנו בשקט את הבטן.

אבל אז שאלה האמא האוהלית אם אנחנו רעבים. צייצנו בפולנית שלא כל כך, שבאמת לא תטרח, שאין צורך, אכלנו‭...‬ אולי, משהו קטן, אם יש, באמת אין צורך. היא ניגשה לנישת המטבח שבאוהל ובתוך רבע שעה חזרה עם פיילה. לא קערה. פיילה. ובפיילה סלט בורגול שהוא לא טאבולה. היו בו עגבניות ומלפפונים ומלא אגוזי מלך וצימוקים ושמן זית וקצת לימון. לא התרחשות מורכבת מדי. האבא האוהלי, שהוא גם הוגה רעיון המגורים באוהל ולכן הזוי לא פחות מאשתו, הקניט אותה בקול. "עוד פעם הסלט שלך? לא נמאס לך‭,"?‬ ואז פנה אלינו והסביר: "מאז שהיא יצאה לחופשת לידה היא מכינה לעצמה קערה ענקית של הסלט הזה כל יום, וזה מה שהיא אוכלת‭."‬

 אמא אוהלית היא אולי הזויה אבל גם פיקחית ויעילה ולא פראיירית, והיא הסבירה את שיקולי ההישרדות שלה. לוקח לה עשר דקות להכין את הסלט. כשהיא לבד באוהל עם שתיים לא מסונכרנות, עשר דקות זה מה שיש. התוצאה הסופית טעימה, מזינה ועשירה, ויש משהו בשילוב הזה שנותן לכל ביס טעם קצת אחר, לכן הסלט עוד לא משעמם אותה. מבחינתה זה או זה או ללחך עשב, ו"זה" במקרה זה, לא התפשרות.

גם אני הייתי בחופשת לידה באותה התקופה, והתמודדתי עם הקושי המוכר של ארגון ארוחה בזמן קצוב, לרוב גם מתוך שינה אבל בדרך קצת שונה: הרעבה. אם היה עשב זמין הייתי מלחכת אותו, אבל במרפסת היה רק גרניום. הסלט הזה הפך לתמצית הקיום בשבועות שלאחר מכן. לפעמים הוספתי לו גם כוסברה או פלפל חריף, לפעמים המרתי את הצימוקים בחמוציות או במשמשים יבשים קצוצים, אבל התמצית נשארה כמו שהיא. סלט ארוחה משביע וטעים. לרשותכם עוד כמה אופציות שהן לא טאבולה ולהן פונקציה דומה.
צילום: נאור רהב
או ללחך עשב או לאכול טאבולה צילום: נאור רהב
סלט בורגול עם ירקות, צימוקים ואגוזים קלויים

הכי טוב להשתמש בצימוקי אוכמניות שאפשר להשיג בדוכני הפירות היבשים בשווקים ובעדן טבע מרקט. אם לא, חמוציות קצוצות גס בסכין הן בעדיפות שנייה, וצימוקים שחורים קטנים בעדיפות שלישית.

החומרים:


 ‭1/2‬ כוס בורגול גס
מלפפון חתוך לקוביות קטנות
עגבנייה גדולה
 ‭1/4‬ צרור כוסברה קצוצה
‭1/2‬ כוס צימוקים קטנים
 ‭3/4‬ כוס אגוזי מלך
 5 כפות שמן זית
 כפית וחצי מלח
כף סוכר
‭1/2‬ כפית פלפל שחור טרי או לפי הטעם
‭1/2‬ לימון קטן

ההכנה:

‭.1‬ שמים את הבורגול בקערה, מכסים במים שיעלו לפחות בארבעה סנטימטרים מעל הבורגול, ומשרים לחצי שעה או עד שהבורגול רך. מסננים את הבורגול היטב ונותנים לו לעמוד כמה דקות במסננת כדי להיפטר משאריות נוזלים.

‭.2‬ קולים את האגוזים וקוצצים אותם גס בסכין גדולה. מחממים כף אחת של שמן זית במחבת. מוסיפים את האגוזים, חצי כפית מלח וכף אחת סוכר, וקולים תוך כדי ערבוב במשך חמש דקות.

מורידים מהאש ומניחים להתקרר.

‭.3‬ חותכים את העגבנייה לפלחים. בעזרת סכין חותכים החוצה את הגרעינים. חותכים אותה לרצועות ואחר כך לקוביות. מטרת התהליך לחסוך קצת ממיצי העגבנייה שלא יעשו את הסלט לקווץ‭.4 '

4. שמים בקערה את הבורגול, המלפפון והעגבנייה, מפזרים מעל את הצימוקים, האגוזים והכוסברה, יוצקים את יתר שמן הזית והלימון ובוזקים את המלח והפלפל. מערבבים רגע לפני ההגשה.

צילום: נאור רהב
הבורגול נוח לבריות, אפשר להוסיף כל מה שאוהבים צילום: נאור רהב
סלט בורגול עם חצילים קלויים וחלומי

את הסלט הזה מגישים חם והוא מעולה גם כתוספת לא כבדה. את הזעתר אפשר להחליף באורגנו, במיוחד אם אתם יודעים להבדיל ביניהם.


החומרים:

 ‭1/2‬ כוס בורגול גס
חציל קטן, חתוך לקוביות בגודל ‭2 X 2‬ סנטימטרים
100 גרם גבינת חלומי
כף עלי זעתר טריים או שתי כפות אורגנו יבש
מלח גס
5 כפות שמן זית

הערה: לא צריך מלח לתיבול הסלט


ההכנה:

‭.1‬ שמים את קוביות החציל במסננת מעל קערה. מפזרים עליהן מלח גס ומערבבים. נותנים לחציל לעמוד ולהגיר את מיציו במשך חצי שעה לפחות. שוטפים מתחת לברז וסוחטים או מנגבים במגבת נייר. ‭.2‬ מחממים תנור או טוסטר אובן לחום גבוה (מעל 200 מעלות‭.(‬ מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים על הנייר את קוביות החציל, יוצקים מעליהן שתי כפות שמן זית ומערבבים קלות בכף או ביד. מכניסים לתנור ל‭25-‬ דקות או עד שהקוביות מזהיבות.

‭.3‬ שמים את הבורגול בקערה, מכסים במים רותחים שיעלו לפחות בארבעה סנטימטרים מעל הבורגול, ומשרים לחצי שעה או עד שהבורגול רך. מסננים את הבורגול היטב ונותנים לו לעמוד כמה דקות במסננת כדי להיפטר משאריות נוזלים.

 ‭.4‬ פורסים את החלומי לפרוסות בעובי ‭1/2‬ סנטימטר. צולים אותן משני הצדדים על מחבת גריל לא משומנת. חותכים לקוביות.

 ‭.5‬ שמים בקערה את הבורגול החמים, את קוביות החציל ואת החלומי הצלויה, יוצקים את יתר שמן הזית מעל ומפזרים את עלי הזעתר.

‭.6‬ מערבבים ואוכלים מיד.

צילום: נאור רהב
חלומי צלוי. תוספת לא כבדה צילום: נאור רהב
סלט בורגול עם עגבניות שרי, זיתים ופטה

החומרים:

 ‭1/2‬ כוס בורגול גס
עשר עגבניות שרי חתוכות לארבע
 20 זיתים שחורים, עדיף קלמטה, מגולענים
בצל סגול קטן, קלוף וקצוץ
גבעול אחד של בצל ירוק, חתוך לטבעות
 100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
 3 כפות שמן זית
 ‭1/4‬ לימון ד מלח


ההכנה:

‭.1‬ מבשלים את הבורגול על פי ההוראות שבמתכון הראשון.

2. ‬ שמים את הבורגול בתחתית קערה. שמים מעליו את העגבניות, הזיתים והבצל הסגול. מפוררים את הגבינה ומפזרים מעליה את הבצל הירוק. יוצקים את שמן הזית וסוחטים את הלימון. מערבבים וממליחים לפני ההגשה.

צילום: נאור רהב
קצת כמו סלט יווני צילום: נאור רהב
סלט בורגול עם ירקות מאודים ונענע

החומרים:

‭1/2‬ כוס בורגול גס
‭1/2‬ דלורית נקייה מגרעינים
 2 זוקיני חתוכים לחצי לאורכם ואז לפרוסות
 3 כפות נענע קצוצה
 4 כפות שמן זית
 מלח
 2 כפות מיץ לימון
כפית דבש
פלפל שחור גרוס


ההכנה:
‭.1‬ מבשלים את הבורגול על פי ההוראות שבמתכון הראשון.

 ‭.2‬ מאדים את הירקות: חותכים את הדלעת לקוביות בערך בגודל של חתיכות הזוקיני. מניחים בסיר את הדלורית על שושנת אידוי. יוצקים מים רותחים לסיר ומכסים. מבשלים כעשרים דקות. מוסיפים את הזוקיני ומאדים עוד כעשר דקות או עד שהירקות מתרככים. מורידים מהאש ונותנים להם להתקרר מעט.

 ‭.3‬ מכינים את הוויניגרט: שמים בצנצנת קטנה את שמן הזית, הלימון, המלח, הפלפל השחור והדבש. משקשקים היטב כשלושים שניות.

 ‭.4‬ מרכיבים את הסלט: שמים את הבורגול בקערה. מניחים מעליו את הירקות והנענע. לפני ההגשה משקשקים שוב את הוויניגרט ומגישים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

רותי רוסו

צילום: רובי קסטרו

הבשלנית שעושה את העבודה בשבילכם. מנסה כמה פעמים, מוסיפה תבלין, מורידה את האש, מחליפה תבנית. המסקנות לפניכם.

לכל הכתבות של רותי רוסו

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים