על חתולים ושזיפים: הטיפים של אודטה
רוצים לחסוך בהוצאות החול של החתול? פטנט ישראלי ילמד את החתול שלכם להשתמש באסלה בדיוק כמו בני אדם. וגם: מתכון לעוגיות שמימיות של קונדיטור נודע וטיפים לקניית שרשרת
מכינים אותן מארבעה גלילי בצק פריך עדין, המשלב בתוכו מלית שזיפים מיובשים “)קונפיטורת פובידל ביתית") ואגוזים מוסיפי טעם וסופחי נוזלים, המסייעים למלית לא לפרוץ החוצה במהלך האפייה. שילוב כל הטעמים עם מזרה הסוכר־ קינמון נותן להן טוויסט טעים, קרנצ’י, משגע. אז יאללה, לעבודה.
המתכון מתאים לכ־70 עוגיות רולדה זעירות ברוחב 2.5 סנטימטר
חומרים לבצק
420 גרם קמח (3 כוסות של 200 מ”ל )
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (רבע כוס)
1 כפית תמצית וניל מסוג ממש משובח
4 חלמונים
150 גרם יוגורט 3 אחוז (גביע)
הכנת הבצק
.1 במיקסר, בעזרת וו הגיטרה ה־,K מערבבים קמח, חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות איטית־ בינונית (4־5 מתוך ( 10 ולמשך ארבע־חמש דקות עד קבלת תערובת פירורית.
.2 מוסיפים חלמונים ויוגורט ומערבלים דקה־שתיים, ולא מעבר לכך - אחרת הורסים את המרקם הפריך.
.3 מעבירים את הבצק לשולחן העבודה ומאחדים אותו בקצרה, ביד, עם מעט מאוד קמח.
.4 מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשלוש־ארבע שעות. הכי טוב להכין את הבצק יום לפני.
קונפיטורת פובידל ביתית
350 גרם שזיפים מיובשים לחים מגולענים, "סן רייז,” למשל, קצוצים לרבעים (חשוב לקצוץ לרבעים לפני הבישול 70
1/3 ( כוס
חצי כוס
רבע כפית מחוקה קינמון טחון
הכנה:
.1 מביאים הכל חוץ מהקינמון לרתיחה, מכבים אש. מוסיפים קינמון ומערבבים
.2 טוחנים למשחה במעבד המזון, מצננים. מתקבל כחצי קילו קונפיטורה, אבל משתמשים רק ב־300 גרם ממנה לכל כמות העוגיות שבמתכון. לא למרוח אותה כשהיא נוקשה מהמקרר, ולא להשתמש בריבה שקופה רגילה או אחרת, כי במהלך האפייה היא תפרוץ מחוץ לעוגייה ולא ירגישו בטעמה.
חומרים למלית
300 גרם קונפיטורת שזיפים מיובשים למריחה על כל יריעות הבצק
100גרם אגוזי מלך קצוצים במעבד המזון עד דרגת פירורים די דקים
חומרים לקישוט
חצי כוס סוכר מעורבב עד צבע אחיד עם כף מחוקה קינמון טחון
ולחוד:
חלבון אחד מוקצף טיפטיפה במזלג, רק כדי “לשבור” אותו
אופן הכנת העוגיות
.1 מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק, בתורו, למלבן במידות 25X35 ס”מ ובעובי של שלושה מילימטרים.
.2 מורחים על שטח כל מלבן יחיד כזה 150 גרם קונפיטורה שזיפים (מחצית מכמות המלית), מפזרים מעל זה, באופן אחיד, 50 גרם אגוזי מלך טחונים בינוני.
.3 חוצים לשניים, לאורך, כדי לקבל שני מלבנים. מגלגלים מהמלבנים האלה שני גלילים ארוכים ודקים. מברישים אותם בשכבה דקה של חלבון, ומפזרים מעליהם מתערובת הסוכר והקינמון. פיזור נדיב, כמו להמליח סלט בנדיבות. לא לפזר את הסוכר על גלילי הבצק כשהם בתבנית, כי הוא יישרף באפייה.
.4 מעבירים את שני הגלילים לתבנית תנור שטוחה המרופדת בדף נייר אפייה, ועושים ככה בדיוק (שלבים 1־(3 גם עם כדור הבצק השני. חותכים את כל הגלילים לעוגיות ברוחב 2.5 סנטימטרים.
.5 אופים בחום של 170 מעלות צלזיוס 338( פרנהייט) כ־17־18 דקות או טיפה יותר, רק עד השחמה.
איך יודעים שהעוגיות מוכנות? מרימים עוגייה אחת. אם התחתית שלה זהובה מאוד - היא מוכנה. מצננים ושומרים בקופסה סגורה בפריזר או במזווה, אבל לא במקרר.
“החתול הוא חיית המחמד החביבה והפופולרית ביותר, ליד הכלב,” מספר הווטרינר ד”ר רפי קישון, (אופנהיימר ,11 רמת אביב). "בעולמנו העירוני הצפוף, מספר החתולים הגדלים בעיר עולה מיום ליום. יתרונו הגדול של החתול על פני הכלב הוא שלא צריך לצאת איתו מהבית לטיולים ולעשיית צרכים, כי הוא מסתפק בדירת בעליו עם המשחקים והמתקנים שלו.
אבל פטור בלא כלום אי אפשר - ולעשיית צרכיו החתול משתמש בארגז חול שבעליו צריך לנקות ולהחליף מדי יום או יומיים. אז קבוצה ישראלית של עולים חדשים מברית המועצות פיתחה ערכת שירותים חדישה, שמלמדת את החתול בקלות להשתמש בשירותים הרגילים של בני האדם. גם
מקל על הבעלים וגם חוסך להם כסף. בסוף התהליך החתול ילמד לעלות על מכסה האסלה ולעשות את צרכיו לתוכה ממש כמו בני האדם.
ואיך בדיוק פועלת הערכה הזו? תחילה מקרבים לאסלה את ארגז החול הרגיל של החתול. אחר כך
מגביהים אותו בהדרגה, ואחר כך הערכה המיוחדת נכנסת לפעולה: מניחים אותה על האסלה והיא מהווה ארגז חול שטוח עם חול רגיל. בהדרגה (ולפי קווי מתאר מסומנים), חותכים בערכה הזו חור הולך וגדל, עד שנותרת ממנה רק המסגרת על האסלה. החתול לומד מהר מאוד לעמוד על המסגרת הזו ("שזה, למעשה, לעמוד על מכסה האסלה), ולעשות את צרכיו ישר לאסלה.
הערכה היא תוצרת כחול־לבן, נקראת “כלי־לחתולי,” ומחירה 250 שקל. לא נורא אם מחשבים את החיסכון בחול חתולים ובמאמץ הניקוי. להשיג במרפאות הווטרינריות ובחלק מהחנויות לבעלי חיים.

בא לכם לענוד שרשרת עם עדי, אבל לא בא לכם על הגירודים והאדמומיות על הצוואר? הקפידו לבחור שרשרת מזהב אמיתי, כי מתכות אחרות עלולות לגרות את העור. וגם את שרשרת הזהב יש להעביר בשפשוף על פיסת בד כותנה (טישירט ) עדין מאוד. אם היא "נתפסת" טיפה ולא עוברת חלק (למרות שבמגע בין אצבע ואגודל זה ירגיש חלק לחלוטין ,( היא תותיר סימנים וגירויים על הצוואר. ולבקש מהצורף למעוך בפלייר ולשייף את הקצוות שהשרשרת מקובעת בתוכם, ממש ליד הסוגר, כי גם שם יש תמיד "מדרגות" וזיזים. ואם כבר - שיחליף את הסוגר לאחד גדול יותר (תוספת המשקל זניחה ,( כדי לא להזדקק למיקרוסקופ אלקטרוני בכל שימוש.
הצעות, רעיונות, בקשות, פטנטים, טיפים? שלחו מייל לאודטה: odetta@maariv.co.il אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם