יהיה פיצוץ: איך מכינים את הפופקורן הכי טוב בעולם

לא עוד ערבים נינוחים עם סרט בדי.וי.די. התחזית הצפויה לשבועות המונדיאל: ספה, כדורגל ונשנושי טלוויזיה מגבירי טסטוסטרון. השבוע: הפופקורן המוצלח ביותר שאי פעם הכנתם

רותי רוסו | 10/6/2010 7:39 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לפני הכל הצהרה: אם אתם או מישהו מטעמכם אחראי על הפצתן של אחת מהודעות הדואר האלקטרוני המשורשרות עם הבדיחות משנות השמונים על "הבנים לכדורגל הבנות לפח הזבל‭,"‬ אז אתם יכולים להיות גאים. כי מאז הבדיחמין של דידי מנוסי ו"שירי רחוב" של סמדר שיר, לא הסתובב בינינו באופן כה המוני משהו כל כך לעוס ודלוח. כמו שנאמר, אם הגברים שלנו לא מספיק טובים בשביל להשתתף במונדיאל, זה לא אומר שהם לא מספיק טובים בשביל להיות אוסף של אידיוטים שמספרים בדיחות קרש עליו.

באופן אישי אני מתה על המונדיאל ועל האולימפיאדה. האחרונה היוותה סיבה מספיק טובה בשביל להחזיר את הטלוויזיה הביתה אחרי שנים של פרידה. זה לא הספורט כמו הטבלאות, הנתונים, המדרוגים, ההימורים, הלחצים האינסופיים בסוף והגברים החתיכים עם האטיטיוד (פלפס וזידאן) שעושים לי את זה. בשביל אלה אני מוכנה גם לכוון שעון לארבע לפנות בוקר כדי לצפות במשחה או במשחק.
sxc
פופקורן. הנשנוש הכי פחות הרסני שתמצאו sxc

באותה הרוח ומאותן הסיבות, בשבועות הקרובים יוקדש המדור לנשנושי טלוויזיה. ארוחות הצהריים והערב המשפחתיות, בלית ברירה, יועתקו לסלון. תזונאים ומטפלים משפחתיים יכולים לקפוץ. דייסה ומטרנה, שניצל ופתיתים, גרעינים שחורים ולבנים, ויטמינצ'יק ובירה - ככה זה ייראה. בת השלוש מקבלת גם ככה ארוחה אחת מסודרת ליד שולחן בגן פעם ביום. בבית אין יותר הופ! ואין כיסא ילדים. רק ספה עם מגש וכדורגל. גורמי הרווחה יכולים ליצור איתי קשר במייל.

טוב, קצת אוכל: הפעם פופקורן. פופקורן ביתי נחשב לחטיף בריא ומזין ואפילו לא משמין.

אין ספק שהתיאור הזה קצת סותר את המושג "חטיף‭,"‬ וקצת מוציא את החשק לאכול או לחיות. לכן בחלק מהמתכונים נלחמנו בו והוספנו מספיק שומן וטעם. הוא אולי כבר לא דיאטטי, אבל לפחות לא מוצאים בו את כל ה‭-E-‬ים המוזרים ודברים כמו מוקרשי גבינה שאפשר למצוא בגרסת המיקרוגל.

נכון, הבעיה בפופקורן שמכינים בסיר, שהוא בדרך כלל נשרף או לא מוכן מספיק. לפעמים הוא גם יכול להכיל המון גרגירים שלא התפוצצו או שהוא דורש דקות ארוכות של ניעור הסיר.

בבלוג אוכל חמוד ואינטליגנטי בשם ‭,Simply Recipes‬ שכותבת ומתפעלת בחורה בשם אליס באואר מקליפורניה, מוצע פתרון גאוני לבעיה: מחממים את השמן עם ארבעה גרגירי פופקורן. כשהם מתפוצצים יודעים שהשמן בחום הנכון. בשלב הזה שופכים את יתר גרגירי הפופקורן בשכבה אחידה ולא גבוהה לתוך השמן וסוגרים את הסיר - הם יתפוצצו מיד. משאירים על האש עוד כמה שניות ואז מכבים אותה. מנערים קצת את הסיר וממתינים. זהו. הכנו פופקורן בצורה הזאת כמה פעמים ונדהמנו מהמהירות ומהתוצאה.

הדרך הנכונה להכין פופקורן

באנגלית קוראים לגרגירי התירס שלא התפוצצו ‭- old maids‬ רווקות זקנות. השיטה שלפניכם תותיר מינימום רווקות זקנות בתחתית הסיר.

החומרים:
 ‭1/2‬ כוס גרעיני פופקורן
3 כפות שמן
מלח

ההכנה:
מחממים את השמן בסיר עם מכסה ומוסיפים ‭4-3‬ גרגירי פופקורן. כשהם מתפוצצים מוסיפים את יתר הגרגירים ומנענעים את הסיר קלות כדי שהם יתפזרו בשכבה אחידה. מנמיכים את האש, מחכים כעשרים שניות או עד שנספרות שתי שניות בין פיצוץ פופקורן אחד לשני. מכבים את האש ומניחים ליתר גרעיני הפופקורן להתבקע. פותחים את הסיר וממליחים.

צילום: ראובן קסטרו
בלי רווקות זקנות צילום: ראובן קסטרו
פופקורן עם חמאה


מנה אחת של פופקורן מוכן לפי ההוראות שבמתכון הראשון
25 גרם חמאה מלוחה
מומלץ: שקית נייר


ההכנה:
ממיסים את החמאה המלוחה במיקרוגל. מעבירים את הפופקורן המוכן לשקית נייר או לקערה. יוצקים מעל את החמאה, סוגרים את השקית ומשקשקים או שמערבבים בתוך הקערה.

פופקורן עם חמאה חומה, טימין וגרידת לימון

את החמאה החומה אפשר לשלב עם מרכיבים אחרים, בעיקר תבלינים כמו מרווה, רוזמרין וטימין.

החומרים:
מנה אחת של פופקורן מוכן לפי ההוראות שבמתכון הראשון
30 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
גרידת קליפת לימון מלימון אחד
3 כפות מיץ לימון סחוט
 2 כפות עלי טימין טריים או כף אחת עלי טימין יבשים
כפית מלח (אפשר יותר)

ההכנה:
שמים את החמאה במחבת על אש בינונית עד שהיא מבעבעת ומעלה קצף. בשלב הזה היא משחימה ומקבלת את הטעם המיוחד של החמאה החומה. זה הזמן להוסיף לה את גרידת הלימון, מיץ הלימון והתבלינים ולערבב. משאירים על האש עוד כדקה ואז יוצקים על הפופקורן המוכן ומערבבים.

צילום: ראובן קסטרו
פופקורן מקורמל. מחזיק כמה ימים בצנצנת אטומה צילום: ראובן קסטרו
פופקורן מתובל

סתם תערובת תבלינים הכי פשוטה וזמינה. מומלץ להגיש עם כמויות של שתייה בצד.

החומרים:
מנה אחת של פופקורן מוכן לפני ההוראות במתכון הראשון
1 כף פפריקה חריפה או מתוקה
2 כפיות כמון
כפית פלפל שחור
 ‭1/2‬ כפית מלח
 ‭1/2‬ כפית כמון

ההכנה:
מערבבים את כל התבלינים יחד. אם יש מלחייה ריקה שמים בתוכה את התערובת. כשהפופקורן מוכן מתבלים אותו לפי הטעם.

פופקורן עם קרמל ובוטנים

החומרים:
‭1/2‬ כוס פופקורן
3 כפות שמן
‭1/2‬ כוס בוטנים קלויים מלוחים
2 כוסות סוכר
1 כפיות סודה לשתייה
 30 גרם חמאה
 2 כפיות מלח
אפשרות: פפריקה חריפה - בערך כף
מומלץ: שמן פאם-ספריי

ההכנה:

‭.1‬ מכינים את הפופקורן עם השמן לפי ההוראות במתכון הראשון.
‭.2‬ מעבירים לקערת זכוכית ומערבבים עם הבוטנים. מרפדים תבנית בנייר אפייה (או בסילפאט מסיליקון אם יש לכם).
3 ‬ בסיר קטן מערבבים את החמאה, הסוכר והמלח על אש בינונית עד שהסוכר הופך לקרמל זהוב. לא מערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים את אבקת הסודה לשתייה. אל תיבהלו מהקצף שייווצר לכם. אם אתם רוצים להוסיף חריפות - זה הזמן לתבל את הקרמל בפפריקה חריפה.
‭.4‬ שופכים את הקרמל על הפופקורן ומערבבים היטב.
‭.5‬ מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומשטחים. כדאי להפריד לחתיכות קטנות כשהכל עוד חם, כי אחר כך זה קצת יותר מסובך.
‭.6‬ אפשר לאחסן את הפופקורן עם הקרמל בצנצנת אטומה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

רותי רוסו

צילום: רובי קסטרו

הבשלנית שעושה את העבודה בשבילכם. מנסה כמה פעמים, מוסיפה תבלין, מורידה את האש, מחליפה תבנית. המסקנות לפניכם.

לכל הכתבות של רותי רוסו

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים