לחמים אקספרס: האח הצעיר החדש של מאפיית לחמים
פחמימות ברמה גבוהה מסדרות לכולנו את היום. בטח כשהן נרכשות במאפיית "לחמים המשובחת". עכשיו מצטרף "לחמים אקספרס", שבערב הופך לבר שמגיש אלכוהול לצד טפאסים, וכמובן סנדוויצ'ים ועוגות
החלטתי לעשות ביקור עבודה בלחמים, על אף שברור שאת המקום הזה לא צריך לגלות לאיש. כבר כמה שנים טובות שזהו מוסד תל אביבי מוצק, שנדמה שתמיד היה כאן, אף שהוא קיים בסך הכל כשבע שנים. אבל הוא נטוע כל כך עמוק בחיי המטרופולין הזה, שמורכב מתל אביב וכל הערים שסביבו, עד שבטעות אפשר לחשוב שזה קלי קלות להיות סיפור הצלחה.

את המהפכה הגדולה בתחום אפיית הלחמים, הכנסת לחמי השאור ושאר הלחמים המיוחדים עשה בזמנו ארז קומרובסקי, שהקים את לחם ארז. הוא זה שהכניס לנו, אסייתים שכמונו, את ההבנה שהלחם האחיד שהכרנו עד אז הוא רק אופציה אחת מני רבות. כאש בשדה קוצים פשטו לחמיו של ארז, הפוקאצ'ות עלו גם על שולחנם של מי שאפילו לא ידעו לבטא כהלכה את שמם, בסנדוויצ'ים הוחלפו הגבינה הצהובה והפסטרמה ברוטב פסטו, עלי ארוגולה ובזיליקום, רוסט ביף וסלמון מעושן. תל אביב החלה להכיר לחם דני ושוודי, עם עשבי תיבול או בלעדיו, עשוי בעבודת יד של אופים עם כובעים פחוסים וסינרים ארוכים.
ראתה היזמית שרה שמר כי טוב, החליטה להקים רשת של בתי קפה, שמבוססת על המאפים שלה עצמה, קראה לאורי שפט, שחזר מלימודי אפייה של שלוש שנים באירופה. השניים הקימו יחד את "פטיסארט" - המאפייה והקונדיטוריה של רשת "ארקפה," ואחרי שניהל אותה ארבע שנים החליט אורי לצאת לעצמאות. התוצאה הייתה לחמים, שגם היא תפסה תאוצה מהר מאוד, וכך זה נמשך עד היום.
שפט,
יש אנשים שקמים בבוקר וחושבים על פתרון בעיות מתמטיות, אחרים עסוקים בפיתוח מוצר טכנולוגי כזה או אחר, שפט עסוק בפיתוח סנדוויצ'ים. אם יש לו רעיון הוא מיד מנסה אותו עם הצוות המיוחד, ואז מתחילים להתווכח על כל מרכיב. מכניסים, מוציאים, משנים, עד שאורי שבע רצון מהתוצאה, ואפשר להתחיל להגיש אותה ללקוחות. את כל זה אפשר לעשות על הצד הטוב ביותר רק אם שולטים במאת האחוזים בכל פרט ושלב בעסק.

פחמימות ברמה גבוהה מסדרות לכולנו את היום. אילו רק יכולתי, הייתי בוצעת לי בכל יום לפחות חצי כיכר לחם שיפון של לחמים, שיש בו המון גרעיני שיפון וגרעיני חיטה מבושלים, מוסיפה ליד צלחת עגבניות עם בצל סגול וגבינה מלוחה, זורה על הכל שמן זית ומלח ים גס, ומתעלפת מעונג. כל יום. לעולם לא היה נמאס לי. אילו רק יכולתי.
ועכשיו יש משהו חדש. "לחמים אקספרס," שכבר הוזכר. הוא בנוי כחלל פתוח אל הרחוב, ובערב הופך לבר שמגיש אלכוהול לצד טפאסים, וכמובן סנדוויצ'ים ועוגות. כל מה שהנפש חפצה יש באקספרס, ועוד מעט, כשייתמו ימי החום הכבדים, יהיה כדאי מאוד לשבת שם על אחד השולחנות הגבוהים שמקיפים אותו, להזמין כוס מיץ גזר או תפוח מלווה בסנדוויץ' או סלט טרי, לקנח בקפה ועוגה, ולהיות בטוחים, וזה העיקר, שטעמם של כל מה שהזמנתם יהיה בדיוק כמו טעמם בפעם האחרונה שאכלתם. בשביל זה בדיוק אורי שפט נמצא בעסק שלו 15 שעות ביממה, ולא נותן לאף אחד זיכיון לפתוח שום סניף של לחמים. ובגלל זה בדיוק המקום הזה מצליח היכן שאחרים נכשלו.
"לחמים" ו"לחמים אקספרס", חשמונאים 99 תל אביב. טלפון: 03-5618111







נא להמתין לטעינת התגובות