עוגה של הלייף: אודטה עם מתכון וטיפים
עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול, עם שמרים, מרנג, קפה ואגוזי מלך. וגם: איך להרחיק חתולים לא רצויים מהבית, לנקות מקלדת ולראות הצגה טובה. לגזור ולשמור
הכנות מראש:
אגוזים קלויים: במחבת טפלון יבשה שמים 150 גרם אגוזי מלך בשכבה אחת. קולים אותם שבע דקות בול על הטיימר, תוך ערבוב מתמיד במרית עץ. מבער גדול, אש קטנה. מכבים האש וממשיכים לערבב אותם ללא הפסקה עוד שתי דקות. מעבירים אותם מהמחבת לקערה אחרת כדי להפסיק את הקלייה, ונותנים להם להצטנן לחלוטין. טוחנים גס במעבד המזון, ומחלקים לשלוש ערימות שוות.
תבניות: מרפדים מראש בנייר אפייה (בתחתית ובדפנות) שלוש תבניות כיכר אינגליש קייק באורך 25X8 ס"מ.
אבקת סוכר: לבזיקה מעל העוגות המוכנות.
חומרים לבצק:
700 גרם קמח רגיל לעוגות (5.5 כוסות של 200 מ"ל)
25 גרם שמרים טריים (חצי קוביית שמרים טריים, או חצי שקית 2 - כפות שטוחות שמרית
250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
קורט מלח (שמינית כפית מהסט הבינלאומי)
1 כפית תמצית וניל משובחת של מקורמיק
100 גרם סוכר (חצי כוס של 200 מ"ל)
240 מ"ל חלב (מדוד בבקבוק תינוקות)
3 חלמונים מביצים גדולות (לשמור את החלבונים)
הכנת הבצק לשלוש עוגות:
1. בקערת המיקסר לשים את כל המצרכים במהירות איטית כשבע דקות בעזרת וו הלישה. זה הזמן שלוקח לבצק להתאחד ללא גושים, והוא די מזכיר בצק פריך בסוף תהליך הלישה.
2. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון, מכניסים למקרר למינימום שעה.
חומרים למילוי לשלוש עוגות:
3 חלבונים מביצים גדולות
100 גרם סוכר (חצי כוס של 200 מ"ל)
1 כפית שטוחה אבקת קפה נמס טחון דק
ולחוד, ומחולק מראש לשלוש ערימות: 150 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס.
הכנת המילוי:
מקציפים חלבונים שלוש דקות במיקסר במהירות איטית. מגבירים את המהירות למהירה אך לא מקסימלית ומקציפים עוד שלוש דקות תוך כדי הוספת הסוכר בפעמיים. מוסיפים את אבקת הקפה הנמס ומקציפים רק עד קבלת גוון אחיד. כשהצבע אחיד מפסיקים את ההקצפה כדי לא לייבש את הקצף.
בניית העוגה:
1. מחלקים בצק מצונן לשלושה חלקים שווים (כ460- גרם כל חלק). מחזירים למקרר (עטופים) את שני החלקים הנותרים.
2. כל חלק מרדדים למלבן בגודל 25x40 ס"מ ועובי של עד חצי ס"מ. כל מלבן כזה מורחים בשכבה אחידה של שליש מקצף הקפה, ומעל זה מפזרים בצורה שווה שליש מכמות אגוזי המלך הקלויים והקצוצים גס.
3. חותכים כל יריעת בצק (המרוחה קצף קפה וזרויה באגוזים) לחמישה פסים. משאירים את רוחב היריעה 25( ס"מ( כמו שהוא, ומהאורך 40( ס"מ( חותכים לרוחב הבצק חמישה פסים שווים. כל פס חדש קטן יהיה ברוחב 25 ס"מ ובאורך שמונה ס"מ.
4. בעזרת שפכטל רחב )או הידיים( מרימים כל פס מרוח קצף קפה ואגוזים, ומניחים אותו בתוך התבנית המרופדת בנייר אפייה. פס על פס בצק נא. הטריק המבני הזה מאפשר עוגה אפויה בצורה אחידה עם מילוי שלא נמחץ ובורח בגלגול כמו ברולדה. .5 מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס 338( פרנהייט.) במקביל, מתפיחים את הבצק בתבנית חצי שעה בלבד. כן, לא ממש בצק שמרים קלאסי. אופים כ-35 דקות, מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
• חוזרים על פעולות אלו עם שני חלקי הבצק הנוספים. מתקבלות שלוש עוגות טעימות לאללה, שמאפסנים על שיש המטבח.

כותב מב"י: לחלק מהשכנים יש חתולים שמסתובבים חופשי בחוץ, פורצים לנו הביתה, ואוכלים מהאוכל שנמצא על השיש. בחורף אנחנו סוגרים את חלונות ודלתות הזכוכית כדי למנוע מהם כניסה, אבל בקיץ אנחנו חייבים להשתמש ברשתות כדי שייכנס אוויר, והם פשוט קורעים אותן, ונכנסים. ניסינו לדבר עם שכנינו, אבל זה קצת לא נעים בגלל שכנות טובה, וגם אין לנו שום רעיון מה הם יכולים לעשות חוץ מלסלק את החתולים, שזה לא פתרון. אולי יש לך רעיון?
"קשה לעצור חתולים שלמדו לקרוע רשתות," אומר הווטרינר רפי קישון, ומספק מגוון טיפים לפעולה נגד החתולים הפולשים.
.1 מניעת מזון חופשי בבית, והצבת קעריות מזון ומים מחוץ לחצר.
2. הצבת מארב מפחיד שיפגע במוטיבציה של החתולים להיכנס לבית: רובה מים לצלוף עליהם, משרוקית חזקה, או מכשיר "דאזר" המפיק צלילים על-קוליים בלתי נשמעים לאוזן האנושית, ובלתי נסבלים לחתולים
3. אפשר למרוח את הרשת בחומר דוחה חתולים שניתן להשיג במרפאות ובחנויות מחמד.
4. הצבת שטיחונים שנותנים זעזוע חשמלי חלש ולא מסוכן כשהחתול דורך עליהם. ניתן לשים אותם על אדן החלון/דלת.
5. "שטיח" מנייר כסף לפני החלונות והוויטרינות, כי חתולים שונאים לדרוך עליו.
6. למנוע את "כן השיגור." החתולים זקוקים ל"כן שיגור" שעליו יעמדו ויקרעו את הרשתות. מדביקים (בדבק חם, או בסיליקון) על מפתן הדלתות ואדני החלונות פס גבוה של דוקרנים ממתכת גמישה נגד יונים (נמכרים בגבהים שונים לפי מטר רץ בחנויות "טמבור" ועשה זאת בעצמך). באיזה רוחב להדביק אותם? באותו רוחב הדרוש לחתול ממוצע כדי לעמוד על רגליו האחוריות ולקרוע את הרשת עם אלה הקדמיות. אנשים יכולים לדלג מעל המשוכה הזו, חתולים לא.
7. "והכי טוב" מסכם קישון, "זה כלב שנובח חזק."
קחו את המקלדת, נתקו אותה מהמחשב (אם היא לא אלחוטית), ונקו אותה היטב עם מגבון לח. עכשיו הפכו אותה עם המקשים כלפי השולחן, ודקה שלמה דפקו חזק על גבה בכל המקומות. נו, ראיתם כמה שערות ופירורים? הוא שאמרתי: סוודר ושניצל.
ולסיום: הצגה
לכו להצגה "לרקוד לעוף" של היוצר המוכשר רשף לוי (הבימה) שעניינה, כמו תמיד אצלו, הקומדיה האנושית. קיצור של חצי שעה היה עושה לה רק טוב, ואפילו ככה היא עדיין חזקה ביותר.
הצעות, רעיונות, בקשות, פטנטים, טיפים? שלחו מייל לאודטה: odetta@maariv.co.il אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם